Inlägg

Inlägg som Selmalagerlöf har skrivit i forumet
Av Selmalagerlöf
Skrivet av KAD:

Dom där maskinerna kör en tillverkar-fork av OpenWrt så vitt jag vet. När man uppgraderar vanilla OpenWrt mellan major-versioner är den rekommenderade proceduren att rensa all konfiguration - det är inte omöjligt att man gör samma sak på Technicolor/Telia, eftersom det är jobbigt att testa uppgradering av olika konfigurationer. Mycket lättare att bara testa att allt fungerar som förväntat med standardkonf.

Har inte Telia gått över till att köra TV över internet på de flesta ställen nu, så att deras router inte längre tillför något i termer av VLAN för multicast-trafik? Testa att ta bort deras router och se om TV:n fortfarande fungerar?

Sannolikt squashfs, skrivs inget till flash för att inte skriva sönder det. Det är långt från normal SSD-kvalitet på det lilla flash-minnet i en konsumetrouter. Loggar ligger bara i RAM, allt före omstart som inte skeppats till Technicolors loggserver är troligen borta.

av ren nyfikenhet, hade dom teoretisk kunnat kopiera alla inställningar och ladda tillbaka vid uppdatering? eller hade det varit en alldeles för stor säkerhetsrisk?

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Citrona:

Just det här är ju faktist rent skitsnack.

jag önskar att det inte var sant men det är det.. lukten är speciell.. inte svettlukt men mera åt det sura/muskiga hållet

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Yoshman:

Men främst blir detta ett rejält test på hur långt efter x86_64 ligger ARM64 i effektivitet, för designen man bygger med Meteor Lake är väldigt snarlik det Apple har med "Apple Silicon".

Meteor Lake kommer bli slagen av M3 (vilket är vad den går upp mot i höst/vinter) sett till effektivitet, frågan är bara med hur mycket. Vad man tycker man kan hoppas/förvänta sig är 50-100 % bättre perf/W över Raptor Lake!

tror du att 14k-serien kan kompensera för dom 50%+ perf/W med nästan liknande hopp i absolut prestanda?

Av Selmalagerlöf
Skrivet av fredrik831:

Exakt. AMD har suttit i pole position i 10 år med möjlighet att göra en riktigt bra APU och skapa en ny produktkategori med premium-APU:er. Varför släppte de inte en PC-version av Xbox One APU:n? När de jobbade fram HBM-minnet 2015 fanns möjligheter att göra en APU med grym bandbredd. 2017 kom Zen och de kunde ha en bra CPU-del också. Men icke.
Jag antar svaret är så enkelt att de inte ville släppa en sån produkt. Kanske för att den skulle kannibalisera på GPU-försäljningen. Det problemet har inte Intel direkt med en minimal försäljning av Arc-gpuer

anledningen till varför man inte släpper sådana produkter är att det är för dyrt :/ Går ena minnesmodulen sönder så brickar man cpu'n istället för minnesstickan :/

Av Selmalagerlöf

Så vad för stats har den i QD1 4k random read/writes??

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Sarato:

Varför någon länkar "nyheter" från fascistmedia är däremot en bra fråga.

intressant påstående.. jag sitter inte i en ekokammare som dig antagligen som bara hämtar "nyheter" ifrån 1 plats.. jag kollar runt på flera och sedan korsjämför från olika sidor vad dom säger för att försöka få en så neutral bild av vad som händer som möjligt. Detta inkluderar även din/dina enda "trovärdiga" sida/sidor.

Av Selmalagerlöf

låter som att någon komponent överhettar, hade detta problemet när jag inte hade märkt att ena fläkten på gpu'n var död och långsamt överhettades för att sedan stänga ner datorn abrupt utan några felkoder

edit:
läste som att datorn bara dog...

Installera om drivrutinerna med DDU som post ovan skriver

Av Selmalagerlöf

Bank ID kommer börja kräva mobiler med NFC-funktion

Vad tycker ni om denna nyheten?
Länk här

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Selmalagerlöf

låt mig gissa.. har du telenor? dom verkar ha störningar i deras system

Av Selmalagerlöf

Hur lång tid tror ni det tar innan man jailbreakar den för att kunna köra steam remote? eller andra OS?

Av Selmalagerlöf
Skrivet av NordhNet:

Du får inte säga var du vill här på sidan och måste följa reglerna. Hur skiljer det sig mot exemplet i artikeln?
Känns ju fullt rimligt, iaf för mig

skillnaden skulle jag säga är att din dator inte blir obrukbar om du blir avstängd ifrån swec, straffen för subjektiva upplevelser är enormt oproportionerligt mot överträdelsen.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Knashatt:

Forskare avlivar vargmyter om alfadjur

Teorin om alfahanar och strider om ledarskapet är en myt, enligt forskaren bakom boken "Vargen". Han menar att tanken bygger på föråldrade studier, av vargflockar i fångenskap, som har lite att göra med frilevande djur.

Mech invänder att den dominanshiarki som kan uppstå är att jämföra med den som etableras till exempel på ett fängelse. Den har lika lite att göra med frilevande vargar som fängelselivet har med det normala livet utanför murarna att göra.

Sex till tio djur
Däremot, menar Mech, består vilda vargflockar av ett par och deras avkommor från de senaste två eller tre åren, sammanlagt mellan sex och tio individer.

Hierarkin är tydlig. Yngre valpar underkastar sig äldre syskon. Samtidigt kan maten fördelas först till de svagaste då det råder brist på föda, på samma vis som kan ske i en mänsklig kontext.

Lämnar sin flock
Mech menar vidare att det är mycket ovanligt med dominansstrider inom en flock. När en ung varg är mogen, lämnar den sin flock för att bilda en egen. Han utmanar inte pappan för att överta ledarskapet.

https://www.jaktojagare.se/kategorier/utrikes/forskare-avliva...

vad är din poäng?, vargar har också hierarkier?. En närmare jämförelse till människor vore om du kollar på primater istället då de är våra närmaste släktingar, då vi har praktiskt taget identiskt beteende med dom.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Kaleid:

Fast nu är mycket av tankarna av vad t.ex. alfa-hanar och honor är hyfsad fel. Om en s.k. alfa beter sig dåligt så riskerar den även i djurlivet att bli mördad, så det gäller faktiskt hålla en nivå som är mer lagom. Evolutionsmässigt så visar det också sig att honor gillar mer altruistiska hanar eftersom de är bättre på att ta hand om sina avkommor. Vem vill ha en högt upp i hierarkin som bryr sig mest om sig själv?

https://www.ted.com/talks/frans_de_waal_the_surprising_scienc...

En hierarki är dynamisk som du säger, i detta fallet så blir alfa-hanen borttagen ur listan för att han inte ser till gruppens bästa/svag och blir ersatt av en ny alfa, detta beteendet finns också hos människor oavsett om vi vill eller inte. Det är ett sätt att visa vart man är i hierarkin vilket är helt naturligt beteende. Det är inget man skall försöka dölja eller tysta folk att prata om, ju mera vi kan lära oss om beteenden desto bättre och effektivare kan vi bättre lösa problem som uppstår.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av waverider:

Hierarkier är knappast nåt att eftersträva. Många människor lider av att världen är orättvis, om man istället slutade hålla på med att vissa människor är mer värda (och starkare) än andra så skulle många människor må mycket bättre. Alla förtjänar ett värdigt liv där man blir uppskattad och behandlad vettigt. Ingenting blir någonsin bättre av ojämlikhet, hat, kränkningar eller mobbning.

Nu lever vi tyvärr i den verkliga världen där hierarkier styr oavsett om vi vill eller inte. Livet är inte rättvist och den som påstår det är otroligt ignorant, vi borde sträva att försöka förbättra oss men naturen har alltid sista ordet.. Äta eller ätas. Bara för att ens subjektiva syn på hur världen borde se ut är på ett sätt så får man tyvärr rätta sig efter vad naturen säger.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Meowi:

Att vara otrevlig mot andra människor och snacka skit menar du tar en uppåt? Jag vet inte om det gör det ens om man är så långt ner som det går att komma.

ja.. olyckligtvis så klättrar du uppåt om du tar för dig (genom trashtalk, girighet, våld m.m.), tills det kommer en som gör det bättre eller inte blir påverkad som sätter sig högre i rangen.. detta är hur naturen funkar. Det är den starka som klättrar medans den svaga blir nerputtad.

Skrivet av Meowi:

Att snacka skit eller att vara elak mot andra visar på mental svaghet och är något osäkra personer håller på med, inte tvärtom.

Objektiv fakta, kom igen.

Att snacka skit är ett sätt att sätta sin roll i hierarkin, det har inget med osäkerhet att göra.. det är naturligt beteende, Något vi ser överallt ute i naturen (ja.. människor medräknat). Att påstå annat är inte att vara objektiv, det är att tro att bara för att vi är den dominanta arten på denna planeten så är vi undantagna ifrån evolutionen.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Xyborg:

Fast det blir du ju inte. Kan du inte bete dig på Xbox Live så blir du utslängd från Xbox live - i ett år. Du kan spela något annat, på PC eller Playstation. "All social kontakt" är också väldigt magstarkt, du kan gå ut och träffa folk, hänga på forum etc.

I "verkligheten" så kan du hamna i sitsen att du inte får hyra någon lägenhet någonstans i Sverige om du missköter dig och inte betalar din hyra.

Analogin funkar utmärkt som jag kom med för att den representerar det som sker om du blir bannad. Av ren nyfikenhet (lirar inte på konsoler) så undrar jag vad man kan spela för spel online om man blir bannad ifrån live?, har inte microsoft total kontroll över online spel när det kommer till multiplayer?. Du brickar praktiskt taget systemet om du blir bannad.

Sedan att du blandar in PC, PS har inte med saken att göra.. nu befinner vi oss i xbox sfären och det är där vi stannar också. Varför jämför du att kalla någon för t.ex. en fitta (och bli bannad) med att inte betala sina räkningar?.. Att inte betala sina räkningar är ett brottsligt förfarande.. att kalla någon för en fitta och sedan får sin konsol brickad för att någon blir subjektivt emotionell stött är inte ens i närheten av samma sak.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Xyborg:

Det är en underhållningsplats (jag vill säga Venue, hittar inte det svenska ordet). Så att bli utkastad om man beter sig som en tölp är inget nytt. Man har sedan urminnes tider kunnat bli utkastad från barer, restauranger, butiker, biografer och mycket annat om man inte sköter sig.

Det är egentligen online-världen som legat efter - personligen tycker jag det är bra att folk nu får lov att bete sig hyfsat även i spel-lobbys. Det är ingen inskränkning av yttrandefriheten om jag slänger ut dig från min bar när du skriker glåpord till alla andra gäster.

skillnaden är att du jämför just nu med att du portar 1 person ifrån din bar när det är att personen blir portat ifrån alla barer, alla affärer, all typ av social kontakt

Av Selmalagerlöf

Problemet med dagens processorer är inte beräkningskapaciteten, det är att mata cpu'n med tillräckligt med data så denna kan nog bli en rapp liten rackare.
Undra vad den hade presterat om man dubbla istället för att öka med 50% L2 och självklart öka L1 så den inte blir full på 1 sec. hoppas dom inte är dumsnåla.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Swedishchef_90:

Låter billigt 😊 jag tar två

skriv under här att du accepterar att vi tar din själ, din först + andre födda barn, njurar + din lever

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Goedendag:

Tråkigt att intel förvandlar sina drivrutiner till spyware/malware. Det är något man förväntar sig från scammer-mjukvara inte drivrutiner från ett stort känt hårdvaruföretag. Man undrar vad som händer i huvudet på personerna som tyckte det var en bra ide hos Intel.

Jobbigt för företag och myndigheter att behöva undvika datorer med Intel-grafik för att slippa att datorn stjäl affärshemligheter eller känslig information.

Grattis AMD och Apple!

när jag läste artikeln så var: "jag minns en tid då detta klassades som spyware", det första jag tänkte på också