Inlägg

Inlägg som Mooter har skrivit i forumet
Av Mooter
Skrivet av tvelander:

Det är ju INTE SAMMA SAK.

Okej vi sägr så här.

Nvidia FUNKAR inte med BF4 3-5 månader in i spelet , vi säger att vi vet det innan.

Och AMD FUNKAR SÅ JÄVLA bra att det inte är sant.
Och du har ingen grafikkort nu, VARFÖR skulle man köpa 780 över 290X.

Fanboy stuff är nog ett av dom värsta sakerna ever då dom inte tänker först.

Inte ett speciellt troligt scenario, men ja du har rätt om man ska vara hypotetisk.

Har iofs varit med om nåt liknande en gång, det var när man skulle köra HD6990 med 6 skärmar. Det funkade öht inte trots att det stod på kartongen. Men kanske inte världens vanligaste scenario.

Av Mooter
Skrivet av tvelander:

Ja men har Nvidia SATANS med strul och AMD har det inte och är billigare?
Varför skulle du köpa Nvidia då?

Är mig ett stort ?

Klurigt det där. För mig räcker inte benchmarks, procent och kronor hit och dit. Man vill ha den där göttiga känslan i magen som fanboyism ger när man köper grejer man irrationellt gillar.

Gillar t.ex. handsydda engelska skor fast dom är svindyra och inte ens går att använda när det regnar ute. Lite så.

Av Mooter
Skrivet av DunderHoken:

Vågar dom inte visa upp R9 290X ? Kanske inte håller måttet?

Om man äger AMD-aktier skiter man i hur många procent det skiljer mellan 290 och 780. Däremot är det intressant att se vilka utvecklarsamarbeten som finns, vilka tekniker som kan bära frukt många år i framtiden osv.

Det är därför jag kollar (plus att jag vill veta hur många procent det skiljer mellan 290 och 780)

Av Mooter
Skrivet av wotanziu:

Man kan ju undra vem AMD tror kollar på denna stream? Visst är det väl många som är spelintresserade, men huvuddelen måste ju vara hårdvaruentusiaster som framför allt vill se ren hårdvaruinformation. Eller är det bara jag som tänker så?

Det är för journalister och investerare främst. Men dom är såklart glada om intresserade nördar som vi vill kolla

Av Mooter
Skrivet av Falcon:

De vill väl marknadsföra detta nu, jag tycker dock det är fel tillfälle.

Om inte jag har helt fel nu så handlar detta om att försöka skapa något annat som redan finns;
t.ex så har Dolby redan flera av dessa funktioner.
Flera förstärkare har också det här med "virtual sound".

Enda skillnaden här är ju att man slipper ha ett ljudkort, om man inte är studiotekniker eller liknande.
Själv har jag använt mitt före detta 560ti och mitt nuvarande 7950 för att få både bild och ljud via HDMI till min förstärkare under många år.

Återigen, om jag inte har fattat helt fel, så är detta för folk med stereo/hörlurar.
Vi som redan har äkta 5.1 / 7.1-setup etc vill inte ha någon jäkla "virtualisering"...

Om ljudet är i 24 kanaler måste du ändå virtualisera ner till dina 8 högtalare

Av Mooter
Skrivet av Snigeln Bert:

Hade de visat det här i slutet av presentationen hade det varit ok. Men det heter faktiskt "GPU '14"

Och ljudet beräknas på..... GPU:n..

Av Mooter
Skrivet av GambitSWE:

Tycker personligen att Indiern snackade bra, och jag fattade allt prima. Sedan att han bryter är inget jag hakar upp mig på, kanske en aning långsam De flesta Indier pratar jäkligt bra engelska, speciellt de utbildade, snackar säkert bättre än 90% av amerikanerna. Den "tjocke italienaren" talade ju sämre, då dubbelhakan försämrade hans luftintag betydligt...

Eller hur, Sweclockers folket jobbar tydligen inte i IT-branchen.. då får man ju höra Indier prata engelska dagligen

Av Mooter
Skrivet av brajonk:

vad menas med de där audio engine? inget för vanliga användare eller?

Gissar att GPU:n kommer kunna använda compute för beräkna ljud!

Av Mooter

ser ut som de tog bort kommenterandet

Av Mooter

Har aldrig ens vart med om att nån som ska köra en powerpoint dragning får igång projektorn i tid.. så detta är väl ok

Av Mooter
Skrivet av RaZman:

Fjantigaste jag har hört, vilka hårdvarupaket företagen marknadsför som "BF4-ready" har inte AMD att göra med. Trist att återförsäljare som t.ex. Komplett rättat sig efter detta trams (bytt ut Nvidia till AMD), finns ingen konsekvens av att "bryta" detta som inte skulle skadat AMD mer än återförsäljaren.

Det är naturligtvis inte AMD som lägger sig i hur varumärket BF4 används av butiker, det är Electronic Arts.

Och nej, det skulle skada Komplett mer än EA, butiker älskar att få draghjälp med försäljning av direkt av leverantören.

Av Mooter
Skrivet av Aleshi:

Det står svart på vitt att Sea Islands var tänkt att vara en serie som skiljer sig från HD7000 på GCN2 och HSA. Tycker det är ganska solklart att HD8000-serien till OEM inte var det AMD pratade om så mycket om förra året. Eller har du något som bestrider detta?
Sedan meddelar AMD plötsligt att vi får sitta på HD7000-serien ett tag till. Rykten om korten som bara var någon månad från släpp upphör plötsligt och AMD döper om 7000-serien till 8000-serien för OEM i sista stund.

Då får jag berömma dig för din klarsynthet. Själv tycker jag det är en oklar soppa, och då har jag ändå jobbat med Radeonprodukter på AMD.

Är inte HD7790 Sea Islands förreten? för att ytterligare krångla till det.

Av Mooter
Skrivet av Aleshi:

Fast det framgår ju med all önskad tydlighet att HD8000-serien till OEM inte är den Sea Islands vi såg i roadmappen. Endast Bonaire och Oland tillhör dessa. Övriga Sea Islands blev inställda, eventuellt är Hawaii ett nytt kodnamn på en buggfixad Teneriffe.
Det ger inte lika dålig PR att bara släppa lite rebrands till OEM som att gå ut och säga att Sea Islands är 9 månader försenat på grund av en bugg.

Då har du rätt låga krav kan nästan garantera att det önskas mer tydlighet där ute i stugorna, och även där ute i branchen..

Av Mooter

Går det att få detta kortet i bundle med BF4 och Rome2 (de enda spelen jag är intresserad av kommande året) så blir det köp nån gång i årets mörkare månader. Bedömmer chansen som stor.

Av Mooter
Skrivet av Gamers:

Snabbare enkelGPU lösningar kommer alltid vara bättre än motsvarande prestanda med flera GPU:s och så länge det finns spel som inte fungerar i CF/SLI eller har problem med det så kommer det att förbli på detta sättet ocgh i slutändamn är orsaken lata/inkompetenta spelutvecklare som inte får ordning på det inna spelet släpps när det är en av om viktigaste sakerna för nöjda kunder.
Jag kommer skratta gott när ni inser att ni inte kan köra "superhigh ultra" i BF4 med budget-mainsteram kort på hyfsat billiga 1920x1080/2560x1440 skärmar och gråter över detta ickeproblem när det finns reglage för inställningar.
Varför jag köpte titan är enkelt, 7680x1600 och inom framtid 4k skärmar, fanns det kort med 6GB Vram för budgetsummor under 5000kr med motsvarande prestanda så skulle dom vara alternativ men när det inte finns så återstår det bara att betala vad det kostar att ligga på topp och som det ser ut verkar det inte vara helt fel heller att vara tidigt ute när det håller längre än vad 780 kommer göra. Man behöver inte vara "fanboy" för att köpa det mest kraftfulla när det sitter som hand i handsken med sin egen utrustning, jag suckar djupt varje gång detta dras upp i ren avundsjuka av dom som inte fattar bättre.

Att skita i ultrahighend segmentet är inte lyckat, det är där man tjänar mest i status och propaganda vilket i sin tur säljer fler kort och är mera värt än att sälja 1000 budgetkort som inte ger nåt mera än pengar tillbaka men inte i rättt mängd i förhållande till sålda antalet när det prispressas att det knappt lönar sig att ens vara med i det segmentet.
ENDA anledningen att GTX690 existerar är propaganda, enda anledningen att 7990 existerar är propaganda även om den officiella versionen av kortet kom för sent, att titan existerar är pga att man behövde avsättning för "trasiga" GPU:er, enda anledningen till att 780 existerar är densamma och GPU:n inte klarade kravena för titan så hellre att dom gör ett 780 av det än att skrota dom.
Enda anledningen att ett högst ev. 790 kommer existera är propaganda, inte nyttoeffekten av det när 2x780 kommer fungera bättre liksom 2x680 fungerar bättre än 1x690 och ursäkt för behovet av dubbelGPU kort inte existerar idag annat än om man valt felaktig plattform från början och måste skylla över sina problem på något.
ALLA vill helst ha så få GPU:s som möjligt för minst problem för AMD har på inget sätt kommit till samma nivå eller tillrätta med sina problem relaterat till CF och när spel släppta 2013 inte kan CF/SLI är denna sanning mera aktuell än tidigare.

Du missade helt poängen, Titan finns inte för att Nvidia ville designa ett superfett spelgrafikkort. Det är ett beräkningskort till superdatorer där de prånglat ut titan och 780 från de sämre exemplaren. Utan superdatorkunderna skulle det aldrig bli lönsamt med ett så stort chip. Eftersom AMD inte riktigt har nåt grepp om den marknaden blir ett jättechip med största sannolikhet en ren förlustaffär.

Av Mooter

Macbook Air har han - svikaren

Av Mooter

Har spelat alla total war spel och nästan alla expansioner sen första Shogun: Total war kom ut år 2000.

Så här får ni tipset från experten: jag kommer köpa detta spel i julklapp till mig själv, när det är patchat

Av Mooter
Skrivet av jkrx:

Varför skulle man lita på en amerikansk studie? Speciellt när dessa rapporter brukar vara finansierade av någon som har en agenda...

Står i artikeln att den är utförd av F-secure på beställning av FBI och homeland security. Förmodligen är deras agenda att de vill ha en kartläggning för att senare kunna utfärda rekommendationer.

Av Mooter
Skrivet av rektor:

För hög TDP.
Kostar för mycket.

Tillbaka till ritbordet!

Piledriver låg på "ritbordet" för typ 5 år sedan, när den väl är ute får man jobba med det man har, bra eller dåligt. t.ex. kan man släppa en lattjo fanboyprocessor.

Av Mooter
Skrivet av glemmy:

Man kan bara spekulera i vad som kommer att hända. Men som wired-artikeln förklarar så ska lagarna skydda konsumenter, inte konkurrenter.
Med andra ord, i en eventuell händelse att AMD går i graven så är det konsumenters bästa som kommer att stå i fokus. Anses Intels monopolställning på x86 skada konsumenter så kommer säkert en stämning från FTC men sen finns det mängder av lösningar så båda parter kan enas.

Jag är inte så säker på att det blir splittring. Från konsumenthåll har redan smartphones och tabletter mer "momentum" än PC:s, och det börjar smygas in saker som chromebooks. Här finns det mängder med konkurrens, man kan t.om. hävda att intel ligger risigt till här.

Även på Xeon sidan finns det Oracle, IBM och Fujitsu t.ex. Även om Intel dominerar.

Problemet uppstår väl när t.ex. en statlig amerikansk myndighet ska köpa in arbetslaptops och bara har en processortillverkare att välja på, men om det finns tillräcklig konkurrens bland olika OEM och Intel håller sig i fiffelskinnet klarar de sig nog..

Tror som sagt inte det händer något bara för de blir ensamma, det är om de börjar agera för att missbruka situationen som det kan hända saker.