Invändigt

Som vanligt tar vi en titt på insidan av musen för att se hur den är uppbyggd, men även för att kunna testa latens vid inmatning. Efter att ha letat rätt på rätt verktyg tar undertecknad sig an jakten på skruvarna på undersidan.

Leadr_inside-2.jpg

Efter att ha tagit bort samtliga fyra gliddynor märktes det att enbart tre behövs tas bort. Den fjärde skruven gömmer sig under klistermärket i nederkant, vilken i detta fall fick klippas bort en bit för att ordentligt kunna nå skruven.

Leadr_inside-3.jpg

Med alla skruvar lossade sitter ovansidan av musen fortfarande ihop med kretskortet via två kablar. Den ena går till RGB-belysningen i bakkant, medan den andra går till ett mindre kretskort som huserar sidoknapparna samt tumreglaget.

Leadr_inside-4.jpg

Med hela ovansidan borttagen syns dubbla uppsättningen kretskort där den översta tar hand om alla brytare som inte redan är monterat i topplocket. Sett till antal är det totalt nio brytare spritt över kretskortet.

Leadr_inside-11.jpg
Leadr_inside-12.jpg

I den främre kanten av det översta kretskortet sitter två brytare från Omron, vilka är något annorlunda placerade för att kunna få plats. Resterande brytare kommer i olika storlekar och är från tillverkaren TTC.

Leadr_inside-10.jpg

Avläsaren för rullhjulet är av mekanisk typ och är tillverkad av Alps. Totalt har avläsaren 24 steg för ett helt varv med markanta hack som uppskattas av undertecknad. Rullhjulet gav ifrån sig ett gnisslande ljud tidigare, vilket försvann efter att ha öppnat upp hela musen.

Leadr_inside-7.jpg

Det andra kretskortet är hemmet för sensorn samt kopplingen till batteriet. Två kablar går tvärs över kretskortet på ett mindre snyggt sätt. Dessa går till de två piggarna som sedan får laddning i den medföljande dockan.

Leadr_inside-8.jpg

I mitten sitter den optiska sensorn från Pixart som är markerad PWM 3361, men går under namnet Owl-Eye av Roccat själva. Inte helt oväntat är det en vidareutveckling av den omtyckta PWM 3360, som anses vara den bästa optiska sensorn på marknaden i dagsläget.

Leadr_inside-9.jpg

Sist men inte minst kommer vi till batteriet, som är ett litiumpolymer på 1 000 mAH. Runtom batteriet sitter även lite skyddande material så det inte tar skada och förstör andra komponenter. Enligt bolagets egna siffror ska spelmusen ha en batteritid på runt 20 timmar.