Menyer och anslutningar

OSD kontroll2.jpg

Tack vare den medföljande OSD-kontrollen var det för första gången inte helt hopplöst att försöka navigera runt i menyerna för skärminställningar. För andra som stött på OSD-kontroller tidigare så är det här kanske inte så revolutionerande, men för mig var det faktiskt en klart positiv upplevelse även om jag sällan är inne och ändrar i de menyerna efter första installationen.

Jag testade även den lilla spaken under själva bildskärmen för att navigera, men den gav mest upphov till frustration.

OSD spak.JPG

Det går med hjälp av genvägar på antingen OSD-kontrollen eller via spaken snabbt byta källa samt mellan två olika förinställda spelinställningar för spel. Att ha möjlighet att byta källa samt ändra mellan två olika förinställningar är helt klart bekvämt och smidigt. Dessa går även att konfigurera efter smak och tycke.

Anslutningarna är väl tilltagna med fyra ingångar som kan utnyttja skärmens egenskaper fullt ut. Jag använde huvudsakligen Displayport men testade även de båda HDMI-anslutningarna.

Precis som Simon Alling när han testade AOC:s 32-tumsskärm hade även jag och Linus problem att koppla hörlurar via bildskärmens analoga ingångar.