Inlägg

Inlägg som Chris_Kadaver har skrivit i forumet
Av Chris_Kadaver
Skrivet av digitalflaskpost:

Ok 👍
Har dock svårt att tolka:
-"Oavsett vill jag veta att det är samma TV jag köper som den jag läst recensioner om."

Ah okey. Lite otydligt. Tänkte på alla recensioner som alltid kommer ut vid släpp med första firmwaren.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av digitalflaskpost:

TV apparaterna ovan är ju Samsung S95B, dvs ej QN95B

Det är jag medveten om och det hade du förstått att jag var om du läste hela min kommentar.
Samma firmwareversionnummer verkar ha fuckat upp flertalet av Samsungs modeller men verkar också vara åtgärdade med senaste firmware.

Av Chris_Kadaver

Jag hade velat se ett A/B-test mellan dag-ett-firmwaren, dvs den som gick ut till recensenterna samt senaste firmwaren för just QN95B.
Hittade en som äger två identiska QD-OLED varianter som står bredvid varandra och den ena råkade han av misstag uppdatera till 1420. Ser man hans nyare videor så verkar det vara åtgärdat med senaste firmware om man kollar hans senare videor och kommentarsfältet. Så det verkar drabba flera modeller från samsung. Inte bara NEO QLED.

Oavsett vill jag veta att det är samma TV jag köper som den jag läst recensioner om.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Donnerstal:

Det verkar ganska rörigt det där med alla olika firmwares nu när man läser på. 😅
Men de som köpt för fullpris har såklart andra krav och förväntningar än en annan. Nyaste uppdateringen verkar väl dock vara ganska bra.

Vet inte om absolut senaste firmware återställer funktionen som var bra när tvn lanserades? Men rätt fult att från tillverkaren konvertera föregående flagfsleppsmodell till motsvarande budgetsegment rent bildmässigt, och sen sänka priset bara för att lansera nästa årsmodell med nytt premiumpris. Är det en medveten strategi så är man ju rökt om man köper en i tron att TVn ska vara lika bra som från de recensioner man hittar online? Och är bilden kass så är det likförbannat 10k i sjön. Då kan jag lika gärna titta vidare med min gamla projektor som åtminstone inte tvingar på en uppdateringar.

Av Chris_Kadaver

Såhär gör uppenbarligen Samsung med sina tidigare årsmodeller av Neo QLED när det är en ny serie på gång så att de nya ska se bättre ut i jämförelse. Så går åtminstone spekulationerna på diverse hifi-forum. De förstör helt enkelt en dag-ett-fungerande HDR-implememtering genom att tvinga på användarna uppdatering trots att automatisk uppdatering stängts av i menyn. Beställde själv en kraftigt rabatterad samsung 2022-årsmodell igår varpå jag senare började läsa på ordentligt. De har heller inte rullat ut någon firmwareuppdatering som gör att implememteringen fungerar som dag ett utan bilden blir kass helt enkelt. Och det har gått månader, nästan ett år sedan de började rulla ut versioner som förstör bilden. Får se om jag avbeställer TVn eller ej. Hade velat veta vilken firmware som medföljer från fabrik.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Darboux:

Varför köpa då? Haha.

Vem "behöver" en ny tv egentligen? Och är man i behov av en TV så finns säkerligen bortskänkes på typ marketplace eller för under 500:- för den som är desperat.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Aarox:

På vilket sätt förstörs bilden? Är det ”point of no return” om den uppdateras?

Här är ett exempel på vad som händer med modellen som kommer utan "kopplingsbox" efter firmwareuppdatering.

Här är en annan:

På avforum så skrev någon att samsung gjort såhär löpande... Inte sällan inför lanseringen av nästkommande årsmodell så att den ska se bättre ut i jämförelse med föregående års modell. Sen får man ju tro vad man vill om det. Men vad gör inte tillverkare för att maximera vinsterna. Dessutom verkar de komma undan med sånt här. Vet inte om problemen är fixade på senaste firmware versionen. Men om det är fixat så har det oavsett gått flerralet månader utan någon fix dessförinnan vilket är under all kritik.

Skrev med killen från andra videon och han berättade att han valde bort modellen till fördel för oled istället. Dirty screen effekt och synlig ghosting vid spelande var några dealbreakers utöver den trasiga HDR-implementeringen. Han visste inte om en ny uppdatering fixar HDR-problematiken eftersom han gjorde sig av med TVn på grund av dessa brister.

Och nej det går inte att backa från en genomförd uppdatering heller. Så om det är point of no return hänger på om det fakriskt kommer en fix eller inte. Har inte fått någon klarher om det kommit eller ej. Men OM det finns en äldre firmware i från fabrik så hade jag personligen köpt en Chromecast med google TV och använt den som mediaspelare och hållit TVn offline för säkerhetsskull.

Av Chris_Kadaver

Någon som fått hem en 75" ännu? Om ni fått detta, vilken firmware var installerad från fabrik? Tips till alla som får hem sin TV är att inte uppdatera förrän ni kollat att senaste firmware inte förstör bilden. Stäng av automatiska uppdateringar, eller ämnu hellre, anslut inte TVn till internet.

Av Chris_Kadaver

"Klarar den harry potter"?

Av Chris_Kadaver
Skrivet av leeggee:

Var i kontakt med chatten på Samsung och dem kunde inte garantera någon leverans.

beställde igår 16,30,

Fast de skulle väl få in fler exemplar? Tror inte de kan neka leverans när köp gått igenom och man fått bekräftelse på köpet. Är de slut helt från fabrik tror jag att de är skyldiga att leverera antingen något likvärdigt eller bättre till samma pris.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Henrico:

Ska du använda den som skärm till pc eller xbox/ps5 med väldigt kort avstånd? Annars skulle jag inte oroa mig speciellt mycket.

Jag är också extremt känslig men har inte märkt något av modern pwm förutom just som bildskärm när man verkligen fokuserar på bilden, har intrycket också att local dimming gör det mycket bättre än bara en gigantisk "blinkande" yta.

Vi får leverans av vår 15-19 imorgon och kan sen testa i verkligheten... 😁

Yes. Ska användas till PS5/PC i ett rum som är 13kvm och sitter mindre än 3 meter från TVn. Den är tänkt att ersätta en 100" projektorduk och 46" TV full HD-TV. Ville ha en lämplig TV innan lanseringen av Final Fantasy XVI. Ett spel jag kommer sträckköra flera timmar om dagen. Har aldrig testat en QLED i hemmamljö tidigare heller.
Nästan glad att det verkar vara förseningar för oss som beställde i sista sekund innan den tog slut eftersom jag då antagligen hinner häva köpet om jag skulle ångra mig. Verkar som uppdateringar av mjukvaran förstört HDR vid spelande bland annat. Ju mer jag googlar eller youtubar modellen desto mer akeptisk blir jag.

Av Chris_Kadaver

Jag impulsköpte 75" men har redan börjat nojja över det här med PWM-flicker. Man behöver ställa ner bakgrundsbelysningen till 35 av 50 i movie mode för att den ska flimra i 960Hz, annars blir det 120Hz. Jag misstänker att jag är känslig rent generellt av PWM-flicker. Köpte för länge sen en billig TCL 55" som jag snabbt fick ont i ögonen av. Misstänker nu i efterhand att det var PWM-flicker som orsakade symptomen. Sen fanns det något till läge där man slipper PWM i 120Hz samt med VRR aktiverat. Det här går att läsa om på rtings. Men läste någon annastans att game mode gav en så grav nedgradering av bildkvaliteten att den knappt var användbar. På mina äldre samsungapparater så hat movie mode varit uteslutet om man ska spela. Läget har alltid varit väldigt mycket mer oskarpt än exempelvis "standard". Även med sharpness på 0 i standard. Men i standard på den här modellen så kommer den flimra i 120Hz oavsett styrka på bakgrundsbelysning. Så det verkar som man är låst till att bara kunna använda movie mode med nedsänkt ljusstyrka. Och gillar man inte det läget så är man ju rätt körd...? Nån som hunnit fått hem sin TV än och testat?

Av Chris_Kadaver

Hej @Laxpudding !
Impulsköpte QE75QN95B för att den när den såldes med 70% rabatt. Dvs 10490:- direkt från Samsung. Hur är det med PWM-flimmer på just den modellen? Du skriver att mini-LED är värst i det avseendet? Gäller det även toppmodellen som i det här fallet? Slipper man det om man istället köper OLED eller är det lika illa där? Hur, och när blir det problematiskt att inte kunna stänga av local dimming? Och hur illa blir det vid uppspelning av material som är tänkt att köras med dolby vision? Trots den rejäla prissänkningen blir jag fundersam över om jag borde köpt en 75" TCL C835 istället... Vad är din uppfattning om allt det här? Är det mindre problem som jag kanske bör bortse från med priset i åtanke?

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Qubeista:

Ja för TV och grafikkort är samma sak 😅

Ja båda är elektroniska produkter som lanserades förra året. RTX 4000-serien är 2022 års modellserie precis som QN95B som jag köpte idag. Om senaste toppmodellen kan reas ut med 70% rabatt från en elektroniktillverkare för att det ska komma en efterföljande modell, (oavsett vad det gäller), så finns uppenbarligen dessa marginalerna när man dessutom behöver tömma lagren vad gäller producerad elektronik. Men visst... Grafikkort tar ju mindre lagerplats. Men den här skiten från nvidia kommer inte säljas. Det finns inga incitament till dessa priser nu när korten inte genererar pengar. Det var något jag själv visste om när jag köpte mitt RTX 3070 under pandemin för 6000:- Dvs att kortet inte kommer vara värd ett skit om några månader...

Av Chris_Kadaver

När nvidia väntat allt för länge med att lansera hela 4000-serien så har folk redan börjat vänta/förvänta sig nästa generation och att nästa nyhet ska utprestera typ 4090 och där allt annat som inte gör detta, känns som gammal skåpmat. Man har ju sett demos av Ureal Engine 5.2. Så nu förväntar jag mig att allt ska se fotorealistiskt ut till vanligt konsumentpris. Det är typ så jag tänker/känner när jag väljer att inte konsumera.
Jag köpte precis en 75" Samsung QLED med 70% rabatt. Kan samsung så kan nvidia?!

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Scarabeo:

Beror lite på vilken upplösning man spelar i men jag tror inte att det är värt att ta ett sämre grafikkort. 7600 är bara ca 9 % snabbare än 5600 i 1440p med ett RTX 3080 t.ex. I 4K är skillnaden mindre än 2 %.

Upplösning har ingenting att göra med cpu-prestanda. Sänk allt till low så att du inte har en gpuflaskhals så kommer upplösningen knappast ha någon inverkan på cpu-prestandaskillnaden överhuvudtaget. Men allt beror på på speltitlel?

Skrivet av Swiskie:

Här har du brorsans dator https://komponentkoll.se/bygg/GbNgU du kan byta chassi för att komma närmare 15k

Den lär väl VRM-throttla som fan när cpun boostar?! Jag hade bytt ut moderkortet direkt.

Av Chris_Kadaver

https://komponentkoll.se/bild/fuDlA.png

Du kan ju alltid öka spänningen till ram och försöka pressa ner timings och upp med klockfrekvenserna till 6000Mhz om du vill chansa och snåla in på den biten. Personligen skulle jag aldrig köpa AM4 2023. Hade inte heller valt det här chassit om inte budget var absolut hugget i sten. Tycker ursprungsalternativet som länkades ovan var bra val. Det enda jag själv hade prioriterat där hade varit ett billigare nätagg som ändå räcker till.

Av Chris_Kadaver

Arroganta och grandiosa jävlar som tar företag i försvar i försök att framhäva sig själva genom att uttrycka det "coola att säga" när man slår ned på "folk som klagar". Gruppstryk istället för lajks kanske vore något?!

Av Chris_Kadaver

Det råder sådan inflation på spel att utvecklarna ska vara tacksamma om folk ens bemödar sig att prova de titlar som erbjuds gratis. Rätt sjukt egentligen. Men så blir det när man gång på gång uppfinner hjulet.

Av Chris_Kadaver

- Samhall ringde och undrade varför ni inte är på jobbet idag?
- Linus tech tips har bytt befattning...
- Jahaaaaaaaaaaaaaaa. Ok.