Närmare titt

angstrom_box.jpg
angstrom_wellpacked.jpg

Datorn kom hem till mig "på pall", det vill säga att den blev utkörd då den vägde för mycket. Hela paketet vägde nästan 27 kilogram(!). Datorn kommer väl nerpackad och klarade en tur genom postgången. Det bör alltså inte vara några problem att ta hem denna från Mediamarkt.

angstrom_extras.jpg

Förutom själva datorn skickas många av tillbehören och manualerna med för de olika komponenterna. Detta ska även ske när den börjar säljas i butik. Självklart skickas inga enskilda komponentlådor med, men du får iallafall med manualer för de flesta komponenter.

Bland tillbehören hittar du installationskit för AMD för AIO-kylaren och de kablar som kommer med moderkortet.

angstrom_dokument.jpg

Det här är den lilla manualen som skickas med. Den är inte direkt superavancerad och säger egentligen inget mer än att du ska ansluta externa enheter och sedan starta datorn.

angstrom_extra_top.jpg

Förutom den perforerade topplåten skickas även en vanlig plåt med. Jag tror däremot inte det är någon bra idé att installera den då fläktarna på radiatorn måste ha någonstans att skicka ut den varma luften.

angstrom_dator_3.jpg

Fractal Design Define 7 är ett chassi med en nedtonat formspråk. Vill du ha bling och starka färger, välj något annat. När jag läste om chassit tyckte jag det såg ganska trist ut men i verkligheten tycker jag det är mycket snyggare. Det har rena linjer och inget onödigt lull-lull.

angstrom_inne.jpg
angstrom_baksida.jpg

Eftersom det här är ett rymligt chassi ser det nästan lite tomt ut när jag öppnade chassit. Kabeldragningen är helt godkänd och jag har inget att anmärka på. Lagringsburen för 5,25-tumsenhet finns inte med men saknas nog inte heller.

En sak jag noterade var att grafikkortets stöd för Asus Fan Control 2 inte utnyttjas. Denna funktion låter dig ansluta externa fläktar till fläktanslutningar på grafikkortet och sedan styra dessa utifrån temperaturen på antingen processorn, grafikkortet eller den komponent som har högst temperatur. Fläktarna är istället ansluta till chassits PWM-hubb på baksidan.

Även baksidan är väldigt ren med en bra kabeldragning. Här finns det gott om utrymmen att hänga på fler SSD. Chassits PWM-hubb sitter högst upp på sidan och där är alla fläktar anslutna. Om du tar bort den nedre skyddsplåten hittar du utrymme för nätaggregatet och flera lagringsdiskar.

angstrom_fans_cpu-2.jpg

Förutom de tre 140 mm-fläktarna som kommer med chassit (två fram och en där bak) har radiatorn två 120 mm-fläktar. Det finns gott om utrymme för större radiatorer och det skulle inte varit fel med en AIO-kylare med 360 mm-radiator när nu utrymmet finns.

angstrom_connectors.jpg

Det finns gott om anslutningar på ovansidan av chassit inklusive en USB 3.2 Gen 2 USB Type-C-anslutning. Då moderkortet har "rätt" kontakt för denna anslutning på moderkortet beter den sig som en vanlig USB Type-C.

angstrom_isolering.jpg

En trevlig funktion hos chassit är att insidan är isolerad för att hålla ner ljudnivån. Jag var lite orolig att det skulle höja temperaturen, men som du kommer se är temperaturerna i detta chassi helt godkända även vid full belastning.