Resultat och användning

De senaste veckorna har Logitech G502 Lightspeed fått gå varm. Både min sambo och jag har spenderat mycket tid vid datorn och den har blivit väl använd både för reguljärt kontorsarbete och spelande. Designen av musen passar väl in på skrivbordet och även om min sambo från början tyckte att den såg lite väl futuristisk ut har hon vant sig vid dess design och trivs väldigt väl med den.

Själv spelar jag mycket PUBG, Apex Legends samt lite Frostpunk med musen och min upplevelse är att den är otroligt exakt. Oavsett om jag kör med den trådbundet eller trådlöst upplever jag den som väldigt precis och följsam. Den medföljande laddningskablen är såpass mjuk att jag finner hindret som en kabel vanligtvis utgör mindre än vad jag gör med min välanvända Mastermouse.

MouseTester
Givetvis kan vi inte bara förlita oss på mina känslor och upplevelser, utan vi får ge oss på lite tester också. Återigen är det MouseTester som är på tapeten, skapat av medlemmen "Microe" på Overclock.net.

För att få till någon form av jämförbarhet med andra mustester har jag försökt att replikera förfarandet jag sist använde och som tidigare testpiloten Niklas Huhtala också använt i sina mustester. Jag fortsätter även att låna Niklas uttryck och kalla det för bro science.

Enkelt sagt väljer jag vilken DPI musen är inställd på, startar en loggning av musens rörelser, drar musen så snabbt jag kan åt höger och vänster ett antal gånger och låter MouseTester skapa en graf. Prickarna i grafen ska följa kurvan, avviker prickarna från linjen är det tecken på felrapportering av värdena. Nedan bilder demonstrerar testresultaten.

400 DPI wifi.png
800 DPI wifi.png
3000 DPI wifi.png
16000 DPI wifi.png

Samtliga bilder ovan är tagna när musen körs i trådlöst Lightspeed läge

400 DPI tråd.png
800 DPI tråd.png
3000 DPI tråd.png
16000 DPI tråd.png

Samtliga bilder ovan är tagna när musen körs i trådbundet läget

Även om det skiljer sig något åt mellan de trådbundna testerna och trådlösa testerna är resultaten otroligt bra. De väldigt få avvikelser som finns är marginella och min upplevelse av en exakt och precis mus blir bekräftad av testerna.

Därefter testar jag musen i jakt på jitter genom att rita en del i paint. Som syns på bilderna uppvisar Logitech G502 Lightspeed inga tecken på jitter, men att försöka rita med 3000 DPI även i 1440p-upplösningen är inte helt enkelt.

400 DPI.png
800 DPI.png
3000 DPI.png