Mjukvara

För att kunna styra alla funktioner och lysen på musen har Qpad skapat en mjukvara specifikt för DX-20, som finns att hämta hem på bolagets webbsida. Mjukvaran heter kort och gott DX-20 Software.

qpad.sw.jpg

Inledningsvis är allt väldigt lättöverskådligt, med stora färgglada knappar som är tydligt märkta efter funktion. I den högra spalten finns möjligheten att spara inställningar i olika profiler, och efter det välja dem i den befintliga listan.

button.jpg
button.list.jpg

Först ut är anpassningsmöjligheten för alla knappar som finns tillgängliga på musen. Alla knappar är tydligt markerade och numrerade, och kan då enkelt hittas i spalten på vänstersidan. Varje knapp kan programmeras till en specifik knapp eller funktion, men även förinspelad makro för en knappföljdsserie.

basic.jpg

Lite mer grundläggande inställningar finns i nästa flik. Här finns det möjlighet att ställa in hastighet på muspekaren, men även musacceleration i olika lägen. Vidare finns det möjligheten att ändra scrollhastighet och tiden det tar för att registrera ett dubbelklick. Samma inställningar kan hittas i Windows kontrollpanel.

adv.set.jpg

Tittar vi till de lite mer avancerade inställningarna hittas det som de flesta spelentusiaster vill åt. Största delen av rutan består av sensorns känslighet, något som kan ställas in i tre olika lägen. För att urskilja vilken som är vad kan vardera värde tilldelas en egen färg på rullhjulet. Upplösningen kan inte ställas in steglöst, utan i steg om 50 DPI per hack.

Nedanför befinner sig två reglage för justering av angle snapping och lift-off distance, där det sistnämnda gör liten om någon skillnad alls. Sist men inte minst finns en meny för uppdateringsfrekvensen som är uppdelad i fyra olika lägen, men även en funktion för att kalibrera ytan där musen ska använda.

macro.jpg

Makrohanteringen är ingen svår funktion att konfigurera. Efter att ha döpt inspelningen till något, är det bara att trycka på spela in och köra igång. Programmet känner av hur länge varje tangent hålls nere, som även kan ändras i efterhand. Alla inspelade makro sparas som en fil, vilket kan skickas vidare och laddas in på en annan dator.

light.jpg

DX-20 har begåvats med RGB-LED, något som är uppdelat på tre områden. Rullhjulet, Qpad-logo och en omslutande slinga runt botten. Varje del kan färgstyras individuellt via mjukvaran och även stängas av helt.

Som tidigare nämnt kan rullhjulet ställas in på CPI-styrning, för enkel översikt på valda upplösning. Övriga inställningar som finns tillgängliga är bland annat en pulserande effekt, men även ett färgflöde på musens alla regioner.

sup.jpg
system.jpg

Övriga sidor är bland annat support och system inställningar. Det förstnämnda innehåller ett citat från skaparen av Qpad, samt kontaktinformation vid behov. På systemsidan finns alternativ om automatisk uppstart, fillokalisering samt fabriksåterställning. Den gemensamma nämnaren för dessa sidor är möjligheten att uppdatera både mjukvara och firmware.