Inlägg

Inlägg som Veni har skrivit i forumet
Av Veni

Låter som om dom tappat pionjärerna som gjorde prisjakt till vad det inte är idag.

Av Veni
Skrivet av Marmend:

Glömde att lägga till det men det var för sent när jag märkte
Har haft en i glas, icemat hette den. Pretty nice men det skapades beläggningar rätt snabbt..

Samma här, men väldigt enkelt att tvätta när det är glas. Köpt 2004 och använde den senast idag morse.

Av Veni

Vad föredrar du för typ av musmatta?

Glas.

Av Veni
Skrivet av Guldstrand:

Ajdå, detta var både goda och dåliga nyheter.
Hårddisken är så pass skadad och även flera olika filer, men jag kan försöka kolla om det går att hämta något mer.

Skulle det gå att reparera/fixa till en korrupt .sql-databasfil då?
Ser ut som att något har hänt med den så att flera rader är dekodade, typ.

Jag är verkligen tacksam för all hjälp.

SQL filer är lättare för ögat. Om dom innehåller binär data så kan man urskilja den enklare än att jobba med ögat mot MYD, MYI, FRM filer.

Så kan Du lägga upp dom så kikar jag på det med.

Skrivet av Guldstrand:

Din CREATE fungerade. Vet inte hur många rader som förväntades i den tabellen, men 91 rader syns hos mig.

Av Veni
Skrivet av SuperSverker:

Hoppas det funkar, annars tyckte tolvåriga jag att det var svinkul att det kallas Deadbeef....

Hexadecimala skämt .
https://en.wikipedia.org/wiki/Hexspeak

Av Veni
Skrivet av gubbemannen:

- Ja det öppnar BankID, men det öppnar även om jag klickar på ikonen i telefonen.
Problemet är att det inte startar automatisk när jag ska verifiera ex. en betalning i Swish eller annan funktion som vill dra igång BankID:t för verifiering/inloggning.

Det var egentligen bara en koll för att se att installationen av BankID fungerade(den skall få bankid:/// länkar till sig).

Eftersom jag själv inte har Swish så kan jag inte kolla hur den jobbar mot BankID, men ditt svar gav mig svaret att Swish använder troligtvis Intent (punkt 3) för att anropa Swish. Intent är dock ingen inställning som man själv enkelt kan kolla eftersom det bakas in utav utvecklaren och registreras inte i någon lista i detta fall, utan anrops vid behov, och dom anropen verkar utebli eller förhindras utav något.

Det enda jag kan tipsa vidare om är det som jag tidigare skrev:

1. Kolla med ADB påslaget och t.ex. Android Studio exakt vad som händer mellan Swish och BankID.
2. Kontakta banken som utfärdat ditt mobila BankID och hoppas på att dom hjälper dig, eftersom Du har ett konsekvent fel, vilket i sig underlättar vid felsökning.

Av Veni
Skrivet av gubbemannen:

"När det gäller nr 2 så kolla i telefonen gällande vilket program som är inställt på att öppna bankid:/// länkar."

- Jag vet inte var jag hittar den infon? Jag har sett till så att både BankID och Swish har samtliga behörigheter de kan ha, och att BankID startas automatiskt. Det har jag kunnat ordna via "Hantera appar" i Inställningar.

1. Starta en webbläsare.
2. Slå in adressen bankid:///?autostarttoken=DEADBEEF

BankID programmet skall komma igång av sig själv.

Inte ens säkert att Du behöver autostarttoken och allt därefter ens.

Av Veni

Har Du tabellstrukturen i huvudet(exakt som den skall vara) som Du kan lägga in i tråden för wf_ladder? För där finns hopp för den men strukturfilen(FRM) accepteras inte.

Annars verkar det bara vara wf_user_league som jag fått igång som verkar ha 367248 poster.

wf_season_score.MYD som är störst är tyvärr tom . Bara luft i den. Indexfilen till den verkar ha data men det är MYD filen som innehåller faktisk data.

Och övriga går inte att fixa med dom verktyg som jag känner till.

Av Veni
Skrivet av Gurrrra:

Jo det blir tyvärr mer o mer telemetri i Windows, men det går ju att stänga av ganska mycket med hjälp av verktyg som WinAero Tweaker så blir det nog inte lika mycket skrik fram o tillbaka på nätet.
Men är hjälpen nåt du verkligen använder så pass ofta att verkligen måste ha tillgång till det även dom få gånger du är på en plats där internet inte finns?

Så pass ofta är det inte.

Sista skarpa situation var år 2017 på Påskön(andra sidan ön, bara satellittelefon som fungerar på vägbana-höjd där). Hade problem med att formattera ett SD-kort till drönaren. På hotellet och i byn/stan fanns där Internet men inte ute på fältet utanför byn, stendött på låg höjd. Bara på hög höjd fick man in mobiltelefonnät. Men att surfa där med utländskt SIM-kort är lite fel. Och köpa ett lokalt SIM-kort(nu i framtiden) bara för att hjälpen är offline finns inte på kartan.

Är en flitig användare utav F1 tangenten. Använde den sist idag för att kolla hur Keil µVision 3 fungerar. Inga bekymmer att få reda på hur man formatterar #DEFINE i en Target. Behövs ingen Google/Microsoft om hjälpfilen är fylld med information och man vet ungefär vad man letar efter, eller som i detta fall, trycka på Help så kommer direkt till rätt avsnitt i förhållande till formuläret som är öppet. Och det är en VM som inte har åtkomst alls till Internet.

Det kan ju inte vara svårt att bifoga dom filer som innehåller hjälpen vid installationen utav OS? Har ju fungerat sedan år 1993 när jag första gången öppnade en hlp fil i Windows och på senare tid chm filer.

Av Veni

Skönt tangentbord. Microsoft möss från den tiden var också riktigt sköna.

Av Veni
Skrivet av Guldstrand:

Jo, klart att jag har tagit regelbundna backups av databaserna och så, men aldrig reparerat på detta sättet när man använder de fysiska filerna (MYI etc.)

Hur gjordes säkerhetskopiorna?
Om Du bara körde filkopiering rakt av så har Du frm, myd och myi filerna någonstans, och dessa bör vara friska.
Eller körde Du via en schemaläggare som körde mysqlkonsolprogrammet?

Av Veni
Skrivet av Guldstrand:

1. 10.3.22-MariaDB
2. Debian 10 eller 11 (lite osäker)
3. Eh, va!!? Om det finns någon känslig info? Nej, det ska inte finnas det.
4. Max 40 mb
5. se ovan - några procent
6. Jag kan absolut tänka mig att skicka över de berörda filerna till en främmande person. Så desperat är jag. Hahaha!

Det finns ju såklart en liiiten risk att även dessa fysiska filer kan vara helt eller delvis skadade efter hårddiskkraschen.
Men jag har som lyckats att återskapa 24 av totalt 29 tabeller i den berörda databasen, men det är något strul med 5 av dem.

Filerna är inte så stora i filstorlek, och det oroar mig lite.

Alla filer finns på min windowsdator just nu, så jag bara RAR för komprimering.
Går att skicka ganska stora filer via wetransfer.com.

MariaDB har jag inte meckat med. Har meckat med MySQL sedan år 2002 på Windows, Red Hat, CentOS, FreeBSD och OpenBSD. Men vad jag förstår så är det samma gäng som skapade MySQL och förfarandet skall vara exakt eller snarlikt.

RAR går bra.

Skriv vilka tabeller det är som kassa i en liten textfil och lägg den i RAR filen.

Kolla om WeTransfer har stöd utan mottagarens e-postadress.
Annars lägg dig själv på en alternativ e-postadress som mottagare.

Skicka sedan över en WeTransfer länk via PM, eller lägg den publikt om Du vill ha så många som möjligt som hjälper dig(först till kvarn vinner ).

Borde kunna börja kika på det om ett par timmar och ha ett svar innan morgon då jag har lite att göra just nu.

Vi håller tummarna på att där ens finns någon data i dom skadade filerna, specifikt i myd filerna men även frm. Om frm är totalt trasigt så kan man skapa nya frm filer förutsatt att Du kommer ihåg exakt hur dom skadade tabellerna såg ut.

En annan fråga:
Vad är det för typ av lösning som databasen användes till? Forum, ekonomi, support m.m. ? Egenutvecklat eller publikt? Om publikt, vad heter lösningen?

Av Veni
Skrivet av Gurrrra:

Vad är det för fel på ditt Win10 utöver hjälpen? Iofs tror jag väl att all hjälp har funnits på nätet sen ganska många år tillbaka, kan väl dock inte säga med säkerhet då jag så gott som aldrig nånsin använt mig av den funktionen.

Windows 7 hade sin hjälp inbyggd.

Jag gick ifrån W7 till W10 i februari månad p.g.a. BankID spärrade sitt program på W7, alltså den enda anledningen.

För att komma åt hjälpen idag så kan man t.ex. inte vara på en plats där det saknas Internet(ja det finns sådana platser och jag har själv varit där). Internet via satellittelefon där en hjälpsida skulle kosta 20kkr att ladda ner är inte tänkbart. Iridium, Thuraya och Inmarsat är svindyra för vanliga hemsidor. Kollade på det år 2013 och då skulle det kosta runt 10kkr för att öppna dåtidens Aftonbladets startsida.

Det stora problemet som jag upplever är alla blockeringar man måste lägga in i en 3:e parts brandvägg för att få Windows att vara exakt samma som när jag installerade det. Jag bestämmer nämligen själv när en uppdatering skall slå igenom. I Windows 7 och äldre kunde man styra detta helt själv via konventionella medel inbyggda i Windows 7(och äldre) utan att behöva blockera det i brandväggar.

Läser man här på forumet så får jag intrycket av att saker och ting kan ibland komma att sluta att fungera helt plötsligt när man låter t.ex. Microsoft bestämma, därav bestämmer jag över uppdateringar. Enda uppdateringar som jag släpper igenom fritt är antiviruset ifrån McAfee.

Och jag har aldrig sett så många internetanrop ifrån ett operativsystem som Windows 10, som sker när man själva inte klickat på att en Microsoft produkt skall ut på nätet, d.v.s. helt automatiskt men utan att informera mig först men något som 3:e parts brandväggen hoppar till på och frågar om jag skall släppa ut det utanför mitt nätverk. Windows 7 hade också en del men inte lika många. Windows XP var betydligt lugnare, Windows 2000 nästan knäpptyst och NT4 stendött. Windows 11, Vista och 8.x har jag aldrig testat. Windows 10 nätverksbeteende har en karaktär som påminner om malware/spyware, i alla fall när man kikar på anropen som kommer ifrån Microsoft produkter som jag inte klickat på där dessa vill ut mot Internet.

Inte heller bättre av att Windows 10 tror att den WiFi anslutning som jag ligger mot saknar Internet och kopplar ner sig ibland för att den inte förstår att jag har inloggningsportal som jag själva måste surfa mot och "köpa" lite tid för att få lov att ens komma vidare ifrån WiFi till det trådbundna nätverket(bortsett ifrån NTP och en egen mjukvara).

Av Veni

Om det är OK att sitta packad som en sill(beroende på din längd) och semesterpackning är relativt "liten", kika på dessa:

https://www.blocket.se/annonser/hela_sverige/fordon/bilar?cg=...

Av Veni

Då börjar vi med några frågor:

1. Vilken version utav MySQL servern kördes filerna på när allt fungerade?
2. Vilket operativsystem körde MySQL servern på när allt fungerade?
3. Var där någon känslig klartext information i filerna?
4. Hur stora är alla filer sammanlagt?
5. Om Du t.ex. kör maximal komprimering med ZIP, 7z, Bz m.fl. på dessa filer, hur stor blir filen som kommer ut?
6. Kan Du tänka dig att skicka filerna över Internet till en främmande person?

Punkt 5 är valbar(inget krav).

Av Veni

Jag är inte ens nöjd med Windows 10. Har haft den i cirka 4 månader och hela hjälpen är borta. Numera går varenda F1 kommando ut mot nätet och dessvärre så är Windows blockerat för att få lov att prata med något utanför det lokala nätverket.

Har hjälpen kommit tillbaks(eller i alla fall som alternativ) i offline form i Windows 11?

Av Veni

Mobilt BankID har fyra sätt:

1. Anrop ifrån BankID servern. Programmet måste vara "uppe" på skärmen för att detta skall fungera. Den verkar annars inte vara uppkopplad mot servern eller så bryr den sig inte om anrop ifrån servern <<normalt när man knappar in sitt personnummer på t.ex. en dator, via telefonsamtal m.m. och sedan skall bekräfta i programmet i telefonen>>.

2. Via direktanrop på enheten med länktypen bankid:/// <<normalt ifrån en sida i en webbläsare>>.

3. Via direktanrop på enheten med Intents <<normalt mellan program>>.

4. Denna punkt gäller inte ditt problem, men även via QR-kod som innehåller samma information som i punkt 2.

I ditt fall så låter det som att nr 1 fungerar men nr 2 eller nr 3 aldrig fungerat. Detta skall egentligen sköta sig själv efter installationen. När det gäller nr 2 så kolla i telefonen gällande vilket program som är inställt på att öppna bankid:/// länkar.

Skall Du felsöka djupare så behöver Du slå på ADB läge och kolla i t.ex. Android Studio på vad programmen(Swish + Mobilt BankID) gör när detta inträffar. I ditt fall så är problemet konsekvent så det krävs inte många omgångar för att få ut informationen.

Har Du förresten provat kontakta banken för att få support? Du har nämligen ett konsekvent problem så dom borde kunna hjälpa dig med hjälp av Finansiell ID-Teknik BID AB.

Av Veni

När det inte går att få till reparation via klienterna(Jag kör mysqlcc) så är det konsolprogrammet myisamchk som gäller när jag fått motsvarande problem på skrivintensiva tabeller i samband med "oplanerade" avstängningar.

Tänk på att mitt fall så är det MyISAM tabeller. Kolla vad Du har för några innan Du går vidare. Och glöm inte att en säkerhetskopia(stäng tjänsten/demonen innan, skall dock inte ha någon påverkan i ditt fall) på filerna INNAN Du påbörjar processen.

Minns inte vart jag gömde "fusklappen" men Google gav mig detta och det verkar vara det jag körde:
https://dev.mysql.com/doc/mysql-backup-excerpt/5.7/en/myisam-...

Av Veni

Alltid något bråk mellan engelska och franska sedan urminnes tider. Vet inte hur många gånger man sett Hollywoodfilmer försöka spränga/skada något franskt minnesmärke .

Av Veni

Tycker att textform är det enklaste och snabbaste sättet att komma fram till den punkt man mest är intresserad av. Rörlig bild är dock även det intressant om det gäller att ta isär en pryl.