Bildkvalitet

Då jag inte haft en HDR-skärm tidigare så var det en av de första egenskaperna som jag ville undersöka, och jag begav mig snabbt in i Windows-menyn med lämpligt HDR-vänligt Netflix-innehåll igång i bakgrunden. När de olika lägena jämförs i direkt anslutning till varandra så märkte jag en avsevärd skillnad till det bättre för HDR-inställningens del.

Men då jag inte är en riktig "bildnörd" så tror jag inte att jag hade märkt skillnad utan att hoppa mellan de olika lägena, åtminstone inte tillräckligt stor för att ge någon "wow"-effekt.

När sedan ett spel drogs igång så fick HDR stängas av ganska så omgående. I Day Z så blev spelet ospelbart med mycket artefakter och blåa taggiga menyer som försvann omedelbart när HDR stängdes av.

IMG_1210.JPG

För de spel som jag normalt sett spelar så ger HDR inget, men för testandets skull drogs Battlefield V igång med HDR på och nog blev ett vackert spel något lite snyggare. Precis som med filmtittandet hade nog dock inte ett blindtest gjort skillnad för mig.

AOC AGON HDR Battlefield V

Här vill jag dock tillägga att jag inte upplever samma problematik med Freesync vid filmtittande, vare sig på Youtube eller Netflix, som Simon Alling gjorde när han testade en liknande 32-tums bildskärm. Det flimmer han upplevde vid filmtittande på Youtube i fullskärmsläge är alltså inget jag märker på Agon AG273QCX.

Så när HDR var testat, klart och avfärdat för mina syften var det dags att försöka sig på att ställa in skärmen för bästa möjliga bild. Efter mycket ändringar kors och tvärs återställdes samtliga inställningar till fabriksinställningarna då AOC uppenbarligen är bättre än mig på att kalibrera en skärm.