Inlägg

Inlägg som Jowy har skrivit i forumet
Av Jowy

Uwe skiter fullständigt i er och eran lilla lista. Ni har just gått på ett fasansfullt uppenbart PR-trick, gratulerar.

Förövrigt så är mannen fantastiskt rolig och underhållande, filmerna också. Uwe är något av en husgud för mig.

Av Jowy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bazooka91
Felet ligger inte bara i den sämre AA-prestandan. R6xx-arkitekturen blir fullständugt överkörd av G80/G9x när det gäller rå textureringsprestanda.

Ryktena säger att R700 kommer att ha en rejält ökad mängd texturenheter jämtemot tidigare arkitekturer, så det borde inte vara några problem på den punkten.

Någonting som jag är intresserad av är annars om korten kommer att vara bakåtkompatibla med tidigare kort (Crossfire-X). Det vore helt klart trevligt.

Av Jowy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Charles
Fick beställa en ny, då min nuvarande gick sönder.
http://www.kinnarps.se/v3/sweden_v3.nsf/0/93935D4E1F26DE95C12...

Trevligt, vad kostade den?

Av Jowy

Högljudda och/eller ohövliga/obetänksamma människor. Ingenting annat kommer i närheten, sådant gör mig fullständigt ursinnig. Jag är en väldigt lugn och ovåldsam människa, men sådana personer skulle jag med stor njutning kunna krossa knäskålarna på.
Det hänger tätt ihop med att jag har en ganska känslig hörsel (lider av lätt tinnitus) och verkligen inte står ut med höga ljud.

Av Jowy

Det kvittar för min del, båda har sina för respektive nackdelar.

Av Jowy

Helt absurt.

Av Jowy

Du skulle alltså säga att den är en märkbar förbättring över G7? Bättre precision, mer bekväm? Känner du någon skillnad alls när det gäller precision och/eller fördröjning? Är greppet mycket bättre, själv får jag ibland handsvett under särskilt intensiva spelsessioner, vilket gör den glatta G7'an ungefär lika lätthållen som en inoljad iller.

Sitter nämligen själv med en G7 för tillfället, och en G9 är helt klart ett lockande alternativ. Men då vill jag också att prestandaskillnaden är märkbar. Dock så verkar den lite liten, jag har vant mig så vid de äldre G-mössens (smått perfekta) form.

Av Jowy

M1530 använder (enligt Dells specifikationer) GDDR3-varianten av 8600-kortet, så det bör inte vara några problem på den punkten.

Hmm, jag såg nu att det faktiskt inte står någonstans på Dells hemsida vilken minnestyp kortet använder, underligt.
Jag har dock sett på ett flertal andra sidor att det rör sig om GDDR3-varianten, och prestandatester visar att M1530 presterar fint för en bärbar dator i den prisklassen, så jag ser ingen anledning till oro.

Av Jowy

Om det stämmer; oerhört tråkigt.

Av Jowy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tri_State

Nästa blir dock en 30 tummare. Kan inte få nog av bildyta.

Eller hur. När jag först fick skärmen så kändes den helt enorm, men jag erfar redan att skärmen känns lite för liten. En 30-tummare skulle uppskattas.

Det är något av en förbannelse, för varje skärmköp så blir det en större, bättre och DYRARE modell. Är det måhända en slags cykel som vi alla går igenom? Nästa steg blir väl att smälla upp dubbla skärmar, på minst 30" vardera.

Av Jowy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Asuskortet har INTE heatpipes, det skulle de säker nämnt om det funnits som ett försäljningsargument

Kortet har en heathpipe, jo. Jag lyckades inte få tag i en bild på den (även om jag har sett en någonstans), men det nämns i varje fall i det här testet.

http://www.silentpcreview.com/article770-page2.html

Enkelt att räkna ut själv, egentligen. Utan en heathpipe så skulle värmen från kortet aldrig kunna transporteras ut effektivt till flänsens yttre delar (vid utblåset), och kortet skulle garanterat överhettas.

Av Jowy

Båda korten använder sig av heathpipes. Det första kortet använder sig dock utav Arctic Coolings Accelero S2, som kyler avsevärt mycket bättre än Asusvarianten, då den har betydligt större avledningsyta för värmen.

Av Jowy

Ugh, jag vill ha en, trots att jag inte har någon användning för den.

Av Jowy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av opera
Alltså, kan ni som köpt skärm (och som inte har jetmotorer i datorn) göra en uppskattning av surrande och högfrekvent ljud. Håll gärna huvudet helt intill monitorn och håll för andra örat. Gör det på natten när det är tyst ute.

Nu kan min dator visserligen inte påstås vara alltför tyst, men med ett nedsläckt rum och avstängd dator mitt i natten så kan jag, om jag lägger örat mot skärmens sida, ana ett lågt surrande ljud. Jag kan för den delen inte förstå hur någon skulle kunna uppfatta detta surrande om man inte som jag trycker örat mot skärmen, men visst finns ljudet där.

Av Jowy

Man får ju tänka på att man, när man skaffar en större skärm med hög upplösning, kan behöva flytta en bit bort från skärmen. Sitter man så nära att man endast kan fokusera på delar av skärmen så lär man få huvudvärk ganska snabbt.

Av Jowy

Trolleritrollera, trollalalala...

Snygg lackering, förövrigt, om man har ett hyfsat matchande rum.

Av Jowy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wiitgenstein

Det skulle vara trevligt med fler synpunkter på hur pass bra s2431w är som speldator. Om det nu inte är totalt omöjligt att spela spel utan störande ghosting så tror jag att jag ska slå till på denna skärm, även om priset kommer att gräva ett stort hål i min plånbok...

Jag tror ärligt talat inte att skärmen gör sig det minsta bra som speldator.

Jag anser definitivt att skärmen går att spela på, inga problem där. Visst, den ghostar en aning, märkbart mer än min förra (TN) skärm.
Men inte så mycket att det stör spelandet, det bör fungera utmärkt om du inte är en fanatisk tävlingspelare.

Av Jowy

Nej, den där skärmen ser faktiskt defekt ut. Du bör skicka in den, för sådär skall det definitivt inte se ut.

Av Jowy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eobet
Jag är superförvånad just nu. En kvalitétsskärm som inte ens håller färgerna när man sitter rakt framför den. Det här är så dåligt att det inte borde finnas!

Tyvärr, det är sådant får man leva med om man använder en TN-skärm. Problemet existerar på alla modeller som använder dessa paneler.

Av Jowy

Wow, film i 1080P är verkligen fruktansvärt maffigt på den här skärmen, makalöst.
Det förekommer dock irriterande hack i filmen, ungefär som när man spelar utan Vsync. Vet någon hur man kan bli av med det?