Test: Bioshock Infinite

Egenskap

Värde

Titel

Bioshock Infinite

Utvecklare

Irrational Games

Genre

FPS

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-03-26

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,4 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Benchmark "Ultra", med DDOF (upplösning varierar)

I Bioshock Infinite tar spelaren rollen som Booker DeWitt, tidigare Pinkerton-agent med uppdrag att leta reda på och hämta unga flickan Elizabeth. Ärendet komplicerat en smula av att hon befinner sig i Columbia, en flygande stad sedan länge försvunnen bland molnen.

Senaste Bioshock renderas med grafikmotorn Unreal Engine 3, med stöd för bland annat avancerade DX11-effekter. Som grädde på moset ingår även ett separat verktyg för prestandatester, vilket gör det till en barnlek att plocka hem rätt siffror.

Senaste Bioshock är en paradtitel för AMD, vilket märks på prestandasiffrorna. Radeon HD 7990 landar före Geforce GTX 690, med värden endast en hårsmån bakom SLI-kopplade GTX 680. Hela 86 FPS som medelvärde borgar för en bra spelupplevelse, även med inställningarna i topp.

När upplösningen sänks drygas avståndet ut ytterligare – faktum är att Radeon HD 7990 tar igen det lilla försprånget till GTX 680 SLI och landar på precis samma medelvärde.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

bioshock_hd7990.png
bioshock_gtx690.png

Renderingstiderna ser vid en första anblick stökiga ut, men precis som för Battlefield 3 handlar det om värden fortfarande under 20 millisekunder. Det betyder att även om flytet för den känslige kan upplevas som bitvis ojämnt är det inga större spikar som stör upplevelsen.

Subjektivt rullar Biohsock Infinite på bra, utan några direkt allvarliga störningar. Faktum är att det istället är Geforce GTX 690 som hostar till märkbart några gånger, vilket även bekräftas av mätningarna.