Thermalright Silver Arrow

thermalright_silver_arrow-6.jpg
thermalright_silver_arrow-7.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Thermalright

Modell

Silver Arrow

Dimensioner (HxBxD)

160 × 123 × 147 mm

Vikt

825 gram

Material

Aluminium/koppar

Fläkt

2 x 140 mm

Fläkthastighet

500 (900?)-1 300 RPM (PWM-styrd)

Kompatibilitet

Intel 1366, 1156, 1155 och 775 / AMD AM2+, AM3+ och FM1

Kylpasta

Medföljer

Konstruktion

Torn med 4 heatpipes

Pris

Thermalright har länge legat i bräschen för kylarmarknaden och har ett antal framgångsrika modeller i bagaget. Företagets nuvarande toppmodell går under namnet Silver Arrow och är en massiv tornmodell med dubbla 140 millimeters-fläktar.

thermalright_silver_arrow-3.jpg
thermalright_silver_arrow-1.jpg

Silver Arrow består i grunden av en tvådelad tornkonstruktion där fyra tjocka värmeledningsrör ansluter kylarens bas till ett stort antal tätt packade aluminiumflänsar. Modellens medföljande fläktar monteras med metallclips i mitten samt på ena sidan av kylflänsen.

thermalright_silver_arrow-2.jpg

Modellens bas är tillverkad i koppar som sedan har nickelplätterats. Basen är väldigt slät och saknar minsta tillstymmelse till repor från slipprocessen.

thermalright_silver_arrow-5.jpg

Silver Arrow levereras med två stycken av Thermalrights egna 140 millimeters-fläktar. Dessa ansluts med en 4-pins anslutning och är PWM-styrda mellan 500-1 300 RPM. Tyvärr inkluderas ingen förgreningskontakt, utan dubbla uttag på moderkortet krävs.

thermalright_silver_arrow-4.jpg

Thermalright skickar med monteringsdetaljer till samtliga aktuella socklar från AMD och Intel förutom LGA 2011. Monteringsanordningen kändes genomgående stabil och enkel med ytterligare möjlighet att spänna åt kylaren extra hårt.

thermalright_silver_arrow-8.jpg
thermalright_silver_arrow-9.jpg
thermalright_silver_arrow-10.jpg

Silver Arrow är en väldigt stor kylare och det blir uppenbart när den väl sitter monterad. Då den ena fläkten tar upp stor plats krings minnesplatserna är det ytterst viktigt att välja minnen med omsorg tillsammans med denna kylare. I övrigt var monteringen väldigt bra och gedigen.