Logitech G502 Lightspeed

Paket och front.JPG

Egenskap

Värde

Vikt

114 - 130 gram

Mått

132 x 75 x 40 mm

Ambidexter

Nej

Sensor

HERO16K

Sensortyp

Optisk

Rapporteringsfrekvens

1000 Hz

DPI

DPI: 100 – 16,000 med 50 DPI steg

Max acceleration

>40G

Antal knappar

11 st

Antal minnesprofiler

5 st

Mus knappstyp

Mekanisk knappfjädring

Anslutning

USB 2.0, LIGHTSPEED trådlös tekonologi

Batteritid

48 timmar med belysning och 60 timmar utan belysning

Funktioner

POWERPLAY-kompabilitet
Modifierbar vikt
Scrollhjul med två lägen
PVC-fri
Inga tillagda accelerations-, utslätnings- eller filtereffekter

Mjukvara

Logitech G HUB

Belysning

2-zons 16.8 miljoner färger

Musen kommer väl förpackad i en grå kartong med blå text. Med ytterhöljet väl öppnat är musen placerad i en hållare gjord av kartong och därunder finns tillbehören placerade i en egen kartongdel utformad för dem.

Med musen följer en laddningskabel, en mottagare för den trådlösa Lightspeed-anslutningen, bildöversikt för musen, garantivillkor, manual samt en plastask där tillhörande vikter för viktjustering finns samt omvandlaren för Micro USB till USB.

Vikter.JPG

Med väl musen uppackade och placerad framför mig påminner designen mig om Batmans Tumbler. Det är inget nytt utseende för G502 serien men oavsett det gillar jag designen. Den känns skön i handen med mitt handflatsgrepp, även kallat palmgrip.

Send front.JPG

Musens ytor på ovansidan är med få undantag överdragna med ett lager av gummi vilket ger ett bra grepp för både fingrar och handflata. Det är nästan bara knapparna på musen som är i en glansigare hårdplast vilket passar väl in musens design.

Knapparna på musen känns väl placerade och nås enkelt oavsett om ett klogrepp, även kallat clawgrip, eller ett palmgrip används.

Musen påminner mycket om den mus jag använder till vardags i storlek, en Coolermaster Mastermouse Pro L, skillnaden är marginell. Musen är inte stor vilket passar min handstorlek väl då jag brukar använda storlek åtta i handskar.

palmmeasurement.JPG

Det som står ut i designen är den utstående vingen som hamnar under tummen på vänster sida. Den gör att med ett palmgrip släpar inte tummen mot musmattan utan det blir vingen som hamnar i kontakt mot ytan och tummen vilar på vingen. Något som jag aldrig tänkt på som ett problem när jag använt andra möss men uppskattar hos G502-designen.

Jämförelse bak.JPG
Jämförelse höger sida.JPG
Jämförelse top.JPG
Jämförelse vänster sida.JPG

Enligt Logitech har G502 byggts om helt och hållet från grunden när Lightspeed-versionen gjordes, detta för att få till balansen i musen när ett batteri skulle byggas in. Både den interna skelettkonstruktionen som ska hålla nere vikten och själva kretskortet ska ha fått helt ny design även om utsidan ser ut som en typisk G502.

Den medföljande laddningskabeln är klädd i flätat nylon, den är något grövre än den kabel som min trådbundna Mastermouse har men den är avsevärt mycket mjukare och mer följsam. Givetvis går musen att använda trådbunden medan den laddar.