Dynamisk bakgrundsbelysning är en populär funktion med Philips TV-apparater. Konceptet går ut på att belysning bakom skärmen ändras i färger och intensitet beroende på vad som visas, något som ska ge en bättre upplevelse och minska påfrestningen på ögonen i mörka rum.

Nu tar Philips konceptet vidare till datorvärlden och kallar det Ambiglow. Medan Ambilight lyser upp bakom hela TV-apparaten har Ambiglow endast ljussättning som riktas nedåt skrivbordet. Det här kan vara en kostnadsfråga eller att Philips inte kan vara säkra på att belysning längs sidorna och i toppen kommer till sin rätt då datorskärmen inte nödvändigtvis placeras nära inpå en vägg.

Först ut är modellen Philips 356M6QJAB/75 och sett till specifikationerna handlar det om en 35-tummare med IPS-panel i upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz, kontrastförhållandet 1 000:1, en ljusstyrka på upp till 250 cd/m2 och responstid på 5 millisekunder (grå-till-grå). Skärmen stöder även AMD Freesync.

Sett till anslutningar är skärmen utrustad med en Displayport 1.2, två HDMI 1.4 och en VGA. Vidare är modellen utrustad med två inbyggda högtalare på 5 W och en skärmfot som gör det möjligt att luta skärmen framåt och bakåt. Därtill finns stöd för VESA-montering (100 × 100 mm).

När Philips 356M6QJAB/75 dyker upp i butik och till vilket pris framgår inte. Det är inte heller känt om bolaget planerar ta Ambiglow till fler datorskärmar framöver.