Specifikationer och design

untitled-2-2.jpg

Typ

Specifikation

Drivare

50 mm med neodymmagnet

Typ av design

Slutna lurar

Frekvens-respons

10 Hz-20 kHz

Impedans

32 Ω

Total harmonisk distorsion

< 1 %

Vikt

320 g

Ljudanslutning

Trådlös

Laddanslutning

Trådlös (Qi) och USB-kabel (Micro USB)

Mikrofon typ

Kondensator

Mikrofon Frekvens-respons

50 Hz-18 kHz

Batteritid

Upp till 30 h

Räckvidd

20 m

Bandbredd

16 bit 48 kHz

En första titt på headsetet avslöjar en plastig historia som fortfarande levererar tillräcklig med kvalitet för att inte kännas fult eller billigt byggd. Kvaliteten vägs upp en del av fusklädret som både är bekvämt och lätt att rengöra. Även om HyperX Cloud Flight S är byggt i plast så bör man alltså inte låta det tala för kvalitén. Att bända och bråka med plasten producerar varken missljud eller känns vekt. Missta mig inte. Det är inget högkvalitativt 7075-aluminium eller "aerospace grade" kolfiber men det är också lite väl att begära av ett headset som sitter bekvämt under 2000-kronorsklassen.

untitled-02351.jpg
untitled-02480.jpg
untitled-02513.jpg

Designen är typiskt gamer men samtidigt tillbakadragen mycket tack vare avsaknaden av belysning eller någon skrikig design som man typiskt finner hos andra tillverkares headsets. Jag skulle personligen inte alls ha något problem med att ha detta headset på mig publikt, speciellt inte om jag avlägsnar den avtagbara mikrofonen.

Knapparna är typiskt HyperX och gör vad dom ska utan att utmärka sig. Knapparna trycks tydligt ned och volymratten är steglös med lagom motstånd för att justera, men det är ingenting som varken sticker ut eller utmärker sig. De fyra knapparna på sidan av vänster kåpa kan jag tycka är svåra att trycka ned, men efter en kortare invänjningsperiod kom jag överfund med de också. Dessa fyra knappar agerar genvägar för headset-funktioner som till exempel att tysta mikrofonen, tysta ljudet, nästa låt, pausa musik, Youtube och så vidare.

untitled-02206.jpg

Mikrofonen är avtagbar vilket förstås är en stor fördel men då mikrofonen är väldigt böjlig och lätt kan justeras så hade jag aldrig någon anledning att ta av mikrofonen under perioden som jag har testat Flight S. Är mikrofonen i vägen är det lättare att böja undan den istället för att dra ur den och försöka trixa in den när den skulle användas.

Jag kan tycka att USB-stickan som man pluggar in i valfri ledig port på sin dator är lite väl stor, då jag på senare år har blivit van med lite smärre storlekar. Men den är förstås inte onödigt stor och då räckvidden på detta headset är bättre än på mitt egna Sennheiser GSP 670 får det väl anses som en okej kompromiss.

På tal om räckvidden så kan jag inte testa headsetet mer än i min måttligt stora lägenhet med betongväggar. Vart jag än gick i lägenheten tappade jag inte ljudanslutningen eller märkte av något försämrat ljud. Så här är räckvidden helt klart godkänd och betydligt bättre än mitt ovan nämnda Sennheiser headset, då det tappar i ljudkvalitet redan efter några meter ifrån datorn.