Gigabyte Geforce RTX 2080 Gaming OC

Testlabbet får besök av ytterligare ett Geforce RTX 2080-kort – denna gång från Gigabyte. På menyn står modellen Gaming OC, som bjuder på både fabriksöverklockning och rejäl kylare.

10. Test: Prestanda vid överklockning

Då har det blivit dags att koppla lite prestandasiffror till kortens förhöjda klockfrekvenser efter överklockningsäventyret. Ett tiotal speltitlar samt syntetiska 3DMark Fire Strike agerar måttstickor och följs därtill upp av effektmätningar.

Kortets förhöjda klockfrekvenser gör ett märkbart avtryck i prestandamätningarna, där vi i syntetiska 3DMark ser en ökning med cirka 8 procent när kortet ställs mot sitt grundklockade dito.

Även i de renodlade speltesterna syns en prestandavinst, om än inte lika markant som ihop med 3DMark Fire Strike. I sitt överklockade utförande presterar Gigabyte-kortet 4 till 7 procent bättre än när kortet är grundklockat.

I vanlig ordning ger högre klockfrekvens och uppskruvad strömbudget avtryck i effektmätningarna, och så även för Gigabyte RTX 2080 Gaming OC. Modellen tar ett kliv upp med 25 W under belastning i jämförelse med sitt oklockade dito.