Inlägg

Inlägg som Mooter har skrivit i forumet
Av Mooter

Dessa företag bedriver sedan länge en mycket utvecklat och omfattande arbete mot fysiska piratkopior.
Så jag kan faktiskt tänka mig att de har ganska bra koll på vilka åtgärder som funkar och inte, till skillnad från andra branscher som agerat mer desperat.

Av Mooter
Skrivet av rektor:

Hur går det för IBM?

Dom säljer sin IBM DeskStar serie av hårddiskar till Hitatchi.
Dom sålde sin IBM ThinkPad serie av laptops till Lenovo.
Dom sålde sina x86 servrar till Lenovo.
Nu säljer dom sina halvledarfabriker till GlobalFoundries.

IBM verkar ju sälja allt...

Hårdvara är inget man vill pyssla med. Stålarna finns inom mjukvara och konsulttjänster.

Av Mooter
Skrivet av Nzt:

hahah. Jag fick mig ett gott skratt.
Köp nya The evil Within nu med äkta biokänsla i hela 23,976 fps!

Jag skulle vara OK med det om det var ett modigt konstnärligt beslut.
Dock inte om det var ett fegt tekniskt beslut.

Av Mooter
Skrivet av swesen:

Om man inte vill stödja nvidias låsta standarder och ser öppna standarder som framtiden då?

Skickades från m.sweclockers.com

Rimlig och balanserad kommentar.

Av Mooter

Om jag minns rätt är Jaguar inte speciellt skalbar utan är ganska inboxad i lågprestandasegmentet.

Av Mooter
Skrivet av soderkvist:

Började hos ny arbetsgivare för snart fyra veckor sedan. Fick en tillfällig dator medan jag väntar på min dator. En gammal Dell med Intel Centrino-plattform och Windows XP. Allt jobb görs iofs på fjärranslutning men den är också antik med Windows Server 2003. Som tur är gör de en migrering till nya system snart, vilket förmodligen ligger bakom att min nya dator dröjer

Låter som mitt jobb.. De rullar ut windows 7 just nu. Sent ska syndaren vakna

Av Mooter
Skrivet av HurMycket:

Varför är då de flesta i Sverige fullt nöjda med den genomusla kvalité som våra TV-kanaler sänds i? Varför köper folk datorer med 1366x768 TN och universums långsammaste mekaniska snigeldisk och tycker att den är bra? Varför blir många irriterade bara man nämner någonting som har att göra med låg upplösning eller överdriven komprimering?

Just TV är ju något som verkligen är VÄR-DE-LÖST i Sverige. Det de kallar "HD" är fullt tittbart, men inte på något sätt banbrytande, och det är bara SVT1 och SVT2 som sänds i det om man inte betalar en fet abonnemangskostnad. Trots att tekniken finns att sända 720p (vilket borde vara absolut lägsta acceptabla kvalité för någon videounderhållning 2014) utan problem har TV-operatörerna gjort det till en affärsidé att ta saftigt betalt för det.

För att hög kvalitet brukar tyda på specialintresse eller speciella behov. Varför nöjer man sig med Skoda när det finns BMW? Varför köpa kläder på Dressmann när man kan köpa på NK? Och så vidare.

Sverige är ganska litet, så givetvis är marknaden mycket mindre för HD och andra nischprodukter. Men om du tror att "Snitt-tysken" uppskattar hög upplösning och ssd-hårddiskar mer än "Sntt-svensken" så är du ute och cyklar.

Av Mooter
Skrivet av HurMycket:

Det har mycket att göra med mentaliteten och attityden som de flesta i Sverige har: Man ska nöja sig med vilken skit som helst och absolut inte klaga. Ta en titt i Felgigantens reklamblad så ser du till exempel vad för slags datorer de flesta köper, eller en snabb sammanfattning vad de flesta är nöjda med: HDD; TN; 1366x768; förstörd 720x576i (TV); 700 MB 640x360 (film); 704p @ 30 fps (BF3); 720x540 sönderkomprimerade foton; JPEG på ALLT ... Listan kan visst göras ännu längre än jag trodde, märkte jag nu.

Du har inte gjort sociologiläxan. Det finns inget land i världen där viljan att pröva nya saker, hoppa på nya trender och acceptera nya normer är större än i Sverige.

Av Mooter
Skrivet av Layon:

Finns väl inga buggar i Battlefield 4 utan bara urusel programmering och dylikt, eller är jag helt ute och cyklar?

Det är samma sak.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter
Skrivet av Sidde:

Sålde du din Express på blocket? Jag kollade på en hel del expresser i våras/somras. Tog 2 vändor till södra sverige för att se några på plats, andra säljare ringde vi bara och några utvärderades bara på pappret. Om du la ut den på blocket har jag definitivt åtminstone utvärdet för och nackdelar av vad som stod i annonsen.

Ja, den låg på blocket. Express nr 26. Vi sålde den för 85 000.

Kan mycket väl tänka mig att du sorterade ut den, för den främsta fördelen med vår var att den var välputsad och "fräsch" både inne och ute. Något som är lättare att se på plats.

Av Mooter
Skrivet av Thomaseron:

Hmm... jaja..
Undrar om de blir kraftfulla nog att ha som kontorsdatorer.

Satsa på kaveri. Du kommer bli galen när du surfar på dåligt optimerade hemsidor med massa bilder & script. Eller när du laddar stora pdf eller excel. Det är min åsikt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter
Skrivet av Sweex:

Vad har hänt med kunskapsnivån på Sweclockers?
Folk tror att det ändå man gör på en dator är att spela. Det står klart och tydligt att det är menat för serversammanhang. Och då menas inte en källarserver för att dela ut dina semesterbilder till hushållet.

Och ja, grafikkort användas i allra högsta grad i stora serverar för komplexa beräkningar som väder eller rymden.

Skickades från m.sweclockers.com

Ändå viktigt att påpeka att beräkningskluster som utför den typen av beräkningar som lämpar sig för grafikkort är väldigt ovanliga.
I alla fall om man jämför med alla dessa databasservrar, applikationsservrar, webbservrar etc som står o skräpar lite här o var.

Av Mooter
Skrivet av Sidde:

Hej. Jag har sett att det finns andra seglare här på sweclockers. Vad har ni för segelbåt/jolle/bräda och vart seglar ni?

Jag själv köpte en Albin Express i somras och ska nu lära mig segling på en helt ny nivå (Tidigare bara seglat med familj/vänner samt som barn jolle och vindsurfing). Båten står i Härnösand så höga kusten kommer väl bli en välbesökt skärgård och hoppas att jag klarar av att lägga minst ett antal veckor på segling de kommande åren.

Sålde min Albin Express i våras. En underbar båt att lära sig segla i. Dock inte alltid så enkelt, mem du kommet lära dig hur en båt "ska" kännas, vilket get fördelar sen med andra båtar!

Jag kör Aphrodite 29 nu. Ganska lik egentligen. Men skönt med toa, diesel, ombonat osv. Blir nog mest sthlm skärgård ett tag. Men nästa år kanske nåt längre.

Av Mooter
Skrivet av gamefreak:

Fast beroende på hur ekonomin för företagen ser ut kan vi tjäna på att de höjer priset något om flera av tillverkarna hade riskerat konkurs om samma pris hade fortsatt. Och om flera företag hade gått i konkurs hade resterande företag eventuellt höjt priserna ännu mer. Nu vet jag inte hur ekonomin såg ut för företagen före och efter prishöjningarna...

Sedan skulle man tjäna hur mycket pengar som helst på att tillverka RAM-minnen skulle ju antagligen AMD, Intel och andra företag som gör kretsar börja producera RAM-minnen.

Plus att de kanske inte är så jäkla sugna på att återinvestera massivt i existerande teknik, de lägger nog hellre pengarna på fabriker som tillverkar DDR4 på 16nm eller nåt.

Av Mooter
Skrivet av Umbrellas:

Frågan är då om Nvidia's nya grafikserie, Maxwell, som ska komma ut i Q1 2014 kommer komma i 20 nm. Jag ser inga direkta hinder?

Av de rapporter jag har läst så har alla indikerat på det?

När var Nvidia före AMD till en ny processnod sist?

Om Maxwell kommer i Q1 är det på 28nm. Detta är jag fanemej tvärsäker på.

Av Mooter

Även underförstått att det blir väldigt mycket trasiga kretsar per fungerande.

Av Mooter
Skrivet av MagnusL:

AMD:s modul arkitektur är bara ett annat namn för "Clustered Integer Core", där varje kärna i en modul har sin egen heltalsenhet, men delar resurser som L1 instruktionscache, L2 cache, fetch/decode och FPU:n med den andra kärnan i modulen.
Detta betyder att heltalsprestandan för en modul blir som en dual core processor, men eftersom flyttalsenheten delas så blir flyttalsprestandan som en single core processor.

Man undrar vad en Intel 386 är.. 0-kärnig processor? 0,5 kärnig? blir klurigt detta.

Kärnor är mest ett marknadsföringsbegrepp.

Av Mooter
Skrivet av Dussan89:

Hur mycket ska vi slå vad att den är kanske 5-7% snabbare än 3960x ?

Vi behöver inte gissa. Haswell arkitekturen är väl känd och vi kan räkna på antalet kärnor och en given klockfrekvens. Givetvis blir det en ordentlig boost i MT prestanda - och lika givet en skral ökning i ipc.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mooter
Skrivet av jaqob:

Oroar mig lite att alla är så säkra på en fortsatt ökning... Hade det varit en säker investering hade precis alla hedgefonder varit baserade på dessa valutor.
Det finns absolut en rejäl uppsida, men även en rejäl risk.

Ja.. folk tror tyvärr att detta beteendemönster är nytt bara för kryptovalutor är nya. Det är INTE nytt, vi har sett exakt samma mönster tidigare.
Ständig ökning kräver ett ständigt inflöde av nya deltagare. Så fort det uppstår mättnad eller folk går över till nästa hajpade valuta går proppen ur.

Av Mooter

Perspektivgivande läsning innan ni börjar gräva kryptoguld:

http://en.wikipedia.org/wiki/Greater_fool_theory