Sammanfattning

TP-Link var tidiga med mesh-system men har hittills fokuserat på AC1200-tvåbandssystem. Deco M9 Plus är företagets första tri-band-system och det är en riktigt bra produkt, faktiskt en av de bästa mesh-nätverk jag har haft möjlighet att testa, både privat och som testpilot för SweClockers.

Det finns massor att gilla med produkten. Först och främst är priset helt rätt. I paketet finns noder för runt 3 800 kronor och med dem går det att täcka in ett stort hus. Faktumet att det går att bygga ut med andra billigare Deco-enheter är också ett stort plus. Det betyder att det går att skapa ett bra "basnätverk" och sen, vid behov, stärka upp det utan att behöva köpa en allt för dyr ensam enhet.

Prestandan är också på topp och systemet har också varit stabilt under de veckor jag testat det. TP-Link har även lyckats med mjukvaran och det är både lätt att installera och administrera utan att du förlorar funktionalitet.

TP-Link Homecare ger extra trygghet, särskilt idag när de flesta skaffar fler och fler IoT-enheter. Sist men inte minst är dess stöd för IFTTT, Alexa och Zigbee trevligt och det är inte helt fel att kunna använda Deco M9 plus som smart hubb.

Så vad är negativt? Tja, jag får erkänna att jag inte har något direkt jag inte gillar med Deco M9 Plus. Jag antar det hade varit trevligt om det gick att hänga det på väggen. Samtidigt smälter de in bra där de läggs på grund av sin nätta storlek och sobra utseende.

guld_small.png

Priset, funktionaliteten och prestandan är i toppklass och TP-Link Deco M9 Plus är en produkt som jag utan tvekan kan och kommer rekommendera för de som är intresserade av ett mesh-nätverk.
Fördelar

  • Mycket bra prestanda

  • Täcker upp ett stort område

  • Trevlig design som smälter in

  • Lättanvänd mjukvara

  • Inbyggt aktuellt skydd mot malware-spridande sidor och andra hot

  • Kan agera smart hubb och stödjer IFTTT, Alexa, Bluetooth och Zigbee

Nackdelar

  • Hade varit trevligt om det gick att hänga på väggen

Cirkapris vid publicering: 3 800 kronor inkl. moms.