Inlägg

Inlägg som Selmalagerlöf har skrivit i forumet
Av Selmalagerlöf

Ipsen's Castle i Final Fantasy 9 blir ungefär 250x500x250 (bhd) om inte större

Av Selmalagerlöf

Öka Räckvidden/Styrka på en Fm-Sändare

Tjenare!, Införskaffade mig en Fm-Sändare till Ipod/Iphone ( Klicka Här För Bild ) och tycker att den ger ifrån sig otroligt dåligt ljud (mycket brus etc).
Det blir skit dålig kvalite på ljudet när man har sändaren längst fram i bilen och antennen sitter i bakrutan på bilen (volvo v70 -03)

Jag undrar om det är möjligt att förbättra antennens styrka/räckvidd så det inte blir lika mycket brus (kanske bara dubbla räckvidden).

Är helt amatör på dessa saker så om det förekommer felaktigheter så är ni välkommna att påpeka

e: Även när jag sitter vid datorn och kopplar in den på en strömadapter så sänder den knappt 2-3m till min klockradio vid sängen.

Av Selmalagerlöf

Update:
Ringde runt massa gånger, fram å tillbaka och slutade tillslut hos Telia (Fast telefoni levrantör), tog inte ens 20 min innan dom märkte att våran ledning var i ur uselt skick så dom "skickar" en tekniker som ska "kolla" på det och se om dom kan "fixa" det. Så mitt tips till er som kan ha samma problem: Ring eran Fast Tele opratör och be dom kolla på ledningen.

Av Selmalagerlöf

Kabellängd till telestationen

Tjena!

Vårat hushåll är kopplat på en teleledning som är ca 3.2 km ifrån närmaste telestation. Våra grannar har ca 250 meter, Våran ISP (BBB) sa att vi skulle snacka med Telia om det finns möjligheter till att få oss inkopplade på den nya ledningnen men Telia hänvisade oss till Skanova. Problemet är ju att Skanova sa att det är inte deras problem och att BBB måste snacka med dom... Har ringt runt nu 3-4 gånger men alla hänvisar mig bara vidare till samma företag. BBB till telia och telia till skanova, skanova till BBB osv.

Med tanke på våran långa ledning till stationen så har BBB konstaterat att vi får ett välldigt ostabilt internet då det blir paket förlust pga den långa kabeln och att dom inte kan göra något åt saken :S. Behöver hjälp för det verkar som inget av de företagen jag har ringt verkar villja ta på sig ansvaret med att koppla om vårat hushåll till den nylagda teleledningen (plinten är på våran trädgård som är inte ens 5m ifrån huset)

Av Selmalagerlöf

Radeon 5770 Displayport = hm....

tjenare,

Har köpt 2 nya skärmar (3 totalt nu) och märkte att skärmen som är kopplad till display porten (Hedanefter kallad DP) inte funkar.
Så kopplade ur dom 2 andra skärmarna och testade att enbart köra med DP men grafikkortet eller windows ville inte hitta skärmen.
Eftersom jag kör 2x Hd 5770 i Cf så trodde jag att ena DP'n var sönder så kopplade ur ena grafikkortet och testade DP'n på den andra..
Samma problem uppstog där också. Har självklart testat att byta DP>DVI kablar, Testat Aktiva adaptrar men inget av dom funkar :S.
Jag har de senaste drivrutinerna, Windows 7 ultimate 64-bit och alla 3 skärmar funkar, men det är den rackarns DP som inte funkar på något av korten.
så jag tänkte om det är någon annan med samma grafikkort som har samma problem som jag eller måste man ändra någon inställning på grafikkortet för
att få DP att funka?

Av Selmalagerlöf

Problem med den 3'e skärmen i eyefinity med 2x HD 5770 CF

Tjenare!

Jag har ett problem... Datorn kan inte hitta den 3'e skärmen i OS eller i CCC. Det står att den bara hittar 2 skärmar
2 HD 5770 i crossfire

1 Aktiv DP->DVI Adapter

2x LG E2251 21.5 tum (Båda använder DVI)
1x LG (kommer ej ihåg) 22 tum (Försöker använda en aktiv DP > DVI)

och som jag skrev innan så funkar inte den 3'e skärmen (22 tummarn) och även när jag har googlat/varit inne på AMD's hemsida och följt alla videos så vill den fortfarande inte hitta/aktivera den sista skärmen :S. Hjälp järna!

Edit:
Adaptern är en http://xfxforce.com/en-gb/Products/Accessories/Cables-Adapters-Kits/Display-Adapters/DisplayPort.aspx
Testat att koppla in den i det andra GFX kortet, funkar ej.
Testat att koppla ur ena skärmen så det är skärmen med adaptern och den andra och funkar fortfarande ej.

Edit 2:
Har windows 7 ultimate 64 bit,
alla 3 skärmar funkar om jag tar bort cf bryggan och kopplar den 3'e skärmen till det andra gfx kortet.
Vill ha mina gfx kort i CF om det är möjligt.

Edit 3:
2 Skärmar har max upplösningen 1920x1080 (Dessa 2 funkar)
1 Skärm har max upplösningen 1680x1080 (Denna funkar ej)

Edit 4:
Har testat att enbart koppla in ena skärmen i display port men samma sak händer där, skärmen förblir svart. så tänkte att min Displayport på gfx kortet hade gått sönder så testade att koppla ur det ena kortet och testa på andra... samma sak sker där.. skärmen förblir svart, så tänkte att kanske min adapter var trasig. Självklart på bytte jag till en passiv adapter, samma sak sker där också. så jag undrar om det finns en inställning på grafikkortet att den skall aktivera displayporten.... någon som vet nått om saken?

Av Selmalagerlöf

Tänker köpa en ssd men är osäker på villken

Tjenare grappar!

Hade tänkt att köpa en ssd 120 gig och ha den som systemdisk/programdisk. jag har ju dock ett större problem som ligger å pressar och det är att jag har inte en blekaste om vad för ssd jag skall köpa :S
Mid rigg:
CPU: Intel core i5 750 stock clock
Mobo: Asus P7P55D-LX
GFX: 2x HD 5770 (CF)
Minn: 4 Gb 1600 MHz (kommer ej ihåg klocks)
PSU: 650W

Hade tänkt att ha program/os/spel på den.
Åver and out!

Av Selmalagerlöf

Tyvärr så är det så att dom med mycket pengar står över lagen... Poliser, Politiker m.m. blir allt mer korrupta för varje år som går. Hade nog blivit bättre om hitler lyckades att erövra hela planeten (utan allt massmord ofc) så kanske korruptionen inte hade skett i så stor bredd som det är i dagens läge.

Av Selmalagerlöf

BBB 24/1
10.1/0.7

Bor 1.5 km ifrån telestation
Tappat räkningen på hur många gånger det har legat nere.
300:- /månad
0/10

Av Selmalagerlöf

Kommer acta påverka internet hastigheten? med tanke på att alla paket som sänds/tas imot söks igenom?

Av Selmalagerlöf

är hårdisken du har inställd som en dynamisk eller primär hårddisk??, är den dynamisk så visar den dessa problem. Skaffa en hdd med ett oprativ system och koppla in den nya/den du vill installera på. Sen: Start > Dator > (Höger klicka) > Hantera > Lagrings fliken > Diskhantering.. kolla om du hittar din hårddisk och se om den är som sagt primär eller dynamisk

Av Selmalagerlöf

skaffa en netlimiter inte så svårt att få tag på.

Av Selmalagerlöf

har du loggat in i nätverket med det pw't du fick från den datorn du skapade nätverket med på alla andra datorer?

e:
Kör på samma sätt här hemma som du vill köra på lanet, hade också samma problem som du har tills jag loggade in med alla datorer på det nätverket ena datorn skapade

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Blargmode:

Läste någon artikel för ett tag sedan om en processor som inte var kisel-baserad utan något ännu bättre, dom hade kommit upp i något så sjukt som 150GHz. Om det kommer ut till konsumenter inom 10 år så blir det fart i burkarna.

Är det någon som vet vilken artikel jag snackar om och kan länka?

grafen heter det du söker http://techworld.idg.se/2.2524/1.370990

Av Selmalagerlöf

Hur tror ni framtidens processor ser ut?

http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/1076531-intel-predicts-10ghz-chips-2011-artikel-fran-2000-a/
Fick mej och fundera på hur vi i 2012 (12 år senare) tror att den framtida datorn/processorn kommer att fungera
Låt oss hoppa 10 år in i framtiden.

Kom med era vildaste/seriösa gissningar Den som är närmast om 10 år vinner :):)

Min gissning är att vi använder ljus baserade processorer, "Quantum-computing" kommer stater/miltären använda etc och 2022 så tror jag att man
experimenterar på "Parrarell universe computing" ex. att man i ett annat universum bara en nano sec tidigare startar ett program så skickas/tas den infon
till "sitt universum" så att precis innan man trycker på knappen så startas programmet och är redan färdig laddat :).

vågar någon att komma med en mer "wind n crazy" idé ??

Av Selmalagerlöf
Citat:

By 2011 we will have implementation of Quantum Processing that will make the xHZ debate look like the colonists debating over sucession from the UK.

vi har ju kommit en bit på väg :):) rekordet är 15 lr så atomer som funkar

Av Selmalagerlöf
Skrivet av prod01:

NAT:ar modemet? Annars antar jag att du har provat att skippa switchen och endast kört med 1 dator?

Jag är inte säker men jag tror att Modemet NAT'ar. Vi har statisk ip här. och ja jag har provat att koppla endast 1 dator till modemet men problemet återstog.

Av Selmalagerlöf

Internet stänger av sig var 20'e min

tjenare!

Jag har en stort problem med min nuvarande internet uppkoppling. Den låser sig var 20'e min när jag börjar att ladda något.
När detta väl sker så lyser alla lampor på modemet som om det inte vore något fel men när en sida uppdateras (Med google chrome)
så får jag error meddelande att DNS server inte kan nås etc etc. Vi har mer än 4 datorer i vårat nätverk så vi har kopplat modemet till en switch
som sedan är kopplat till alla datorer.

Modem: Thomson TG784 (version 8.6.H.1)
Hastighet: 10.4/0.8 Mb/s
ISP: BBB

Har haft dessa problem innan och varje gång som jag har ringt till supporten så visar dom mej fingret och påstår att felet är på min sida.
Gjort alla tester som dom har velat att jag skulle göra men dom framkommer felfria.
Någon som har en idé om vad som kan vara fel?

Av Selmalagerlöf

tack!

Skrivet av CCWarlock:

Fractal Design R3 eller XL, beroende på storlek och hur många diskar som egentligen behövs. Där har du sjyssta chassin som följer dina krav.

Tackar, Verkar som bra alternativ med det speccet jag har. enda frågan jag missade att skriva är.. är det bra ljud isolering som följer med eller borde jag införskaffa mig ny isolering???

Av Selmalagerlöf

Jag tycker att du avstår ifrån att köpa steelseries headset.. varje artikel som jag har haft ifrån steelseries (headset inkluderat) har gått sönder p.g.a fabriks fel (dålig kvalité + de var pedantiskt skötta). Jag bytte istället till ett par Razer Chimaera (har hållt längre än steelseries headsetet, bättre ljud, bättre mic, enda nackdelen är att dom kostar 800:-. Men än så länge så har dom varit prisvärda imo.