Silverstone färdigställer kompakta chassit Sugo SG14

Efter otaliga prototyper och revisioner är Silverstones kompakta chassi Sugo SG14 redo, med ovanligt rejäl expansionsmöjlighet för storleken.

Det hör inte till ovanligheten att chassimakaren Silverstone visar upp prototyper av kommande modeller på diverse mässor, där vissa av dessa hinner genomgå en hel drös revisioner innan de når marknaden. Ett praktexempel är den kompakta chassimodellen Sugo SG14, som har visats i flera olika utföranden de senaste tre åren på mässor som CES och Computex.

Silverstone-Sugo-SG14-9.jpg

Nu, under CES 2020, meddelar dock företaget att de känner sig färdiga med designen och snart är redo för massproduktion av chassit. Den slutgiltiga versionen av Sugo SG14 tar ett beskedligt kliv upp i storlek från den version redaktionen såg på Computex 2019 – från 15 till 20 liter i lådvolym.

Silverstone-Sugo-SG14-4.jpg
Silverstone-Sugo-SG14-10.jpg

Resultatet blir ett chassi i den större SFF-klassen som kan husera inte bara moderkort i formfaktorn Mini ITX utan även Mini DTX. Därtill ger den ökade storleken större möjligheter för grafikkortsmontering, där chassits tre expansionsplatser rymmer dagens tjocka eftermarknadsmodeller samtidigt som en inbyggd grafikkortshållare stabiliserar dem.

Silverstone-Sugo-SG14-6.jpg
Silverstone-Sugo-SG14-7.jpg

Annat intressant är en väldigt okonventionell placering av nätaggregatet. Sugo SG14 stödjer enheter i formfaktorn ATX, där dessa monteras i en mittenkammare i modellens främre del. Placeringen ska göra det lättare att dra kablar till både grafikkort och moderkort, samtidigt som överblivna kabellängder ska vara enkla att skuffa undan i chassits nedre del.

Silverstone-Sugo-SG14-3.jpg

En annan ovanlig aspekt hos chassit är att det bestyckats med en 5,25-tumsplats för optiska läsare. Denna plats är dold bakom ett plasthölje i framkant, vilket kan plockas bort om en enhet ska monteras. Den som inte önskar att använda sig av en optisk läsare kan med fördel skruva ur monteringsburen och öppna upp platser för dubbla 120/140 mm-fläktar eller en 240 mm-radiator.

► Läs allt från #CES-2020

Silverstone Sugo SG14 väntas gå in i produktion under våren och har ännu en okänd prislapp. Huruvida chassit kommer till Sverige är ännu inte spikat.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!