Roccat Leadr

Roccat Leadr

Kringutrustningstillverkaren Roccat äntrar återigen testlabbet. Denna gång handlar det om företagets senaste mus Leadr, en trådlös modell med en myriad av knappar.

Läs hela artikeln här

Kenneth börjar lite smått låta som Jonas.

Kommer nog inte överge trådansluten än, gillar inte tanken på att bli överraskad när batteriet tar slut.
En gång trådkramare, alltid trådkramare

Skrivet av Kvistarn:

Kommer nog inte överge trådansluten än, gillar inte tanken på att bli överraskad när batteriet tar slut.
En gång trådkramare, alltid trådkramare

Överraskad lär du inte bli då alla bättre möss har en blinkande lampa eller liknande som varnar när det bara är några timmars batteritid kvar. Jag körde trådat länge med, men bytte för några år sedan. Nu skulle jag aldrig byta tillbaka.

köpte denna precis på rea för 900kr! helt fantastisk mus. Inget problem med batteritiden eftersom man lägger den i dockan över natten, smidigt som fan.

Har inte haft mus med så många extraknappar förut och nu kan jag inte leva utan det. Behöver inte binda allt till tangentbordet så man inte når hälften

Bra recension.
Har själv små händer, tveksam om den skulle funka. är dock sugen på en trådlös men de få som finns som funkar bra är inte i min passform ännu.

Behöver man ens tangentbord med så många knappar?

Skickades från m.sweclockers.com

Finns det nå andra möss med samma dockningsladdning? Helst utan 2 miljoner knappar?

Skrivet av Kvistarn:

Kommer nog inte överge trådansluten än, gillar inte tanken på att bli överraskad när batteriet tar slut.
En gång trådkramare, alltid trådkramare

Min g900 börjar blinka när det är ca 5 timmar kvar. Mycket tid för en eller två dagar...eller en kväll. Litet batteri i möss så en toapaus på 10 min och den har laddat in 2 timmar till.
När batteriet väl är slut (vilket inte har hänt mig då jag tröttnar på blinkandet efter 2-3 timmar) så är det en helt vanlig sladdmus i någon timme.

7-8 dagar är en bra tid för en mus att ta slut på...vilket är ca 30 timmar aktivt användande.
Då har man glömt när man laddade den senast och blir inte förbannad på att det tar slut hela tiden. I skrivande stund så är det 28% kvar och ca 9 tim så den börjar väl klaga imorgon eftermiddag. När laddade jag den senast..........jag ve......någon gång i jul tror jag

Trevlig recension!

Lite väl saftig prislapp för att ens överväga köp för min del. Kanske riktad för professionellt bruk?

Jag har själv både g900 och g703. Älskar dom och skulle aldrig någonsin gå tillbaka till trådat.. Hade även trådlös generationen innan..
Känna som att vissa fortfarande är skeptiska och tror trådlös är som det var 10 år sedan.. Svar : nej

Priset är I regel så de kostar numera med bra möss känns det som.. Trådlösa då. Tror båda mina logitech möss legat runt 1600 eller mer vid lansering men man lyckas alltid hitta dom för tusenlappen om man har lite is i magen och har koll på reor

Skickades från m.sweclockers.com

Fastän den är inställd på att visa RGB ljuset med batterikapaciteten så funkar det ändå inte.
Samma med dockan då den har sina 4 bars som ska visa batteriet vilket inte heller funkar. Rätt var det är så sitter man där utan batteri i musen.

Riktigt besviken på en såpass dyr mus.

Bästa musen jag använt, gick från en Logitech G900 som jag lämnade tillbaka efter några veckors användning, vet inte om jag fick ett måndagsexemplar men hade ofta problem med desync och lagg. Roccat Leadr har varit felfri under de två månader jag använt den, det enda jag stört mig på är att området där tummen vilar är lite för tight och resulterade i missklick i början tills jag vande mig. Värt att poängtera att jag har rätt stora händer. Dockningen är underbar, bara att hänga musen och så laddas den utan att behöva trixa med kablar fram och tillbaka. Spelar FPS och rollspel och musen funkar galant för det. Massor av knappar att programmera för Battlegrounds exempelvis.