Sammanfattning

MSI Optix MAG251RX ger oss en rapp IPS-panel som håller snarlik nivå jämfört med motsvarande 240 Hz-kapabla TN-paneler. Samt då erbjuder det som IPS-tekniken annars står för i form av färgkvalitet, vinklar och faktiska allroundegenskaper. Jämfört med såväl enklare TN-paneler och den stora massan IPS-paneler med full HD-upplösning är det tydligt att MAG251RX använder en modernare panel.

99_MAG251RX_framsida_extra.png

För det vi ser är en bild som påminner mycket mer om en bättre allroundskärm med 2 560 × 1 440-panel, Med Full HD-paneler brukar det vara mer oroligare bild, sämre teckning av färgnyanser och faktiskt mer framträdande pixelstruktur även med IPS-paneler. Men inte här. Nu är allt hos MAG251RX i första hand optimerat för spelande. Men det fungerar fortfarande utmärkt för annat också.

99_MAG251RX_framsida_extra.png

Allting hos den här skärmen är steget eller flera bättre jämfört med basgamingskärmarna. Ja, skärmen är kanske inte någon wow-upplevelse för HDR och ingen VESA Display HDR400-skärm kan bli ”wow”. Men det är fortfarande bättre än genomsnittet och dessutom felfri HDR jämfört med andra skärmar med mer ospecad HDR-funktion. Adaptiv synk fungerar problemfritt. Eftersläpen är hela tiden kontrollerade och då gör det inget att overdrive-reglaget är rätt meningslöst.

Eftersom allting annat ändå fungerar utan att ställa till med besvär så är MAG251RX en väldigt tacksam skärm att testa. Den slösar inte tid med att vi måste utreda vad sjutton som är fel. Den slösar inte tid med att vi måste dubbelkolla att det verkligen är skärmen som är konstig. Nackdelarna är verkligen på gränsen till petitesser. Därför är detta utmärkt spelskärm. Som heller inte kostar vare sig så mycket mer eller mindre jämfört andra skärmar med 240 Hz-kapacitet.

MSI Optix MAG251RX sätter normen för IPS-gaming och 240 Hz

Fördelar

  • Utmärkt kontroll över eftersläp

  • Högre bildkvalitet än genomsnittliga Full HD-IPS:er

  • Problemfri färgåtergivning

  • Effektivt reflexfilter

  • 240 Hz och 10-bit via Displayport

Nackdelar

  • Något rörig med menyfunktionerna

  • Klen kraftförsörjning via USB type C

  • Kanske lite överdesignad?

Pris vid testtillfälle: ca 4 500 kronor