Speltest: Battlefield 4

Egenskap

Värde

Titel

Battlefield 4

Genre

FPS

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2013-10-29

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, AMD Athlon X2 2,8 GHz eller bättre

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 4 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade "Ultra" (1920), Fördefinerade "High" (1280)

Senaste upplagan i Battlefield-serien finslipar grafikmotorn Frostbite ytterligare. På menyn står, förutom grafik i DX11-klassen, ett välbekant flerspelarläge och en enspelarkampanj med gott om filmiska undertoner. Som grädde på moset finns dessutom stöd för Mantle, AMD:s nya grafikgränssnit med lägre overhead.

För SweClockers test används första delen av uppdraget Tashgar. Spelaren åker i en bil tillsammans med två andra karaktärer, vilket gör sekvensen lätt att upprepa med mycket konsekventa resultat. Observera att enspelarläget är betydligt snällare mot processorn än traditionell multiplayer.

Med Battlefield 4 i den höga upplösningen och detaljnivån uppskruvad står det snabbt klart att grafikkortet blir en flaskhals. Förutsatt att det rör sig om en någorlunda högpresterande processor är staplarna helt spikraka genom fältet, vilket givetvis inkluderar de nya modellerna i familjen Haswell-E.

Även i den lägre upplösningen är det uppenbart att grafikkortet återigen agerar flaskhals, vilket ger oss en nästintill spikrak rad av staplar i toppen.