Montering

Något som inte kan få nog med beröm är modulariteten i chassit. Genom att avlägsna nio skruvar längs med stommen lossnar moderkortsplåten och kan separeras från resten av konstruktionen.

c8.jpg

Med moderkortsplåten avlägsnad blir installationen mycket trevligare, och ger goda möjligheter till modifikation eller tillverkning av egna delar.

Notering: Det går även att vända på moderkortsplåten och få en inverterad layout med grafikkortet i överkant.

Testsystem

Komponent

Modell

Processor

Intel Xeon E5-2670

Processorkylare

Thermalright MUX-120 Black (custom)

Moderkort

Gigabyte GA-X79-UP4

Minne

8 GB Corsair Dominator DHX

Grafikkort

AMD HD5770 (custom)

Lagring

2 st. Samsung 840 120GB

Nätaggregat

Corsair RM750X

d1.jpg
d2.jpg

Vertikalt grafikkort får hänga fritt.

Monteringen av komponenter på moderkortsplåten är helt problemfri och går kvickt. Grafikkort kan installeras i två konfigurationer – vanlig vågrätt montering på moderkort eller i lodrät montering i framkant av plåten. Tyvärr medföljer ingen PCI Express-adapter eller dedikerad hållare för detta.

d3.jpg
d4.jpg

Chassit erbjuder också goda möjligheter till kreativ kabeldragning, men för bästa resultat skulle jag rekommendera skräddarsydda kabellängder.

Begränsningar:

Maximal grafikkortslängd är 286 mm med hårddiskburar installerade och 430mm utan. Detta gäller för samtliga expansionsplatser, även vertikala. Processorkylaren begränsas till maximalt 180 mm i höjd.

Det finns utrymme för en nätdel på 285 mm i längd med hårddiskbur på plats. Utan denna på plats ligger begränsningen på en bit över 400 mm.