I slutet av 2017 introducerade branschorganisationen VESA en ny certifiering med namnet DisplayHDR. Denna används för att certifiera bildskärmar och tydlig visa produktens maximala ljusstyrka och därmed hur väl den kan hantera innehåll som producerats i HDR.

Nu lanserar Philips den första bildskärmen som certifierats enligt DisplayHDR 1000, vilket är den högsta nivån. Detta innebär att skärmen har en maximal ljusstyrka på 1 000 cd/m² vilket anses vara kravet för fullskalig HDR. I övrigt rör det sig om en 42,5-tumsmodell med en 4K-upplöst VA-panel och en uppdateringsfrekvens om 60 Hz.

Skärmen kommer även med Philips dynamiska bakgrundsbelysning Ambiglow som introducerades under förra året. Konceptet kommer från Ambilight som används för företagets TV-apparater, med skillnaden att Ambiglow endast har ljus som riktas nedåt skrivbordet.

I anslutningsväg finns en HDMI, en Displayport, en Mini Displayport samt en USB Type-C. Philips 436M6VBPAB lanseras i maj med en rekommenderad prislapp på 799 euro, motsvarande cirka 8 300 kronor.