Be Quiet Dark Rock Slim – hög prestanda i ett litet format

Be Quiet tar plats i testlabbet med Dark Rock Slim och som namnet antyder handlar det om en mindre kylare i Dark Rock-serien. Häng med för att se vad nykomlingen klarar av.

6. Sammanfattning

Med ett namn som Be Quiet förstår man ganska snabbt vad fokus är på samtliga produkter. Att lyckas kombinera det med, som i det här fallet, hög kylprestanda är den stora utmaningen för tillverkarna, vilket är något Be Quiet gärna ger sig på med goda resultat.

Första som imponerar är helt enkelt ljudnivån där Be Quiet verkligen har lyckats med Silent Wings 3-fläkten. Även under full belastning är fläkten knappt hörbar på, där varvtalet bara går upp till relativt låga 1 500 RPM. Med det sagt räcker det gott och väl för området den är gjord för.

dark_rock_slim-16.jpg

Med Dark Rock Slim har bolaget slängt ihop en hel del unika egenskaper för att höja kylprestandan, och med resultaten i hand ger det bra utdelning i slutändan. Kylaren har inga större svårigheter att hålla temperaturerna nere på redaktionens Core i7-8700K, och kommer därmed klara av majoriteten av processorerna i konsumentsegmentet.

Problemet, eller rättare sagt bekymret undertecknad stötte på under monteringen är metall-clipsen som inte klämmer fast i fläkten, och gör det väldigt lätt att dessa ramlar av vid monteringen. liknande gäller även om fläkten ska tas av där det inte finns några handtag utan ska klämma loss metall-clipsen. Att göra det vid precis vid flänsbladen kan det sluta blodigt.

dark_rock_slim-17.jpg

Samma gäller även balken över kylplattan som inte den sitter fast i något utan vilar fritt tills den skruvas fast. Det är inget enormt problem men är ett irritationsmoment vid montering samt lite krångligt om det är ont om utrymme i lådan. Med det sagt är det fortfarande en bra förbättring från deras tidigare monteringsanordning.

Be Quiet Dark Rock Slim erbjuder väldigt bra prestanda i ett litet format utan att höja ljudnivån till jobbiga nivåer. Monteringsanordningen behöver lite mer finslipning men när allt är på plats funkar det utmärkt. Prislappen för detta landar runt 750 kronor vilken är acceptabel, men absolut inte mer än så.

Be Quiet Dark Rock Slim ger bra prestanda till låg ljudnivå i ett litet format.

Fördelar

  • Utmärkt kylningskapacitet

  • Låg ljudnivå under belastning

  • Litet format

Nackdelar

  • Irritationsmoment vid montering

Pris vid publicering: 750 kronor
Lägsta pris: