Inlägg

Inlägg som Broken-arrow har skrivit i forumet
Av Broken-arrow
Skrivet av taliz:

Skumt, kanske något specifikt för en butik som har mkt problem med stölder?
Jag handlar varje dag(aldrig mer än jag får i påsen jag har med mig), som sagt får aldrig kontroller. Willys mest numera(i en butik där man kan scanna med deras app), tidigare Ica.

Är mindre ort och tror det inte hade ställt in hur många kontroller som skulle ske för "nya" kunder eller ställt in det fel. Är väl inte större svinn än andra små orter med mindre än 20000 invånare. Detta var innan corona och prisökningarna.

Men märktes några veckor senare att många hade tappat lusten helt att använda de nya snabbkassorna. Men många har väll gått över till beställa kassar i stället idag. Dock är det en avgift på det och Ica är redan dyrare än Willys på många varor.

Av Broken-arrow
Skrivet av Thekai:

Tänk att tråden har fått stå obesvarad i hela 30 minuter, utan att Apple-hatarna har börjat beklaga sig.

Det här är nog positivt och en klok avvägning av Apple för att möta EU:s krav. Att släppa det helt fritt vore en digital katastrof. De allra flesta är, tyvärr, inte mogna att själva ta ansvaret att inte ladda hem vad som helst till vilka risker som helst.

Är troligen få som kommer att använda detta, är ju få även på Android som tar den vägen.

Dock är kraven från Apple lite väl att ta i för en app. Får inte lansera något med högre pga än 3 mer eller mindre.

Kan ju hoppas även safari motorn stryks som krav för andra webbläsare i iOS.

Av Broken-arrow
Skrivet av taliz:

Systemet är ju smart. Missar du ngt så får du rejält många mer kontroller, särskilt i början.
Jag som aldrig missat samt självscannat i 7 år kan inte ens minnas när jag hade senaste kontrollen, nån gång i somras kanske?
Tror också det väljer lite random dock.

Tycker det är utmärkt att de som försöker stjäla, eller är riktigt klantarslen, automatiskt straffas. Scannar de inte allt så har de inget där att göra.

Ja men grejen här var att det var kontroller utan dess like ovsett om du har scannat prickfritt eller inte.

Detta var i inkörning perioden av systemet, var hela tiden avstämningar så fick stå konstant personal för ta hand om detta. Hörde även personalen själva blev något trötta på strömmen avstämningar.

Så slutnotan är att många gick tillbaka till att köa istället.

Jag har aldrig haft en felaktig avstämning och kört med det i många år. Dock har de fortfarande kontroller ganska tätt. Men handlar också ganska många gånger i månaden (mer än en gång i veckan).

Av Broken-arrow
Skrivet av taliz:

Det är förvånansvärt många som fortfarande spenderar timmar av sina liv varje vecka stående i kassaköer.
Trots att det finns enkla alternativ som gör att de kan komma därifrån mkt snabbare.
Människan har en inbyggd rädsla och motstånd mot förändring. Det tar tid helt enkelt.

Egentligen är väl hela grejen med att åka till en affär förlegad. Hemleverans blir ju allt mer poppis och om/när den kan skötas autonomt är ju affärer som koncept dött typ.

När butiken införde detta för par år sen med själv skanning så hoppade många på tåget.

Men intresset dog ut fort och jag tror orsaken var den aggressivt inställda avstämningar. På de första 50 köpen kom en del avstämning alternativt hel avstämning på varannat köp. Orkade inte räkna efter 50.

Men lugnade ner sig och blev glesare och nu får man vara glad om man får en per månad

För personalen blev detta fiasko en framgång, så man satt säkert på sin anställning.

Av Broken-arrow
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det gäller väl alla banker, de vill ha de stora kunderna och har inget ansvar för småkunder.
Mycket av informationssamlandet är ju för att ta reda på värdet på varje vandrande pengapåse(människa).
Att skaffa ett konto hos en bank idag är hur det brukade vara att be om lån, man får gå in med mössan i hand och sälja in sig.
Tro mig jag har försökt, de vill bara ha information och sedan tar dom 3 månader på sig innan man får dra ur dom ett nej. (erfarenhet från länsförsäkringar)

Med kontanter kan man kapa mellanhanden(banken), medans med Swish så får man ytterligare en mellanhand, för att inte tala om ansvarsförskjutningen att kund ska ha med sig betalningsapparaten.
Att det blir billigare för butiken med denna lösning är ju såklart rimligt i klang med extrapriser.
Som kund och ej teknisk analfabet utvärderar jag alltid om ny teknik faktiskt är bättre innan jag hoppar på bandvagnen och allt oftare finner jag den sämre.

Att handla med Swish har inget egenvärde för mig som person, därför vore det för mig mer intressant att veta vad som är så bra med den betalmetoden?

-Identifiering av motpart javisst (digitalt visitkort), men vad ska man göra med den informationen, börja med förföljelse(stalking), skicka till kronofogden (600Kr avgift) vid lurendrejeri?

-Kul att testa ny teknik, visst, men när anden är ute ur flaskan (informationen delgiven, GDPR kringgås superlätt med EULA) är den svår att stoppa tillbaks.

Dock är Swedbank en klass för sig. Är nästintill omöjligt att få miljon lån från dem, med går man till annan stor bank är det inget problem alls.

Av Broken-arrow

Samtidigt har Ica blandat slutat tillåta Swish just för alla dessa fejk appar.

Av Broken-arrow
Skrivet av Fenrisulvfan:

<Uppladdad bildlänk>
Nej, det funkar inte. Om det är SwedBank eller Swish är ju ett problem det också. De kan peka finger på varandra tills dom kräks.

Swedbank vill ha endast kunder som tvättar stora belop och statliga kontrakt för tjäna pengar på bland annat löneutbetalningar.

Swish sköts inte av bara Swedbank utan är en tjänst som ägs av alla banker tillsammans.

Av Broken-arrow

Varför lägga dessa summor som inte ger något tillbaka?

Är det inte bättre att lägga pengar på bättre högtalare eller rummets akustik?

Vet någon youtube kanal, plockade isär liknande produkt och de hade gått riktigt långt för att dölja delarna. Låg en hög med svart massa på delarna och tror vissa modellnummer var bort slipade.

Av Broken-arrow
Skrivet av Grumbledock:

Haha, jadu nog känner man igen sig 😂
Som finnig tonåring satt jag och drog samma lögner för att på något sätt föröska rättfärdiga mina handlingar, vilket såklart är och förblir nonsens.
Vill du ta del av underhållning så du antingen köpa produkten som erbjuds eller låta bli, du har ingen rätt att åka snålskjuts på andras hårda arbete bara för att du ex. ogillar formatet, upplösning eller webbsida.

Den dagen du börjar jobba kommer du också få lov att tänka om. Du skulle bli tokig om din chef sa "kunden gillade inte ditt jobb så du får ingen lön denna månad. Du har arbetet gratis".
Men när det gäller film och spel så är diskursen en annan, troligen för att du inte behöver se personerna som arbetat för dig och skapat underhållning...som du inte betala för.

Vote with your wallet, köp då först när produkten finns i ett format du gillar. Men att piratkopiera leder inte till bättre releaser eller mer filmer/spel du gillar, tvärt om. Ju fler som piratar death mindre pengar till just det du gillar..

Jag ser det som rätt galet när vhs filmen börjar med mist två trailers för andra filmer. Tänk på att det blir också mer slitage när du ska spola förbi detta.

Nu är det dåtid, men filmbolagen har knappast lärt sig läxan än. Både dvd och Blu ray hittar du reklam i. Blu ray var i alla fall i början riktigt dyrt. Sen verkar fortfarande traditionen att de tjänar mer så länge filmen är på bio, resten är mer en parantes. I alla fall behandlas som det.

Av Broken-arrow
Skrivet av pv2b:

Med tanke på ämnet så är det högst relevant att posta detta antipiratbudskap:

https://www.youtube.com/watch?v=PLzy-IJg4_4

Jag vill så klart påminna om att det är *starkt* olagligt att piratkopiera, och är straffbart med böter och fängelse upp till två år. Nu vet ni alla det!

Japp den är riktigt fet minns varje vhs och vissa dvd filmer har detta.

Men samtidigt undrar jag hur dessa bolag tänker, för det bakas inte bra in detta budskap utan också reklam innan filmen börjar. Medans pirat kopia innehåller endast filmen och du betalar inte ens för det. Så vad är logiken? Egentligen straffas du som betalar med mer reklam för köpa ännu mer.

Av Broken-arrow

Det säkraste är ändå paper och penna. För då måste hackarna bryta sig in fysiskt först

Men tror fortfarande det är social engineering som är det vanligaste sättet komma över lösenord, förutom ta sig in på hemsidors databaser.

Av Broken-arrow
Skrivet av walkir:

Antar att du kör Windows 10? Känns som hela 10:an "lades på is" i början på 2019.

Själv kör jag Snipping Tools samt Paint från Windows 10 Version 1607. Fritt från varningar och inga döda länkar till smått värdelösa Paint 3D

Japp jag kör win 10 på huvudatorn. Ja halvårs uppdateringar verkar vara borta sen länge eller har jag fel?

Är i alla fall stabilare, än när jag testade det på andra datorn (var rätt skakig första åren), var alltid någon bug när de än tvångs uppdaterade. Även efter skjutit upp uppdateringen i 2 månader

Av Broken-arrow

Jag undrar vad som hänt med skärm klipp verktyget?

Fick upp varning det skulle ersättas, men det fortfarande ingen förändring. Endast denna varning har försvunnit utan att programmet ändrat namn eller utseende.

Kanske fick lägga det projektet på is? Just för det inte fungerar som det ska.

Av Broken-arrow
Skrivet av Oneone:

håller med, men det är ju samma varje gång när det gäller Microsoft, när Win 10 kom var det ett jävla liv här i forumet också att Windows 10 suger, nu samma med Windows 11. Same same but different. Inga problem när det gäller OSX där apple tvingar användare och uppdatera.

Bara titta hur många barnsjukdomar windows 10 har även emot windows 8. Ironiskt nog var det os:et mer stabilt vid släpp än windows 10 var de första åren.

Sen glöm inte ms sparkade 1000 tals testare strax innan släpet av windows 10 och det märktes tydligt på operativsystemet och sen de horribla halvårs uppdateringar som var som spela rysk roulette. Kunde antingen fungera eller datorn fastnar i boot loop eller diskar som inte fungerar/ data som försvinner.

Det är först nu när den närmar sig Elo den faktisk den börjar bli stabil. Varför tror du företag använder 30/15 år gamla operativsystem?

Av Broken-arrow

Glömmer inte tiden då man kunde köpa moderkort för runt 1300/1700 kr och fick lagom påkostad moderkort utan dom snålat in för mycket.

Nu verkar mellan klassen starta runt 2000 och mellan klass cpu är inte så billig heller.

Av Broken-arrow

Sällan jag önskar mig något. Ger hellre bort något.

Av Broken-arrow

Denna produkt har alltid varit en ploj, för mig. Nu hör jag till den skaran som inte med hjälm heller när jag cyklar. Men hade hellre tagit hjälm framför detta. Ingen teknik som kan krångla.

Av Broken-arrow
Skrivet av pompado:

Jag förstår och har inte bestämt mig ännu.
Tänker om det blir en extern skärm, så satsar jag nog på Apple 27 tum och orginal med resten, såsom mus och tangentbord.

Tittar just nu på två BenQ skärmar för 4000 st som blivit utvald som rekommendation i ett test av PC för Alla.
Men nu ställer jag mig frågan om snabbhet i uppdaterings frekvens och bildkvalitet mellan dessa två uppsättningar, vilket jag vill väga in i min bedömning.

Två BenQ skärmar är 2560x1440 bild kvalitet som jag tror anses okej för både surf, film, gaming.
Men bild frekvensen är endast 60 hz hos skärmarna och som är max hos adaptern för att koppla två skärmar med displaylink.
Samt de inbyggda högtalarna i skärmen fick en okej av testet.

Så rent instinktivt så tror jag HZ med uppdaterings frekvensen är betydligt högre om man kopplar en skärm direkt från Macbook Air samt bild kvaliten är 4K eller 5K med Apples egna skärm är överlägesen om jag förstår det hela rätt.
Samt läst att skärmen har åtta inbyggda högtalare som säkert leverar högkvalitativ prestanda.

Slutligen, har jag en 1080 skärm hemma som jag ska testa med och se om det räcker med en extern och om det är något jag kan leva med, då blir det nog alternativ två.
Men känner jag att det inte funkar utan två skärmar så kommer jag satsa på BenQ skärmar.
Köpa adapter och kanske ett Logitech MX Keys med bakgrundsbelysning och logitech mus.

Även kostnaden måste ju övervägas där två BenQ kostar 8000 och en Apple 27 för 20000
Varav Apple skärmen är enkel att byta in och uppgrader till nytt med högt andrahandsvärde.
Medans två BenQ skärmar kommar vara svårsålda om man vill få ett bra andrahandsvärde vid uppgradering till nytt.

EDIT - Det lutar nog åt två skärmar om jag känner efter utan djupgående reflektion, eftersom tänker på lång sikt att jag ska fortsätta köpa bärbart och byta in och uppgrader till senare model, samt kunna ha friheten att multitaska bildmässigt.

MVH

4k har inget med bildkvalitet att göra.

Av Broken-arrow
Skrivet av medbor:

När går Windows 11 ur sin beta-fas? Vågar vi hopps på nästa år?

Windows 10 fungerar ju fint nu, men tror nästan windows 11 släpptes som jag gick över till 10:an.

Kommer vägra 11, utan går över till 12 eller Linux eller betala för uppdateringar för 10.

Av Broken-arrow

Lite ironiskt att de både tar bort det billigaste alternativet och samtidigt försöker strypa möjligheten till slippa reklamen.

Kvalitén har sänkts kraftigt, medans mängden reklam har ökat. Kan vara allt ifrån pyramidspel, till tv shop liknande inslag med datoröversatt röst. I vissa fall har man tur och får reklam från en svensk myndighet eller från större seriösare företag.

YouTube har hårda krav på kreatörerna, men inte på reklamen varför? Sen varför inte fixa systemet för copy strike? Du är skyldig även när motsatsen bevisas (du måste ha en kontakt person på YouTube för lösa detta problem, annars är du körd).