Under våren nästa år förväntas Samsung presentera och lansera den kommande flaggskeppsmobilen Galaxy S8. Avtäckandet spås ske under Mobile World Congress i februari, eller under ett speciellt event i New York i april. Fram till dess står rykten om telefonens funktioner och egenskaper som spön i backen, och senaste rundan påstår att telefonen blir först ut med 8 GB primärminne.

Informationen kommer från det kinesiska mikrobloggen Weibo där en användare med en historik av läckor som visat sig stämma. Samsung har sedan tidigare bekräftat att företaget har inlett massproduktion av 8 GB stora minnesmoduler vilket ger ryktet ett mått av trovärdighet. Minnesmodulerna ska enligt uppgift tillverkas på Samsungs 10-nanometersteknik.

Uppgifterna går dock emot tidigare rapporter som talar om att Samsung håller sig till 6 GB då 8 GB snabbt primärminne inte är like energieffektivt. En del i ryktet som däremot får anses sannolikt är att Samsung Galaxy S8 kommer använda lagringsformatet UFS 2.1, till skillnad från dagens flaggskepp Galaxy S7 som använder UFS 2.0.

UFS 2.1 är en mindre revision av föregående version och standardiseringsorganet JEDEC har ännu inte publicerat några uppgifter om prestandamässiga förbättringar jämfört med version 2.0. Då Samsungs användning av UFS 2.0 har uppvisat läshastigheter på maximala 850 MB/s är den nya versionen garanterad imponerande läs- och skrivhastigheter vid exempelvis inspelning av 4K-video.

Kollegorna hos 99mac har sedan tidigare rapporterat om att Samsung Galaxy S8 kan lanseras i två storlekar och utrustas med en skärm som täcker större delen av telefonens framsida. Efter höstens kontroverser runt företagets nedlagda produkt Note 7 är lanseringen av nästa flaggskepp i Galaxy-familjen viktigare än någonsin för Samsung som sannolikt slår på stort med Galaxy S8.