Inlägg

Inlägg som Mooter har skrivit i forumet
Av Mooter
Skrivet av flixy:

Jag förstår inte riktigt hur de ska hitta Iranska kärnforskare i WoW

Dom har nog hittat han utanför wow.. men är kanske nyfikna på vad han sitter och säger till folk när han spelar, ganska rimligt. Svensk polis eller underrättelsetjänst hade nog också använt Wow om misstänkta befann sig där.

Av Mooter
Skrivet av anon99339:

Vad tror ni om spelprestandan? The Sims 4?

Dåligt. Bättre satsa på en fm2 apu isåfall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter
Skrivet av trickysaer:

Talar du av egen erfarenhet?

Hehe.. Nä.. har aldrig jobbat med spel

Men är just nu testledare på ett hyfsat stort mjukvaruprojekt.

Av Mooter
Skrivet av trickysaer:

tänk om de kunde utannonsera och komma överens med varandra, ea och activision. "ok, som ni vet släpper vi ett nytt cod eller bf alldeles för snabbt så det aldrig är klart innan release, nu sätter vi en realistisk tidsplan och prioriterar ett fungerande spel eftersom folk uppenbarligen vill ha något som fungerar än två veckor innan konkurrerande spel"

meh.

Spelar ingen roll. Då slappar man mer under utvecklingens gång och så är spelet lika buggit, fast dyrare att utveckla.

Av Mooter
Skrivet av Valiumballong:

Spel idag är avsevärt mer komplexa idag än tidigare, detsamma gäller all form av mjukvara. Fler rader kod och fler funktioner innebär fler buggar. Till viss del går det att kompensera med mer personal, vilket man definitivt har idag jämfört med början av 2000-talet, men buggjakt tar tid.
Även BF2 var buggat som in i helvete vid lansering, men det har många glömt bort.

Gällande ursäkter så undrar jag vem det var som gjorde dig till auktoritet på ämnet? Vad har du för erfarenhet av AAA-utveckling eller lanseringar av global skala? Man kan tycka att spel ska fungera perfekt, 100% buggfria vid lansering, men det är inte realistiskt. Verkligheten är som så att ny mjukvara är buggig. Dels för att ingen QA-avdelning kan hitta alla buggar, dels därför att utgivaren vill börja få in pengar för att täcka utvecklingskostnaden.

Var BF4 i ett miserabelt tillstånd när det lanserades? Jupp.
Gjorde det mig irriterad? Jupp.
Är det fullständigt oacceptabelt och ursäktslöst? Nej, det är det inte.

Mjukvara skiljer sig rätt markant från hårdvara i den mening att mjukvara kan fixas till i efterhand. Early adopters av mjukvara har _alltid_ fått agera BETA-testare därför att det ligger i mjukvarans natur att strula. I den bästa av världar hade utvecklare benat ut varenda bugg som finns i sin mjukvara innan den hamnade i händerna på slutkund, men så fungerar det helt enkelt inte.

Klarar man inte av att leva med den verkligheten gör man klokt i att inte vara early adopter.

Nej, han menar att man ska ha förståelse för att spel inte längre får plats på en CD-skiva. Fler rader kod = fler potentiella problem. Buggfix tar tid och är därför ett arbete som sker fortlöpande från det att man börjar kancka kod tills långt efter det att mjukvaran går att köpa.

Jag jobbar som testledare på ett halvstort mjukvaruprojekt.. håller med dig detta med patchning av buggar under tidspress är så jävla hopplöst.
Har full respekt för problemen Dice upplever.

Av Mooter

Kostar inte mycket mer än 3 bra eyefinity skärmar för entusiasten. Kan säkert hitta nån köpare.

Av Mooter
Skrivet av MrNeikter:

Självklart menade han VRAM vilket teoretiskt sett går utmärkt att köra istället för "vanligt" RAM. PS4:an gör till exempel det.

GDDR5 är väl bara typ quad-pumpad DDR3. Strömhungrigt och dyrt.

Bättre sikta på nåt modernare för PC tycker jag nog.

Av Mooter
Skrivet av Tumnus:

AMD FÅR inte ens köpa Nvidia pga. konkurrenslagar. I värsta fall måste AMD splittra sig i två företag för att upprätthålla konkurrensen. Monopol får man inte ha.

Nu tror jag visserligen inte att någon sånhär affär blir av på 100 år men..

Det där stämmer verkligen inte. För det första är det inte olagligt att ha monopol i sig, utan det är att utnyttja situationen genom att misshandla konsumenter eller uppstickande konkurrenter som är olagligt.

Dessutom är det inte bara inom PC-marknaden man ska titta för konkurrens. PC-Marknaden är som helhet enormt pressad av mobila enheter där det t.ex. finns grafik från ARM och Qualcomm. Dessutom domineras marknaden faktiskt volymmässigt av megajätten Intel.. Så nja, så sura skulle nog inte amerikanska konkurrensverket vara.

Av Mooter
Skrivet av TobiasJ:

givet att källan är en kinesisk läcka, så är det väl ingen som räknar med att allt skall vara 100 korrekt? och den säger faktiskt inte mer än "upp till" så vad real world scenarier ger är fortfarande skrivet i stjärnorna.

vet vi ngt om vad det är för nod? fortfarande 28nm? isf är det verkligen imponerande ökningar. har de presenterat någon road map för när de går ner i storlek?

Fortfarande och fortfarande. Kaveri blir AMD:s första 28nm processor någonsin i "big core" sammanhang. De tidigare var 32nm.

(AMDs andra 28nm är low-end apu och grafikkort och tillverkas i en helt annan fabrik)

Av Mooter
Skrivet av Asteroid:

Investerare? Intel har väl nästintill ofantliga summor dedikerat för utveckling och behöver väl inga investerare?

Intel är ett publikt bolag vars aktier säljs på börsen. Intel måste naturligtvis fjäska för de som äger större mängder aktier. Själv äger jag en mikroskopisk mängd intel-aktier, så jag får inga roadmaps i mailen

Av Mooter

Har svårt att bli upprörd av fuskare.. om det är nån masskiller byter man bara server eller väntar på ban. Är det nån som aimbottar så ja, man får sämre score, men man träffar ju oftast på nån av de andra 63 spelarna så det gör inte så mycket.

Av Mooter
Skrivet av tvelander:

Förstår inte vad du menar.

Vadå snitt?

Titan sålde som smör pga av att folk som inte ville köpa Quadro för 25k kunde köpa Titan och spara helvete med pengar.

Jag har kontakter inom markanden om hur mycket last det är på GPUer CPUer, och man ser tydligt när vissa saker lanseras.

Jag reagerade på att du sa att "sverige var en liten marknad" och att man ska "titta ut i europa". Vilket jag tyckte var konstigt för det finns inget land i Europa där High-end segmentet är populärare än Sverige (ja, Norge)

Jag menar alltså att du har rätt när du säger att folk hade köpt ändå för 7-8k

Av Mooter
Skrivet av tvelander:

Ti kunde kostat 7k- 8k folk köper det ändå, Sverige är väldigt liten markand, kollar du på Europa så ser man att väldigt många mer köper sånt här, tex på Overclock.net.

Fel fel. Visserligen var det mer än ett år sen jag var inne i svängen men då köpte svenskarna i snitt världens dyraste grafikkort, enbart utglänsta av Norge.

Kom ihåg att cheferna försökte få oss att sälja mer 7770 kort och sånt, vilket inte var så lätt i norden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter
Skrivet av znorlaxvbg:

Precis som du säger är HT en patenterad/licensierad teknik som Intel mer eller mindre äger

Nja, HyperThreading är bara ett varumärke och intel äger bara sin specifika implementation. Tekniken kallas SMT och finns även i SPARC, POWER & MIPS processorer bland annat, från t.ex. IBM, Oracle, Fujitsu osv..

Av Mooter
Skrivet av SebboD:

Värsta man kan göra i en marknadsekonomi. Där pris, konkurrens och kvalité oftast är det som är drivande i val av produkt.

Hela poängen med en marknadsekonomi är att den samlade kunskapen om vad produkter är värda för olika människor inte existerar i samlad form, annat än genom prismekanismen.

Känslomässiga stödköp går inte emot tanken om marknadsekonomi på något sätt.

Av Mooter
Skrivet av Ozzed:

Ja, den sitter hårt fast ibland. Känner igen det där.. Sedan beror det ju på "varför" också. Det känns som att skillnaden mellan 965BE och 1100t eller 8350 är större än den mellan 1100t och 8350, men kör du mycket flertrådat eller tung rendering och så så kan det nog vara värt

Kör varken mycket flertrådat eller tung rendering, hehe. Men det är ju kul med nya prylar.. det där med "värde" är ju lite subjektivt.

Av Mooter
Skrivet av Ozzed:

Får nog bli en 8350 då, det verkar ju värt det om man ser till "total cost of ownership" också.. Om nu inte jag hittar en 1100t under 700Kr, och det lär ju inte hända.

Om jag får ändan ur vagnen och byter till en 8350 nån gång så får du min för en femhundring... men sen var det de där med ändan..

Av Mooter
Skrivet av Atlas Tasume:

Jag kikade själv just på 8530n, och det var inte stor skilldnad mot min Phenom IIa i något spel, och är endast något speciellt i vissa program, så som 7-Zip. Sedan verkar den dra mera ström för endast marginellt bättre prestanda. Känns rätt tråkig.

Men har du tittat på begagnat marknaden, eller lagt upp en annons? Finns säkert rätt många som har sina gamla Tubor som ligger och skräpar.

Till HTPC och annat lär ju AMD vara jätte intressanta med sin APU. Det är endast om man ska ha någon high-end maskin med flera GPUer som en starkare Intel processor behövs i dagsläget.

8350 är mer energieffektiv än alla Phenom. Inte med stor marginal, men det är vederlagt.

Speciellt i mer dynamiska scenarion där användandet inte är ständigt 100%, men även där får du mer prestanda per watt.

Av Mooter
Skrivet av sten1930:

Till vis del...

Men eftersom de också sänkt rekylen till de flesta vapnena och get dem högre damage på längre håll har det blivigt mer peka och klicka gameplay, Vilket är mer noob-friendly. I bf3 var man tvungen att dotta/bursta mycket mer vilket kräver högre skill.
Skill-cap:en har sänkts i 4:an gentemot 3:an. I 3:an kunde man vända sig om snabbt om man var duktig och lyckas ta den som sköt på en, det har blivit mycket svårare att göra i 4:an eftersom man dör så galet snabbt. Detta har gjort det mer "CoDigt".
I 3:an var skill-cap kurvan jämn, i 4:an tar den inte ordentlig fart upp förens när man är riktigt erfaren.

Håller inte med alls egentligen.. Smyga runt och skjuta nån i ryggen = skill. Göra en 360 och headshot för man har bra aim = inte skill.

Men sen är jag ingen CS tok heller

Av Mooter

Tycker själv det är jävligt jobbigt att sälja saker när det ska krånglas med frakt. Speciellt när det ska användas schenker, dhl och allt vad det heter. Brukar sätta ut grejerna till ett lägre pris och säga att jag enbart accepterar att de hämtar hemma hos mig eller på mitt jobb.

Men det är ju lättare i storstan såklart.