Inlägg

Inlägg som Veni har skrivit i forumet
Av Veni

Jag får alltid captcha.

Dom verkar använda dessa för att lära sin Google Brain att köra bil.

Den enda formen av captcha som jag föredrar är den där man måste hålla ner musknappen i runt 5-7 sekunder. Tror inte att det är Google som har den, utan det är någon annan leverantör. En annan är när man skall placera en(1) pusselbit på rätt plats.

Google kan hålla på i en evighet med sina trafikljus, bussar, bilar, cyklar, övergångsställe, båtar, motorcyklar innan man blir godkänd.

Av Veni

Låter som om webbläsarna har förvandlats till sandlådor för program. Hoppas det inte kräver någon större mängd kraft för att kunna köras. Föredrar fortfarande att servern gör allt tungt och klienterna bara fungerar som I/O.

Av Veni

Det var på tiden. Nu kan man äntligen ha kvar inlägg inklusive deras bilder då vissa inlägg kan vara helt beroende utav bilden. Fram tills nu var man beroende av att servern där bilderna laddades upp fortfarande fanns och fungerade som när man laddade upp bilden. Nu kan man äntligen sluta bry sig om det .

Ligger väl i tiden med tanke på att lagring är så pass billig idag.

Av Veni
Skrivet av zonar:

Efter lite mer letande tror jag att jag hittade en MODBUS utgång på min nu 10 gamla Nibe F750 så jag tror jag ska försöka mig på att integrera den med HA. Får jag det att fungera så kanske det även blir en integration till växelriktaren för solpanelerna också med MODBUS!

/niklas

Leta upp Modbus manualen till just den serien så ser Du alla register som finns tillgängliga. Mest så att Du får en glimt in i vad som är möjligt och inte möjligt innan Du investerar i projektet.

Av Veni

Kreativt, unikt och vackert.

Av Veni

Kolla efter produkter med Mobus eller BAC-net protokoll så blir det inga problem med integration.

Av Veni
Skrivet av Snyft:

Hm så antenn är i princip värdelöst om man får dra säg 10-15m kabel till taket?

Inte så att det är hugget i sten.

Om förbättringen med själva antennen överväger signalförlusten p.g.a. kablaget så ligger man på plus.

Man får helt enkelt kolla innan man påbörjar ett sådant projekt.

1. Kolla vilken signalstyrka man får med den tilltänkta antennen.
2. Räkna ut signalförlusten p.g.a. kablage.
3. Räkna ut man hamnar på minus, +/- 0 eller plus med värdena ifrån punkt 1 och 2.

Av Veni
Skrivet av Kaleid:

Mycket märkligt att man får problem med sådant här idag fast de har lång erfarenhet..

Så går det när en verksamhet går ifrån att vara styrd utav ingenjörer till att ekonomer styr verksamheten.

Av Veni
Skrivet av MsSmith:

Jag som är otydlig, har kört dessa maskiner utan GPU de senaste åren och anslutit via exempelvis Remote Desktop. Har nu upptäckt att en dator aktiverar fildelning, så det går att komma åt utdelade mappar på den. Men inte ansluta via Remote Desktop.

Då låter det snarare som om en brandväggsfunktion som gått igång, en protokollförändring, tjänsten stängts av m.m.

Kan Du knacka på port TCP 3389 med t.ex. Telnet och se om den ansluter?

Skrivet av MsSmith:

Ja, det låter som att jag får göra det. Dock vet jag inte hur jag stoppar Windows från att uppdatera enbart vissa drivrutiner.

Blockera alla drivrutinsuppdateringar, inte bara vissa. Du behöver dom bara vid problem med andra uppdateringar som skapar havock. Så länge burken fungerar så behöver den inte nya drivrutiner om man inte ändrar på något annat.

Av Veni

Bara 3052 terabit? Känns så himla 2010-talet .

Av Veni

Låter som den klassiska moderna "sabba dina drivrutiner" uppdateringen ifrån Microsoft.

Stoppa in din GPU, installera manuellt drivrutiner för den inbyggda GPU, plocka ut GPU, starta utan nätverk, försök om Du har kunskapen att förhindra Windows från att själv uppdatera sådant som just drivrutiner.

Av Veni

Viktigaste först. Minst viktigast sist.

Först presidenten-->brandbilen-->ambulansen-->polisen.

Av Veni
Skrivet av Sunix:

Det är inte bara grafiska effekter utan även data från ett register/databas och jag är tveksam till att den fejkade appen får tillgång till den informationen och kan visa det, se bild t.h.

https://www.google.se/url?sa=i&url=http%3A%2F%2Fwww.iklagan.c...

Edit: Iofs så är det väl inte svårt att fejka det heller om jag tänker efter lite

Den bilden är väldigt enkel att kopiera och skapa en dynamisk variant där 123 413 28 17, IK Lågan samt datum och tid är dynamiska. Inte riktigt något jag hade litat på. Kör med Zero-trust när det gäller andra personers enheter .

Av Veni
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag swicthar för sällan, men jag minns inga hightech animationer eller liknande som för någon datorintresserad är svår att återskapa utan tillgång till källkod utan endast skärmdumpar och såklart inspelat ljudeffekter.

Hela iden med att skapa någon superanvancerat grafik effekt faller lite bort när folk har svårt att minnas hur den ska se ut. Och om den andra personen får ta upp sin mobil och spela in den grafiska effekten för att validera den så känns det som man jobbar på fel sätt. Skapa istället en unik QR kod från banken skickar tillbaka.

Jepp, och allt det finns redan färdigt i APK filen. Behöver inte ens återskapas. Verktygen tar ungefär 1-10 sekunder att köra. APK filen kan man dessutom öppna i 7-Zip om man bara vill ha resurserna, tar någon sekund.

Av Veni
Skrivet av jocke92:

Man behöver ju inte vara raketforskare för att göra en attrapp till Swish-appen som ser identisk (eller nästan identisk) ut, men aldrig flyttar några pengar.

Jepp, bara att köra Show Java eller Dx tools+jd om vi pratar Android så kan man få ut rätt så mycket, i alla fall alla grafiska resurser samt i vissa fall beroende på utvecklarens/bolagets kompileringspolicy även all källkod.

Då behöver man knappt skapa något eget .

Av Veni

Rundstrålande == Kan koppla upp sig mot flera master om möjligt. Bra vid underhåll/kass mast.

Riktad == Bästa uppkoppling men kan enbart koppla upp sig mot master i den riktningen, alltså inte lika bra driftsäkerhet.

Riktad tar man när man vet att man har inget val. Rundstrålande tar man annars i normalfallet.

Av Veni

Swish bedrägerier, hur är det möjligt?

Hej,

Använder själv inte Swish men undrar hur detta är möjligt:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/allt-fler-bedragerier-m...

Så som jag tolkar artikeln så visar man telefonen för kassören som en bekräftelse på att man betalt?

Detta kan väl inte vara rätt? Får inte kassören upp i sin kassa terminal att transaktionen är betald?

Litar man alltså helt och hållet på en kunds mobiltelefons skärminnehåll?

Av Veni
Skrivet av Karaff:

Absolut. Sen går det väl åt sådär tusen pers i ett kärnkraftverk så man får nog inte simulera allt för detaljerat

Dom kan man välja som datorgenererade spelare tänkte jag. Och då även ha anställningsintervjuer. Blir någon sjuk så hoppar man själv in .

Med lite slump på hur ofta dom gör fel som även är baserat på deras ålder och hur många timmar dom jobbat i sträck. Ungefär som slitna tåg och flygplan som kraschade i Transport Tycoon.

Mest för att det skall kännas mer verkligt än att dom skulle vara som robotar.

Och likadant att man blir tvungen att teckna avtal med externa entreprenörer som underhåller vissa delar. Och även kanske lite äkta FPS när terrorister försöker bryta sig .

Av Veni

Intel har tecknar avtal med dessa tillverkare för att få ekonomin till att snurra .

Enkelt recept:

1. Skapa en produkt med brister.
2. Ett annat bolag skapar en korrigering gentemot bristen.
3. Dom som bryr sig om kyla får betala "premium" pris för kylningen p.g.a. ursprungsbristen som kan åtgärdas med korrigeringen.

Av Veni

Så länge Du har pengarna innan Du skickar varan så är det första steget färdigt. Öppna ett servicekonto/skräpkonto hos din bank och be säljaren förskottsbetala innan någon vara skickas. Säg till att ha en tydlig överenskommelse på hur varan skall skeppas innan prislappen blir spikad. Och likaså: "No Refund! All sales are final!".