Be Quiet Dark Rock Slim – hög prestanda i ett litet format

Be Quiet tar plats i testlabbet med Dark Rock Slim och som namnet antyder handlar det om en mindre kylare i Dark Rock-serien. Häng med för att se vad nykomlingen klarar av.

3. Montering

Med i paketet levereras monteringskit med stöd för dagens moderna plattformar, men det fungerar även till betydligt äldre om så skulle vara fallet. Som vanligt rekommenderas det att kika i manualen för att montera kylaren på rätt sätt för respektive plattform.

dark_rock_slim-10.jpg

Först ut måste bakstycket förberedas innan det kan monteras på moderkortet. Sockeln som används i testdatorn är Intels LGA 1151 och ska då använda bakstycket för Intel-system, samt den innersta skruvpositionen. Med skruvarna på plats ska en gummiring placeras på skruvarna för att hålla dessa på plats under montering, samt dämpa vibrationer.

dark_rock_slim-4.jpg
dark_rock_slim-9.jpg

Bakstycket är symmetrisk i form och kan inte monteras åt fel håll. När plattan är på plats vänder vi blicken till andra sidan där skruvarna nu sticker ut. På dessa monteras gängade tumskruvar som håller fast bakstycket och gör det möjligt att fästa ytterligare monteringsanordning ovanpå dessa.

dark_rock_slim-6.jpg

Nästa steg är skenor som monteras vertikalt för att få rätt riktning på kylaren när tornet väl är på plats. Med allt på plats är det dags för själva kylaren att sättas ned på processorn.

dark_rock_slim-3.jpg
dark_rock_slim-1.jpg

Sista steget är att fästa kylaren på processorn, som görs med en balk som går över basplattan och skruvas fast på ramarna. Dessvärre sitter balken inte fast på basplattan utan helt enkelt vilar enbart på den, som gör det något knepigare att montera fast. Med det sagt är det är det inget större bekymmer och med lite fingerfärdighet går att skruva fast kylaren på plats.