Inlägg

Inlägg som Selmalagerlöf har skrivit i forumet
Av Selmalagerlöf
Skrivet av ReMemberMe:

Jag funderade på det - men tyckte att det var för fult för att kunna vara det och började därför googla. Men ja, det kanske bara är jag som ogillar RGB och började nojja, kanske är helt normalt.

Tar dock gärna mer input och någon kan bekräfta/dementera den teorin.

kan du ta en bild och ladda upp på hur det ser ut?

Av Selmalagerlöf

detta försvinner för mig om man kör med privat surfning i firefox,
Sätt på en spellista med musik i privat surfning med firefox så försvinner allt lagg

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Grumie:

Varför är t.ex. CPUer alltid till en yta av ca 4x4 cm och inte 4x4 dm?

Genuin fråga.. jag har alltid undrat varför man inte "bygger på bredden" för att få in fler? Säkert jätteuppenbart när man kan sånt men skola mig gärna ^^

det är en kostnadsfråga, när du tillverkar chippet så finns det en fysisk begränsning på hur stora platterna kan vara som man gör CPU's på, när man vet max storleken så kostoptimerar man produkten och minskar storleken per chipp. Blir det någon defekt så kan man vara tvungen att skrota chippet så det är mera värt att göra massa mindre som har större chans för att bli en färdig produkt.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Ozzed:

Grejen är ju att även om de hade valt att betala så hade inte det garanterat att de stulna filerna hemlighölls. Så det spelar liksom ingen roll.

stämmer så väl så, doomed if you do.. doomed if you don't. Pest eller kolera. Bara bra att dom inte betalade då dom kan lägga dessa 2M på att kanske reparera lite av skadan som skett.

Av Selmalagerlöf

Hur många W värme genererar den?? undra om man kanske hade kunnat kyla med en frore kylare så man slipper den mega kylaren?

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Trojancreeper:

Kul med lite totems, blir nog bra det där!
Säker att du kör inquisitor och inte Hierophant?

haha aa fan menade hierophant hade uppe PoB med en framtida build jag planerar, så jag blandade ihop dom

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Trojancreeper:

Nu har Affliction varit igång strax över veckan och hur har det gått för er i Wreaclast?
Boneshatter Slayer
https://i.ibb.co/HG2R3Tg/Pobbin.png
Försöker själv dra in lite currency då uppgraderingar börjar bli dyrt.. Fokuserar Abyss & Expedition.

själv kör jag en freezing pulse totem inquisitor, blev att jag slöade igenom storyn på 9h och ska precis börja med maps när jag får lite tid över. Hittills så har den känts ganska svag singletarget men det är inte ovanligt för en build på 30c

Av Selmalagerlöf
Skrivet av maDa:

Oh yes. Helt utan kännedom för kunden eller granskat av PTS eller media. Otroligt att de kommer undan med det.

...om man bryggar routern till en pfSense box så borde dessa funktioner bli obrukbara?, eller sitter den som en MITM maskin och spoofar allt?

Av Selmalagerlöf

dafuq.. så alla telias routrar agerar som hosts för olika tjänster som man inte kan stänga av, blocka eller ta bort på internanätverk?!

Av Selmalagerlöf

du kan också göra falska prov som används som bete medans det riktiga ligger i en krypterad mapp någon annanstans

edit:
en troll metod är att du tar en printscreen på skrivbordet med en mapp som heter Prov, sedan gör du printscreenen till din bakrund och tar bort mappen, vipps så har du en mapp som dom kan försöka trycka på hur mycket dom vill utan att något händer

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Sarg:

Så länge du undviker jobb som involverar skola och skyddsklassade saker så bör det nog vara lugnt.

jag har kompisar som är med i belastningsregistret och dom berättar att det är skitsvårt att hitta jobb utan att behöva ljuga om sitt förflutna.

men som ovan säger, vissa jobb blir du automatiskt nekade på medan andra är det lugnt. du borde ha det väldigt lätt att hitta jobb som nätverkstekniker.. annars får du öppna eget som många gör

Av Selmalagerlöf

hepp, ingen förlängning på bredbandet för 299 hos telia för min del efter 10+ år som kund :/.. Var ett blankt nej även för tv+bredband

edit:
så, blev att man beställde nytt tv + bredband för blackweek erbjudandet på sambon istället. sparar 950:- i månaden istället för att ta deras "rabatt"

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Felidae:

Det är fan sant. Det kändes som att man liksom "avancerade" i processen att njuta av spelet.

Gissar på att du tänker på något av Final Fantasy-spelen?

hahah aa det stämmer

Av Selmalagerlöf
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Tro det eller ej. Men mina förfäder förra årtusendet fick byta cd i deras playstationen varje gång de skulle byta spel. Jag förstod inte hur de stog ut, men de hade nästan nyss fått ström och vatten inne i huset så de var ej så kräsna..

Idag så känns det förlegat att ha skivor för spelen, dock så har tillverkarna lagt in fiktiva begräsningar som tvingar vissa av främst ekonomiska anledningar att göra det. De kan ej sälja spelen vidare och de får ofta betala mer för spelen.

Om man tar bort detta att det inte går sälja vidare spelen eller göra fynd, så vem här i sverige skulle köpa dem på skiva idag? Troligen inte så många.

tro det eller ej. Men jag hade ps1 spel som krävde upp till 4 cd-skivor för att köra.. man klagade inte för att det blev som en progress reward att när man kom till ett visst stadie i ett spel att man fick byta cd för att fortsätta

Av Selmalagerlöf

tyckte väl att något hade blivit konstigt.. blev skit irriterad över vad problemet kunde vara att sidan inte laddar direkt utan måste "buffra"

Av Selmalagerlöf
Skrivet av ReeZo:

Kass BF deal från Telia, ingen deal alls från de andra leverantörerna i mitt stadsnät, kanske måste haka på den där 449 dealen som man kunde få via uppsägning från Telia.

Eller ha lite is i magen tills vi faktiskt kommit till fredagen.

samma här, enbart 250/250 för 299 är det enda vettiga alternativet när man sitter på 500/500 för 299 med telia, vi får se på fredag om det blir extra erbjudande eller byta till annan leverantör

Av Selmalagerlöf

er.... en förnyelse på bredbandet för 299:- förhoppningsvis.. annars ingen aning

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Haziza:

Ska försöka binda om bredbandet och köpa en ny telefon under black friday!

för mig blir det också blackfriday-erbjudande på bredband som gäller om det inte finns någon superrea på någon rolig produkt

Av Selmalagerlöf

Astroneer
Diablo 2
Wow
Heroes of might & magic 3
Spiral Knights
är spel som jag har kört med flera polare/familj och hade karaktärsutveckling

Av Selmalagerlöf

Jag kör:
Firefox 118.0.2
Adblock plus 3.17.1
Https Everywhere 2021.7.13
Privacy Badger 2023.9.12
uBlock origin 1.52.2

och jag får inga popups eller varningar på youtube, dock så kan det hända att jag behöver refresha klipp någon gång eftersom den försöker spela reklam (det försvinner direkt efter refresh oavsett längd)