Be Quiet Dark Rock Slim – hög prestanda i ett litet format

Be Quiet tar plats i testlabbet med Dark Rock Slim och som namnet antyder handlar det om en mindre kylare i Dark Rock-serien. Häng med för att se vad nykomlingen klarar av.

2. Be Quiet Dark Rock Slim

dark_rock_slim-18.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Be Quiet

Modell

Dark Rock Slim

Material

Aluminium, koppar

Fläkt(ar)

1 × 120 mm (medföljande)

Fläkthastighet

PWM-styrd upp till 1 500 RPM

Kompatibilitet

  • Intel LGA 2066, 2011-v3, 2011, 1151, 1150, 1155, 1156, 1366 och 775

  • AMD TR4, AM4, AM3+, AM3, AM2+, AM2, FM2+, FM2 och FM1

Kylpasta

Medföljande

Konstruktion

Tornkylare med fyra värmeledningsrör

Mått på kylfläns (utan fläkt)

159 × 127 × 50mm

Be Quiet håller fast vid sitt namn och har alltid låg ljudnivå i fokus med alla bolagets produkter. För processorkylare betyder det dock inte att prestandan blir lidande, där bolaget har flertal olika storleksklasser i portföljen. För dagens test handlar det om en kylare någonstans i mitten på storleksskalan.

dark_rock_slim-16.jpg

Dark Rock Slim är uppbyggd som en klassisk tornkylare med fyra värmeledningsrör där allt är täckt av en svart beläggning med keramikpartiklar, som ska ge bättre värmeöverföring. Värmeledningsrören är tillverkade av koppar.

dark_rock_slim-12.jpg
dark_rock_slim-17.jpg
dark_rock_slim-13.jpg

Utan fläkt på syns det tydligt var den annars ska sitta. Kanterna av kylflänsen är utrustade med två gummerade lister för att dämpa vibrationerna från fläkten. Sagda fläkt monteras med metall-clips som kräver en del finess för att få på plats. Clipsen sitter löst på fläkten och kan lätt ramla av under monteringen.

Nämnvärt är även att flänsbladen har en del bubblor, som enligt bolaget ska förbättra luftcirkulationen.

dark_rock_slim-11.jpg

Värmeledningsrören har direkt kontakt med basplattan som sedan placeras på processorn. Plattan i sig är finslipad för att ge så mycket kontakt med processorn som möjligt.

dark_rock_slim-14.jpg
dark_rock_slim-15.jpg

Den medföljande fläkten är bolagets Silent Wings 3 i storleksordningen 120 mm som är speciellt framtagen för tyst drift. Bland annat är bladen formade för att minska vibrationer, samt fläktmotorn som är speciellt framtagen för att göra så lite ljud som möjligt.