Helgsnack: Hur trogen är du favoritmärken eller tillverkare?

Permalänk
Medlem

Dom enda 2 märken jag någonsin aktivt föredragit är nog EVGA gällande grafikkort, och LG när det handlar om TV.

I övrigt så är det väl nog "Samma skit i olika förpackning" som min farfar brukade säga.

Permalänk
Medlem

Brukar gå på bäst pris/prestanda. Men håller mig till kända märken/tillverkare.

Enda som jag håller mig till är brunt när det gäller fläcktar och kylning. Har hållit fint i över 10år så känns värt att lägga lite extra pengar for den kvaliten

Permalänk
Medlem

Ända sen EVGA bröt upp med mig så har jag varit lite vilsen måste jag medge. Man har testat lite olika men inget har känts rätt…

Permalänk
Medlem

Inte jättetrogen något märke så. EVGA var däremot en favorit bland GPUerna. Synd de inte blir några mer sådana.
Bara positiv erfarenhet med Corsair också!

Sen Gigabyte kommer jag inte ens ta i med tång, de har bränt sina broar och bevisat vad deras kunder betyder för dem.

Permalänk

Jag går efter vad man får. Ofta är det svårt att veta kvalite och hur bra produkten är, då kollar jag lite på märke. Men jag är skeptisk och brukar googla.
Ta Jadra headset. De kostar mycket för folk associerar dem med kvalite och professionellt bruk. Men de som skriver recensioner efter att ha köpt dem skriver ej samma sak...

När det gäller datorteknik så är jag ej trogen för fem öre, det finns dock märken jag undviker. Och det är märken som egentligen är noname, men butikskedjan klistrar på ett eget märke.
-Elgigantens, webhallens, netonnet, Kjell & Co och andra butikers egna märken ser jag som budget.

Permalänk
Medlem

Snarare att jag undviker vissa tillverkare men annars inte vidare "trogen" något märke. Har ett undantag till det, Arcitic Cooling AIO's.

Klassledande support om det skulle behövas, generösa garantier som sträcker sig långt längre än nödvändigt och kanske viktigast av allt, krävs inga j*vla apps i bakgrunden.

Visa signatur

MLG Lurker

Permalänk
Medlem

Aldrig.
Det är den dagen jag slutar göra research före köp.

Visa signatur

Technörd

Permalänk
Medlem

AMD (både CPU och GPU), Apple och LG (OLED) är vad jag är insnöad på. När det gäller allt annat så går jag inte efter tillverkare utan efter kvalitet och prestanda så länge som det har minimal design och är RGB-fritt, eller att det åtminstone gör att stänga av. Avskyr allt vad RGB heter. Fläktar har jag rätt nyligen gått över från Noctua till Phanteks och deras T30.

Permalänk
Medlem

Vissa märken hålles högre än andra vaklart, men ännu viktigare är var produkterna är utvecklade och producerade, samt att jag kan handla från en bra handlare.
Ingen politik, men efter ett lands galna invasion av ett europeiskt land 2022 vägrar jag så långt jag kan att handla och stödja produkter från en diktatur, och bla Kina räknas dit.
Samt att kunna handla från en erkänt bra handlare, computersalg, cdon osv går fetbort. 😊

Permalänk
Medlem

Kör vidare på märken som funkar bra, testar nya märken som har funktioner jag vill ha, undviker saker inom samma kategori från samma märke om det funkat dåligt eller hela märket om det händer ofta eller de gör för dåliga saker så som hur Gigabyte hanterade sina PSUer t.ex.

Märken som jag litar på idag:
- ASUS moderkort och PSU, men har även en instegs gaming laptop som är lite skum med flera USB-c dockar i energispar/silent mode, även Armory crate mjukvaran är jag inte helt 100% nöjd med och senaste AI suite.
- Corsair tangentbord, PSU och RAM, men deras mjukvara har varit horribelt dålig ibland som när jag testade deras fläktkontroller...
- Sennheiser hörlurar har flera olika och gillar ljudet i alla, kan göra saker i plast som fortfarande håller bra kvalitet, reservdelar(vet inte hur det är längre men var bra förut)
- Logitech möss, har haft min G700s är den längst överlevande musen jag haft och den ser och funkar fortfarande bra. Även andra saker har funkat bra från Logitech men inget jag kan berömma eller fastnat p.g.a.
- iQunix tangentbord fortfarande ganska ny men mitt iQunix F97 tangentbord står i en klass för sig själv när det kommer till kvalitetskänsla, långt bättre än Corsair som jag också gillar p.g.a deras tjocka aluminiumplatta.
- EKWB kört på deras block, fittings och reservoarer i flera byggen och funkat bra.

Märken jag undviker:
- Gigabyte p.g.a hur de hanterade sina PSUer.
- Corsairs mjukvara...
- OnePlus 1an och 3an var jättebra telefoner och byttes bara ut för att 1an ramlade ur fickan när jag cyklade, och jag blåste sönder mikrofonen på 3an med en kompressor. Men vad håller dom på med nu? Helt gått ifrån konceptet billiga flagship tycker jag, vilket mest gör mig besviken och därav undviker.
- Apple, högt pris, låst, "ekosystem", sneglar lite på deras ARM laptops men ja priset...

CPU och GPU köper jag efter prestanda, pris och funktioner. Har t.ex. varit Nvidia ett tag p.g.a CUDA i program jag använde ett tag, raytracing, nvenc etc. men inget hindrar mig från att byta till AMD. Kört intel ett tag p.g.a single core prestanda på min stationära, men kör AMD i min NAS och kommer nog köra AMD APU i ett HTPCn bygge.

Skärmar också endast funktion och pris.

Sen har man ju även lite preferenser med bil, motorcykel, gitarrer, förstärkare, osv. men känns som utanför diskussionen.

Permalänk
Medlem

Av diverse datorhårdvara så kan jag endast komma på att det är Fractal Design som gäller vid köp av Chassi. Schyssta produkter och sedan kul att stötta ett svenskt företag på marknaden.

Det är nästan lättare för mig att svara på vilka märken jag undviker, bland annat Intel, Samsung, Gigabyte och Asrock (såklart också andra mycket okända märken). Det senaste har även Nvidia inte gjort sig populär hos mig heller..

Utöver de nämnda ovan så kollar jag tester och sådant på kvarstående

Visa signatur

🡇

• 5800x3D • 7900 XT •

Permalänk
Medlem

Har inte favoriter, utan snarare vitlistade märken.

Har X märken som man anser är säkra att köpa ifrån. När det börjar kännas som att det är klåpare bakom ett märke, som t.ex gigabyte (nätagg och grafikkort), så trillar de bort från listan.

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem

För mig är funktion viktigare än form. Jag producerar musik och håller på en del med film och bild. För mig så har jag under åren nått bättre stabilitet och funktion med Nvidia. CPU/MB/ram blir däremot en fråga av pris/prestanda.

Jag önskar att det fanns bättre custom laptop aktörer här. Just nu kör jag PC Specialist. Riktiga bra och vass dator men hur de löst support för andrahandsägare är katastrof.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

När det gäller moderkort så ska det vara Asus.
Funkat bäst för mig, så jag fortsätter där.
Nätagg så är det Seasonic som gäller, och inget annat.

Visa signatur

ROG Strix Z790-E/Intel i7 13700K/Noctua NH-D15 Black/MSI RTX 4080 Suprim X/32GB Corsair vengeance 6200mhz/Lian Li O11 Air Mini/Seasonic Vertex 850/Kringutrustning: Keychron Q2
Alienware AW3423DWF/Klipsch R-41PM/G-Pro X Superlight/Fidelio X2HR

Permalänk
Medlem

Generellt spelar märke ingen roll men ett undantag är nätaggregatet för är svårt att hitta bra recensioner på de flesta så därför håller jag mig bara till Corsair och Seasonic som jag vet är bra.

Många är noga med moderkort men jag har använt asus, MSI, Gigabyte,Asrock och till och med BIOSTAR och så länge man köper ett med de funktioner man behöver och VRM för den CPU man tänker använda spelar märket ingen roll. BIOS kan se lite annorlunda ut men så många minuter tar det inte att lära sig ett annat BIOS.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem
  • ASUS: Moderkort, ibland grafikkort, moderkortslåda ("Poor dude's chassi")

  • Corsair: PSU, RAM och tangentbordet mitt, ett K95 utan RGB från 2013 som tuffar på än idag!

  • Zotac/Gigabyte: De partnertillverkare jag kan tänka mig för grafikkort utöver ASUS.

  • Logitech: Trådlös mus, G Pro Wireless. Otroligt skönt att ha handen fri när man spelar FPS spel, Logitech gör bra trådlösa grejer!

  • AOC: Datorskärm, billig skärm och bara rullar på trots fall från högre höjd på Dreamhack bland annat. Mina två senaste skärmköp har blivit AOC också, helt enkelt bra grejer.

Känner att jag har en skaplig mix av grejer i burken och runt burken, det är möjligtvis köpet av enbart Intel och NVIDIA som gör min burk något enformig, men jag har en bra tanke bakom det - Intel har förstått det här med gaming PC, ingen normal människa behöver sjuhundrasextiofyra kärnor och trettiotusenmiljonersmiljarder trådar.

Visa signatur

8700K 5GHz | GeForce GTX960 4GB WFOC | Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz | Windows 11

Permalänk
Medlem

Jag är lite defensiv när det gäller Samsung och deras skärmar. De har aldrig besvikigt mig. LG har sama skärm ett år efter deras lansering.
Jag är totalt märkesbunden.
Samsung i utvecklingen iaf

Visa signatur

Homer Simpson: "Internet! Is that thing still around?"

Continuously updating

Permalänk
Medlem

Jag är nog mer så att jag försöker välja bort vissa märken/tillverkare snarare än att jag är fast i någon favorit.
Kinesiska tillverkare väljer jag exempelvis bort om det är möjligt, samt företag jag anser vara "anti-consumer".

Men ja, det är väl mer ett riktmärke än skrivet i sten.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X 3.8 GHz | ASUS ROG Strix B550-F Gaming | G.Skill 32GB DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo | AMD 7900 XTX | Noctua NH-U12A Chromax Black | Seasonic Prime GX 850W | Fractal Design Define XL R2 | LG OLED48CX

Permalänk
Medlem

Både ja och nej, jag har vissa favoriter, men det är alltid den med mest prestanda och stabilitet per krona som väljs och alltid gjort´s i 27 års tid.

men AMD, EVGA, ASRock, noctua, Samsung, är några som ligger varmare om hjärtat. de som finns idag vill säga.

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Medlem

Jag kör Intel 11400F och Intel Arc A750.

Corsair har jag inte gott att säga om vad gäller deras stöd och mjukvara. De skiter i Linux och vägrar stötta det. Deras RAM och PSU är bra, förutom att PSUn förlängde mitt PC bygge i ca 7 månadrr då jag behövde gå igenom varje komponent för att se vad som vägrade få min dator att boota. Jag fick en ny PSU och då gick allt äntligen igång.

Gigabyte är otroligt bra, de hjälpte mig med brutna pins och brydde sig om mina ärenden!

Visa signatur

MvH AdrianW

Permalänk
Medlem

Har alltid haft Asus moderkort och tanken är att det skall fortsätta.

Visa signatur

I7 6800k@stock, Asus X99 A-II, 16gb ram med KYLFLÄNSAR, åsså ett 1080ti

Permalänk

Noctua och Seasonic för min del...

Permalänk
Medlem

Har nog vissa favoritmärken men går mest på recensioner, vad folk säger på forum och prisvärdhet.

Har länge kört Asus för moderkort, men tyckte inte de hade bästa supporten när AM4 var nytt. Får se hur de ligger till nästa gång det är dags att uppgradera.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem

Inget märke alls på datorsidan.

Däremot lutar det åt full AMD till nästa bygge.

Ogillar Nvidias och Intels marknadsföring och beteende. Det är vidrigt.

På mobilsidan är det Android. Inget iOS för vill inte vara fänglslad mjukvarumässigt och Apple är ännu värre när man pratar vidriga företag.

Visa signatur

Fractal Design Define R4 | ASUS Z170-A | i7 6700K @ 4.6 GHz med CM Hyper 212 Evo
ASUS GTX 1070 Ti Cerberus Advanced | Corsair LPX Black 3000 Mhz 16 GB CL 14
Samsung m2 970 Evo 1 TB | EVGA Supernova G2 750W | Huawei Mate 20 X

Permalänk
Medlem

Inte ett smack.

Däremot så kan jag känna att jag vill kräkas på företag som är så småaktiga som nvidia är just nu och därför undvika dom.

Sitter dock på ett 3080 så go figure.

Det enda jag varit någorlunda konsekvent med är att jag nog alltid kört nätagg från corsair.

Permalänk
Medlem

Vanligtvis är jag inte så märkeslojal men det finns ett undantag. Det är drygt 20 år sedan det började. Vi hade en familjedator med trådlös mus men när vi skule spela lite snabbare spel så hängde inte den datormusen med utan markören hoppade runt hej vilt. Då köpte jag en Logitech mx500 och den var så bra att jag sedan dess endast köpt Logitech när det kommer till tangentbord och möss.

Permalänk
Medlem

Nu är inte systemlagringen Corsair längre, men.... Chassi, RAM, CPU-kylning, Nätaggregat, Tangentbord är alla Corsair
Moderkort Asus. (var tidigare Gigabyte som gällde)
Grafikkort Sapphire.
Mus har än så länge alltid varit Logitech.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Beror lite på

Vissa produkter vill man helt enkelt inte byta ut pga av att det är meckigt.. Jag skulle aldrig kunna gå över till Iphone eller switcha kamera till Canon t.ex... Jag är fast i Androids ekosystem och har lärt mig Sonys menyer i kameror utan och innan.

I övrigt är jag ganska obrydd.. Egentligen handlar det inte om märke utan snarare en ovilja att ställa om / ändra på mig / tvingas lära mig något nytt i onödan.

Gällande hårdvara så är det lite skitsamma.. Tar det jag är sugen på för stunden utifrån testresultat och vilken summa pengar de kräver av mig.

Visa signatur

En ny signatur

Permalänk
Avstängd

Asus moderkort generellt, men provade på Gigabyte när det var bra deal
Gillar Scythe och Noctua för kylning, men vet att det finns annat och att jag kan byta fläktar osv ändå

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem

Inte det minsta trogen någon.
Sticker ju inte under stolen med att AMD brukar vara favoriten. Men nu är det Ryzen 3700 + RTX 3060 i burken, innan dess var det Intel 3570K + Radeon 7900. Just nu är både moderkort och grafikkort från MSI och jag är helnöjd, även fast MSI var något jag inte ville ta i med tång för några år sedan. Men de hade odiskutablet bästa strömmatningen på mATX på 400-serien chipset medan ASUS gått ner sig, så det var inget snack om saken då heller.

Man kan ju få vara fanboy, men man behöver ju inte var dum i huvudet.