Montering

Med i paketet för processorkylaren Cryorig R1 Ultimate finns monteringskit för alla moderna plattformar från Intel och AMD. Grundprincipen är liknande, men olika tillbehör behövs beroende på system.

IMG_3969.jpg

Monteringskittet för LGA 1150/1151/1155/1156 består till att börja med av ett bakstycke i metall. I varje hörn finns en gängad pigg, med möjligheten att anpassa avståndet till respektive plattform.

Piggarna förs igenom moderkortet, som på andra sidan fixeras på plats med hjälp utav fyra stycken distanser. Detta möjliggör monteringen av två balkar på vardera sida av sockeln, som i sin tur fästs med tumskruvar.

IMG_4073.jpg

Slutligen sätts kylaren ner på processorn. På basen av kylblocket finns två skruvar, vilket används i kombination med balkarna för att skruva allt på plats. Cryorig R1 Ultimate är utformad så skruvarna är tillgängliga även med fläktarna redan monterade.

IMG_4076.jpg

Cryorig R1 Ultimate har en höjd på 168 millimeter, vilket kan sätta stopp för montering i smalare chassin. Med en fri höjd på 28 millimeter bör minnesmoduler med höga kylflänsar undvikas.

IMG_3971.jpg

Fläktarna fästs på en plastram som i sin tur monteras på tornen. Nämnvärt är att man måste använda en hel del kraft för att få både på och av fläktarna, vilket gör montering i efterhand problematisk.

IMG_4078.jpg

Bottenplattan hamnar lätt tillgänglig i redaktionens Fractal Design Arc. Det innebär att det inte finns några hinder för montering med moderkortet redan på plats.

IMG_4075.jpg

Att installera Cryorig R1 Ultimate är en ganska enkel procedur. Möjligheten att nå skruvarna med fläktarna redan monterade förenklar hela proceduren, speciellt med tanke på den knepiga anordningen för fläktarna.