Sammanfattning och slutsats

Dell Ultrasharp U2515H är en allroundskärm av årsmodell 2015 och har varit med ett tag. När vi hade ett gäng på gång till redaktionen passar vi på och ser vad du för en förhållandevis låg prislapp. En hel del ska det visa sig och framför allt är det den jämngoda kvalitetsnivån som imponerar.

Dell_Ultrasharp_2515H_produkt_2.jpg

Modellen är förstås ingen klockren spelskärm med sin 60 Hz uppdateringsfrekvens men för den som vill spela är latensen inte ett problem. Eftersläpen är ungefär så bra det blir med LCD-teknik och 60 Hz uppdateringsfrekvens. Lägg där till en IPS-panel med vettiga färger, betraktningsvinklarna och där båda exemplaren vi synade hade felfri och jämn återgivning utan blödningar i kanterna.

För dig med krav på färgåtergivning finns det lämpligare (och dyrare) produkter, men Dell U2515H kan absolut klassas som ”Good enough”. Särskilt ifall du kombinerar med mätutrustning. Så fotoredigering eller liknande med en knaper budget är fullt möjligt.

Kritiken handlar främst om att reflexfiltret inte riktigt kunde bekämpa omgivningsljuset. Störs man detta bör man placera om skärmen och belysning eller komplettera med exempelvis en skärmkeps. Med andra ord ett problem som fortfarande går att hantera.

Med tanke på prisklassen, bildåtergivningen som helhet och det faktum att vi har väldigt få starka synpunkter på hur skärmen fungerar: Dell U2515H är en mycket bra allroundskärm.

Dell U2515H ger jämn och bra kvalitet till ett lågt pris.

Fördelar

  • Låg latens

  • Bra stativ

  • Uniform bild

  • Bra betraktningsvinklar

  • Tillräckligt bra färgåtergivning

Nackdelar

  • Reflexfiltret orkar inte stå emot ljusa miljöer

Cirkapris vid publicering: 3 300 kronor
Lägsta pris: