Slutsats

aoc_u3477pqu_produkt_intro.jpg

Så duger AOC U3477PQU som spelskärm? Svaret är ja, den gör sitt jobb utan problem och den breda skärmen har onekligen sina fördelar som bättre synfält. Själv körde jag igenom en stund (typ fredag eftermiddag) av Far Cry 4 och det enda problemet är att med 3440 × 1440 pixlar så krävs det en hel del kraft i grafikkortet om du ska ligga stabilt på 60 fps.

Men det är ju inte skärmens fel utan de gånger vi kan tala om att AOC U3477PQU inte riktigt lever upp till kraven handlar det om detaljer och än inte genomtänkt hantering av icke-nativa upplösningar, tämligen usel bild-i-bild-funktion samt det rangliga stativet.

AOC U3477PQU är bra för annat än spel också, som behovet att kunna hålla två webbläsare bredvid varandra utan att de överlappar. För linjära arbetsflöden finns det väldigt mycket extra räckvidd åt sidorna, du kan arbeta med foto, grafik, design och så vidare med gott om paletter och paneler på sidorna. Färghantering är inte perfekt men ändå på vad vi kan kalla för den bättre planhalvan.

Skärmen svarar mot de krav du kan ställa på en allround-skärm. Reflexfiltret är utmärkt och betraktningsvinklarna håller väntat IPS-klass fast det är med bredden inräknat fortfarande inte riktigt tillräckligt. Stativet är inte det bästa men du får ett alternativ genom VESA-fästet. Det är en del knöligheter med andra upplösningar och anslutningar, men kör du i första hand 3440 × 1440 pixlar via Display Port är det sällan problem.

AOC 3477PQU är tillräckligt bra på alla punkter och vi kan inte peka ut något fel som är allmängiltigt och som drabbar alla användare utan nackdelarna är enstaka detaljer som kanske eller kanske inte stör. Har du ett allmänt behov av en riktigt bred och högupplöst skärm kommer den att klara uppgiften. Eller om vi vänder på det: AOC U3477PQU är inte bäst på något men heller inte sämst på något utan helheten är jämn.

Inte bäst och inte sämst, men däremot en jämnt presterande skärm i klassen.

Fördelar

  • Bra reflexfilter

  • God färgåtergivning

  • Bra allround-prestanda

Nackdelar

  • Rangligt stativ

  • En del funktioner är inte genomtänkta

Cirkapris vid publicering: 7 500 kronor
Lägsta pris: