Coolink Corator DS

coolink_corator_ds-9.jpg
coolink_corator_ds-10.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Coolink

Modell

Corator DS

Dimensioner (HxBxD)

155 × 121 × 140 mm

Vikt

1040 gram

Material

Aluminium/koppar

Fläkt

120 mm

Fläkthastighet

800-1700 RPM (PWM-styrd)

Kompatibilitet

Intel 2011 (med adapter), 1366, 1156, 1155 och 775 / AMD AM2+, AM3+ och FM1

Kylpasta

Medföljer

Konstruktion

Torn med 4 heatpipes

Pris

Cirka 400 kr inklusive moms

Taiwanesiska Coolink är sedan ett antal år tillbaka tillverkaren Kolinks egna satsning på entusiastkylarmarknaden. Kolink har många års erfarenhet av processorkylare och tillverkar bland annat modeller åt både Noctua och Phanteks.
Företagets senaste modell Corator DS är en tornkylare med en centrerad 120 millimeters-fläkt.

coolink_corator_ds-4.jpg
coolink_corator_ds-5.jpg
coolink_corator_ds-6.jpg

Corator DS består huvudsakligen av en tvådelad tornkonstruktion där totalt fyra värmeledningsrör kopplar samman kylarens bas med ett stort antal aluminiumflänsar. Den medföljande fläkten monteras i mitten av tornet med hjälp av metallclips.

coolink_corator_ds-7.jpg

Kylarens bas är tillverkad i koppar och får anses vara relativt planslipad. Det finns dock tydliga spår efter slipningsprocessen, vilket även syns på ovanstående foto.

coolink_corator_ds-8.jpg

Den medföljande fläkten är i storleksordningen 120 millimeter och kommer från Coolink själva. Modellen är PWM-styrd och kan operera mellan 800-1 700 RPM.

coolink_corator_ds-11.jpg

Monteringsdetaljer finns tillgängliga för nästan samtliga aktuella Intel och AMD-socklar. För LGA 2011 behövs samma adapter Noctua använder till sina kylare. Själva monteringsanordningen känns igen från bland annat Noctua och andra tillverkare som använder Kolink som tillverkare. Lyckligtvis är detta något positivt då det rör sig om en stabil och lättmonterad lösning.

coolink_corator_ds-1.jpg
coolink_corator_ds-2.jpg
coolink_corator_ds-3.jpg

Tack vare sin centrerade fläkt passar Corator DS in fint på vårt moderkort. Vi stöter inte på några konflikter med varken minnesplatser eller VRM-kylare och det finns generellt sett gott om utrymme kring kylaren. Själva monteringen går som en dans och ger ett stabilt intryck.