PUBG Corp lanserar kampanj för att åtgärda problem i Playerunknown's Battlegrounds

Utvecklaren PUBG Corp har länge lovat att åtgärda problemen i Playerunknown's Battlegrounds och gör nu slag i saken, med en kampanj som de kallar för Fix PUBG.

Sedan lanseringen av Playerunknown's Battlegrounds har spelet dragits med diverse prestandarelaterade problem. En stor del av dessa har åtgärdats och många spelare vittnar om att spelet förbättrats avsevärt sedan det släpptes, men än finns vissa problem kvar. Utvecklaren PUBG Corp har fått utstå mycket kritik för detta, något de själva menar är befogat.

Nu lanserar de en kampanj de kallar för Fix PUBG, vilken som namnet antyder kommer fokusera på att åtgärda problemen i spelet. Kampanjen löper från augusti till slutet av oktober och på webbplatsen går det att följa exakt vad de planerar att göra och när.

Åtgärderna rör allt ifrån att optimera prestandan för spelarna till att förbättra serverprestandan och implementera ett mer effektivt antifusksystem. Det förstnämnda innefattar bland annat att förbättra laddningstider och hantering av texturer samt möjligheten att låsa upp uppdateringsfrekvensen.

En stor del av åtgärderna har redan implementerats i spelet och arbetet går att följa via webbplatsen för kampanjen.