Mjukvara och upplevelse

Untitled.jpg

Mjukvara

Den här enstaka bilden räcker med lätthet för att visa på den medföljande mjukvaran. Om jag skulle få i uppgift att beskriva ordet avskalat så hade denna mjukvaran varit en bra finalist.

Detta är inte nödvändigtvis någonting negativt. Betydligt smidigare är det ju att trycka på en knapp istället för att navigera igenom ett par menyer för att hitta vad jag vill ha.

Vid en snabbare genomgång av programmet finns följande inställningar:

  • Volym: Ljud

  • Volym: Mikrofon

  • Sidton, hur mycket ljud som går igenom micken tillbaka till dina öron

  • Slå av/på surround-ljud

  • Check för att slå på förbättring av surroundljud i vissa spel

  • Game/chattprogram balans. Istället för att reglera ljudet i spel så kan du använda dig av denna justering för att kunna höra dina kamrater i valfritt chattprogram

  • Buttons/Knappar, ställ in de fyra knapparna på sidan av headsetet till olika kommandon som exempelvis tysta mikrofonen

Passform

Passformen lämnar mycket att önska, säger jag med ett huvud storleken av en vattenmelon och öron som kan utmana Dumbo i en tävling om vem som har störst öron. Så ta detta som en elefant skulle uttryckt sig.

Headsetet är både trångt och samtidigt massivt. Jag kan justera lurarna så att kåporna hänger nere vid mina käkben men jag har svårt att använda headsetet i sträckor om längre än 30 minuter då kåporna trycker mot mina öron.

Trycket mot mitt huvud är fullt rimligt och det klämmer precis lagom nog så att lurarna sitter kvar utan att de pressar för hårt mot mitt huvud. Hade jag haft mindre öron så är jag säker på att detta headset rakt av hade varit bekvämt. Men tyvärr är jag född med öron stora som sidospeglarna på en bil.

HyperX Cloud Flight S är som nämnt beklätt med fuskläder under huvudbandet och öronmuffarna vilket både ger en kvalitetskänsla, samt gör de lättare att rengöra.