Gigabyte Geforce RTX 2080 Gaming OC

Testlabbet får besök av ytterligare ett Geforce RTX 2080-kort – denna gång från Gigabyte. På menyn står modellen Gaming OC, som bjuder på både fabriksöverklockning och rejäl kylare.

11. Sammanfattning

Precis som vi nämnde i recensionen av MSI:s Geforce RTX 2080 Duke OC har Nvidia satt ribban betydligt högre med årets skörd av Founders Edition-kort, då dessa kommer med både fabriksöverklockning och uppgraderad kyllösning. Inte helt oväntat sätter detta mer press på partnertillverkarna att leverera något som sticker ut och får folk att välja just deras kort.

Gigabyte_RTX_2080-8.jpg

Att säga att Gigabyte Geforce RTX 2080 Gaming OC sticker ut jättemycket är väl kanske att ta i, men det träffar ändå rätt på ett flertal punkter. Rent prestandamässigt ligger modellen marginellt bättre till än Nvidias Founders Edition. Det varierar givetvis från titel till titel, men en något högre klockfrekvens samt strömbudget ur kartong ger åtminstone någon bildruta här och där extra.

Ett område som modellen faktiskt utmärker sig på är på kylningsfronten, där företagets Windforce 3X-kylare gör ett bra jobb. Vi ser betydligt lägre temperaturer än både MSI:s Duke-kort och Nvidias Founders Edition samt klart hörbar skillnad i ljudnivå åt det lägre hållet under belastning. Likt de flesta andra partnermodellerna bjuds det även på semi-passiv drift – något vi verkligen saknade hos Nvidia-kortet.

Med en prislapp på 9 590 kronor är Gigabytes bidrag några hundralappar dyrare än Nvidias Founders Edition, vilket kan rättfärdigas av en betydligt bättre kylanordning. Sen går det givetvis inte att komma ifrån att det fortfarande rör sig om hiskeligt mycket pengar för ett grafikkort, men för de som är på jakt efter just ett Geforce RTX 2080 är denna modell ett bra val i klassen.

Gigabyte Geforce RTX 2080 Gaming OC är ett högpresterande grafikkort med en välpolerad kyllösning

Fördelar

  • Mycket hög spelprestanda

  • Bra kylare med semipassiv drift

  • Fabriksöverklockat

Nackdelar

  • Väldigt dyrt

  • Små överklockningsmarginaler

Pris vid publicering: 9 590 kronor
Lägsta pris: