Inlägg

Inlägg som Mooter har skrivit i forumet
Av Mooter

Kanske är ute och cyklar nu men..

Har fått uppfattningen att Mantle kommer förbättra CPU-prestandan snarare än bara GPU-prestandan. Genom typ effektivare och bättre multitrådade anrop.

Av Mooter
Skrivet av Traktorsson:

Skulle vara intressant att se livslängden på en SSD, finns det någon sådant test?

Techreport håller på med ett sånt test. Vid senaste uppdateringen hade de skrivit över 200TB till SSD och började precis se mindre problem med vissa diskar, men andra gick som klockor. 200TB är dock redan så mycket att iaf jag inte kommer komma upp i det på 10 år, så man kan nog vara lugn.

Av Mooter
Skrivet av Tivook:

Det hade jag oxå gärna sett. Tror dock att AMD fått press från sig från sina investerare att dom måste lägga ner olönsamma projekt och satsa på det som är lönsamt.

Jag misstänker att det är någon av dom två nedanstående alternativen som gäller:

1. Det blir ingen ny steamroller/excavator då den inte hade varit konkurrenskraftig mot kommande / nuvarande intel plattformar och AMD vill således bespara oss ännu en besvikelse som inte säljer särskilt bra. Tekniken förs över till FM2+

2. Steamroller/excavator kommer men AMD ligger otroligt lågt med detaljerna för att sedan chocka marknaden med något helt otroligt. Dom kanske går rakt på excavator för AM3+/ny sockel då steamroller blivit försenad. Tiden går fort men det är faktiskt över ett år sedan FX 8350 kom.

Kan tycka lite såhär: de har redan steamrollerkärnan, de har redan AM3+ plattformen. De behöver bara göra nya CPU-paket för att kunna ge ytterligare uppgraderingsväg för FX och Opteron. Även om det bara ger 10% och inte räcker för att nå intel så borde det inte vara för mycket begärt.

De kan ju alltid spela ner betydelsen och smyglansera till ett billigt pris, bättre än inget liksom.

Kan iofs vara så att de inte vill lansera på 32nm, och att de inte vill sno 28nm kapacitet från andra produkter etc etc.. finns säkert många förklaringar.

Av Mooter
Skrivet av sgtspiff:

Lansering för AMDs ekonomer.

Låt oss nu få ett RX 260 som kommer i lågprofil och passivt.

Lansering för en stor del av världens gamers. Lätt och sitta i det land som har typ världens högsta asp för datorkomponenter och få skeva perspektiv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter

Jag tror det är första gången man kallat en CPU-kylare som kostar 500kr för "prispressad". Jo, relativt storebror kanske..

Av Mooter
Skrivet av Smygbas:

Intressant! Vad brukar man använda kopparpasta för egentligen? Biltema säger ju att den tål groteska temperaturer, så antagligen så borde den inte förändras särskilt mycket om den ökar med max 60 grader.

Jag gillar såna här lösningar. Det är ju tillochmed så att en tub kopparpasta kostar lika mycket som 0,3g av Kjells fulpasta.

Man brukar smörja in på vissa ställen på bromsarna när man byter bromsbelägg på bilen. Då gnisslar inte bromsarna. Finns nog fler användningar.

Av Mooter
Skrivet av JDM:

Fast nvidia har aldrig det problemet. eller hur? konstigt att AMD alltid suger röv på att få ut grafikkort.

Det var brist på gtx 680 rätt länge. Men du har rätt i att amd haft mer bristproblem än nvidia totalt sett. Dock har ju amd under samma period varit generellt sett snabbare till nya noder, så när väl båda konkurrenternas kort finns ute har amds lager varit ok.

Tror det jämnar ut sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter
Skrivet av Pyroblasted:

Må så vara, men AMD sa i början när det först visades att andra var fria att skapa en egen implementation av Mantle. Om det sen kommer köras lika bra med en eventuell Nvidia implementation är en helt annan fråga.

Jovisst, men om jag får spekulera lite så krävs det förmodligen hyfsade förändringar av hårdvaruarkitekturen från Nvidias sida för att det ska vara meningsfullt. Utvecklingscykeln på sånt från ritning till sweclockers-recension är väl typ 5 år? känns sådär. Ska dock inte påstå att jag är elektroingenjör med god insyn i Nvidia så får gardera mig en hel del

Av Mooter
Skrivet av havoc:

Det rör sig iaf om en öppen standard vilket skall jämföras med Nvidias slutna Physx och G-sync, kommer vi få se ett negativt uttalade från din sida gällande det?

Det är nog bara en öppen standard i teorin. Jag gissar att det är i praktiken väldigt knutet till GCN arkitekturen.

Av Mooter
Skrivet av Zache_:

Tror ni min dator i sig. klarar av ett 290X? Har detta nätagg: https://www.inet.se/produkt/6909621/ocz-modxstream-pro-700w-8...
750W rekommenderas ju men hur noga är det?

Vet ni för övrigt om korten kommer med never settle bundles, eller om de kommer göra det senare?

kommer inte vara några problem öht. sweclockers var ju bara uppe i drygt 400w, och deras system är törstigare än ditt.

Av Mooter

Nästa kort blir ett Sapphire - som tack för att de gav mig mitt 6970 gratis som jag använt i 2 år nu. Eventuellt ett 290X till jul, hoppas på en bra kylare och kanske ett större spelpaket med Rome2, Hitman, BF4 etc.. så vi får se.

Av Mooter

Intel är utan tvekan vassare här. Har för mig att det mest är om man bygger stora monsterfoldingriggar med typ 4 processorer som AMD är bra, eftersom Xeonprylar är så snuskigt dyra.

Av Mooter

Har väntat länge på ett snyggt glaschassi. Väntar fortfarande.

Av Mooter
Skrivet av Tumnus:

R9-serien är ett prestandasegment med en rad segment inom sig. Om du vill ha ett HTPC kort så finns R7-serien. 280X har ALDRIG varit ämnad för HTPC datorer. Vet inte ens vad du har fått den iden från. Detta är inget mellanklass kort utan bara ett kort ur mellansegmentet hos prestandasegmentet. Precis som HD7870 är/var. Och få (om ens någon) köper ett HD7870 för att ha som HTPC kort.

http://en.wikipedia.org/wiki/Micro_stuttering

Du har tyvärr helt fel. Kul att du tar upp HD7870 som bevisar min poäng. 7800- & 7700-serierna var stora steg framåt i pris/prestanda, energieffektivitet & platseffektivitet när de kom jämfört med 6800- & 6700-serierna. Det spelar roll eftersom mellanklasskorten ofta hamnar i prispressade system där man även vill snåla med kylning, man kanske vill använda mATX eller mITX, man kanske vill, eller är tvungen, att använda ett mindre/billigare nätagg etc. Med en rebrand är det mest pris/prestanda som lyfts.

Jag vet inte heller var du fått idén att AMD skulle "ämna" sina kort åt datorer med ett speciellt syfte. Och jo, det finns många där ute med lite kraftullare HTPC:s som de spelar med vid TV:n. Ofta med en handkontroll. Jag pratade ofta med dessa typer när jag extraknäckte på datormässor förr i tiden.

Av Mooter
Skrivet av Curemylife:

Ah! självfallet^^

NetOnNet har ju dock ett 7970 för ~2.600kr så 280x ligger ju faktiskt lite under;) Men kommer det ner till 2000kr vilket jag knappt tror på så har vi ju en riktigt trevlig mellanklassare!

Synd att alla korten som kommer nu är så långa... Får inte plats i nya bygget och det är ju lite trist att köra 670:in.. Tja, det är väl där dremeln kommer väl till pass, frågan är om det är i pcb:n eller i pc:n man ska hugga höhöh...

Du sätter fingret på något viktigt.. Även om pris/prestanda på dessa blir värdigt mellanklassen så vill man ju kanske inte ha klumpedunser som dessa i sitt budgetbygge/gaminghtpc eller vad det nu kan vara. Några mellanklasschampions är de de här korten inte.

En ny mellanklassare ska vara kostnadseffektiv, energieffektiv & platseffektiv. En rebrand blir tyvärr bara det första.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter

Bra med snåla defaultinställningar på datorutrustning generellt. Många står bara igång o tuggar på diverse företag och myndigheter utan att nån bryr sig.

Vi nördz kan ju alltid ändra inställningarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter
Skrivet av likecke:

Haha, sorry men det var typ den mest felaktiga beskrivning av arkitekturen i både PS4 och AMD:s apuer jag hört.

Om vi tar Kaveri, den snabbaste APU:n som inte ens är släppt än, men kommer släppas ungefär samtidigt som PS4.
Där motsvarar APU:n ett Radeon 7730 och PS4 ungefär ett 7850.

Av Mooter
Skrivet av likecke:

PS4 och Xbox One har lika bra grafikprocessor som AMD:s nya APU:er

Whutt..

A10-6800K = 384 kärnor, DDR3 minne.
PS4 GPU = 1156 kärnor, GDDR5 minne.

Visserligen inte samma arkitektur men

Av Mooter
Skrivet av tvelander:

Den handlar vist inte om troligt scenario det handlar om att även om Samsung skulle släppa en telefon som kan flyga dig hem så kommer folk även köpa iPhone.

Jag vet då jag pratar med folk dagligen jag har ansvar över telefoner på jobbet datorer skärmar allt sånt.

Dåliga affärer? hur fan ska jag vet hur bra 4x 7970 funkar om jag inte testar själv? och ur vet du hur mycket jag betalade och hur mycket jag fick efter jag sålde dom?

Jag vet naturligtvis inte vad du betalat, det var därför jag bara beskrev hur det kan uppfattas.

Min poäng är: Det blir lite lustigt när du kritiserar folk för att göra orationella val inom vår hobby, som ju i grunden är helt orationell! (som de flesta roliga saker)
Bara för man inte kan mäta hur glad man blir av sitt favoritmärke, betyder det inte att det är oviktigt. Det är väl dit vi strävar i slutändan ändå? Bli glad dvs.

Av Mooter
Skrivet av tvelander:

Det handlar inte om troligt scenario det handlar om att fanboys även om Nvidia kostar 100000000 mer och funkar samma så köper dom Nvidia ändå.
Jag körde först 4x 680, sen ville jag ha lite mer VRAM så jag köpte 3x 7970 av polare snor billigt då han skulle sälja sin dator, och så köpte jag ett till så jag hade 4.
Men i dom drivarna runt 2012 i mars så FUNKADE quad-fire SÄMST jämfört mot Nvidia.
Så dom extra 1GB VRAM gjorde inget då drivarna hade satans med problem så jag fick sälja korten behålla ett och köra det i brors dator och gå till 4x 680 och köra allt på medium för jag hade bara 2GB VRAM.

Det handlar visst om ett troligt scenario. 10000000 gånger mer är inte försvarbart. Men i verkligheten kanske vi som värst sett folk betala 20-30% mer för att få sitt favoritmärke utan mätbara fördelar. Det kan helt klart vara försvarbart.

Och med tanke på hur dåliga affärer du verkar göra med din "icke-fanboyism" och flipp floppa mellan det vid tillfälligt bästa skulle jag säga att 20-30% pengaförlust för att ge sinnena lite varumärkesopium verkar ganska ok.