Sammanfattning

För snart ett år sedan satt delar av SweClockers redaktion på ett hotellrum i Las Vegas tillsammans med Seasonics europeiska direktör, där han berättade att detta skulle komma att bli det viktigaste året för företaget på länge. Efter en lyckad utrullning av haloprodukterna i Prime-serien under 2016 skulle all kraft riktas mot att slå sig in på en marknad som dominerats av Corsair och EVGA – vilket i praktiken innebar prispressade enheter som fortfarande erbjuder hög prestanda.

seasonic_focus_750-14.jpg

Det är här den nystöpta Focus-serien kommer in i bilden och med facit i hand har Seasonic gjort ett ypperligt jobb med dessa nätaggregat. Modellen på 750 W presenterar riktigt fina siffror efter en runda i konstlasten, med bland annat riktigt tajt spänningsreglering och låga rippelvärden oavsett belastning. Ovanpå detta hålls verkningsgraden på en mycket hög nivå samtidigt som anslutningsmöjligheterna får ses som generösa för effektklassen.

Förutom riktigt bra elektrisk prestanda utmärker sig även enheten med tyst drift och ovanligt kompakta yttermått. Den sistnämnda parametern var något EVGA även satsade på med sina enheter i Supernova G3-serien, men här är det dock Seasonic som drar det längsta strået tack vare en vältrimmad fläktkurva.

Med en rekommenderad prislapp på 1 149 kronor och 10 års garanti är Seasonic Focus Plus Gold 750 W ett riktigt vasst alternativ i sitt segment som vi med gott samvete kan ge våra varmaste rekommendationer.

Kompakt, högpresterande och tyst. Seasonic Focus Plus Gold 750 W är ett nätaggregatet i toppklass.

Fördelar

  • Extremt stabil spänningsreglering

  • Rippelvärden i världsklass

  • Väldigt hög verkningsgrad

  • Mycket bra anslutningsmöjligheter

  • Semipassivt och tyst

  • Tio års garanti

Nackdelar

  • Inga nämnvärda

Pris vid publicering: 1 149 kronor
Lägsta pris: