Sammanfattning

Tiden som har spenderats med Qpad DX-20 har varit något av en rosgång, allt satt på plats tämligen omgående utan några större störningsmoment. Musen har en traditionell utformning med knappar vars placering känns naturlig, vilket underlättar invänjningsperioden.

IMG_4691.jpg

Komforten är inget problem för undertecknad, samtidigt som det är en individuell åsikt och kan inte riktigt bedömas. Under testets gång har pekdonet använts med ett palmgrip, det vill säga hela handen vilandes på musen, något som fungerat utmärkt. Storleken är något av en mellanklass, vilket med all sannolikhet kommer passa de flesta på ett eller annat sätt. Musen saknar stöd för både tumme och lillfinger, något som kan vara värt att tänka på för den som gillar det.

Sensorn i sig upplevs väldigt bra i spel och vanlig användning, där undertecknads primära upplösning har varit 500 DPI med 1 000 Hz uppdateringsfrekvens. Något som säger emot det är resultaten med upplösningen högt ställt, som uppvisar en del jitter och har svårt att nå sin teoretiska topphastighet.

Resultaten är däremot att vänta från sensorn Pixart PMW 3320 som inte är gjord för att hantera höga DPI-inställningar. Lift-off avståndet skulle av många klassas som hög. Detta är inställningsbart i mjukvara, däremot märks det ingen skillnad mellan högsta och lägsta värdet.

Mjukvaran för DX-20 verkar vara skräddarsydd för enbart den, vilket märks gott och väl. Upplägget är väldigt lättöverskådligt och enkelt att manövrera. Det krävs ingen djupdykning i manualen för att kunna forma musen till sitt eget tycke, vare sig det är helt annan knappmappning eller ljussättning.

Sammanfattningsvis är Qpad DX-20 en väldigt kompetent spelmus med goda förutsättningar. Sensorn har sina brister, men funkar utmärkt i lägre upplösningar. För undertecknad sitter den väldigt bra i handen, men det är självklart från person till person. Qpad visar med DX-20 att de fortfarande kan skapa något helt nytt när de lägger manken till och för det förtjänar de en rekommendation.

Qpad DX-20 levererar säkra rörelser med utmärkta inställningsmöjligheter

Fördelar

  • God ergonomi

  • Bra byggkvalité

  • Enastående mjukvara

  • Gott om inställningsmöjligheter

  • Inbyggt minne för sparning av profiler

Nackdelar

  • Sensorn presterar sämre i högre upplösning

  • Relativt hög Lift-off Distance

Pris vid publicering: 690 kronor
Lägsta pris: