Philips släpper 32-tumsskärm med 4K-upplösning och Ambiglow

Tillverkaren Philips fortsätter satsa på anpassningsbar bakgrundsbelysning för datorskärmar med tekniken Ambiglow. Nu lanserar de ytterligare en ny modell som bestyckas med just det.

Konceptet med bakgrundsbelysning på TV-apparater är något som funnits länge, men på datorskärmsmarknaden är det endast ett fåtal aktörer som satsat på det. En av dem är Philips med sin teknik Ambiglow, vilken introducerades med en 35-tumsmodell från företaget under 2017.

Nu introducerar Philips ytterligare en modell med Ambiglow, vilken hamnar mitt emellan de som lanserats tidigare sett till specifikationer. Det rör sig om en 32-tumsmodell med VA-panel och upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar (4K UHD) samt Ambiglow för anpassningsbar bakgrundsbelysning.

m55M5qrgHzxWrzhV.jpg
VODbI8R2m1PbVik3.jpg
VODbI8R2m1PbVik34.jpg

I övrigt är skärmen även certifierad enligt DisplayHDR 600, vilket resulterar i en maximal ljusstyrka på 600 nits. Sett till andra specifikationer handlar det om en uppdateringsfrekvens på 60 Hz, en responstid på 4 ms samt stöd för AMD Freesync i spannet 40-60 Hz.

I anslutningsväg erbjuds tre HDMI, en Displayport samt fyra USB 3.0. Uppgifter gällande pris och lanseringsdatum har ännu inte tillkännagivits.

Läs mer om Philips bildskärmar: