Inlägg

Inlägg som Chris_Kadaver har skrivit i forumet
Av Chris_Kadaver

Syrran. Jag gjorde syrran smart genom att köpa en Pixel 6a till henne i 45-årspresent. Hon hade fram tills dess bara ägt "dumbphones".

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Mörksuggan:

Får en känsla att du inte är ensam med dom kraven numera.

Så du tror att det finns hopp för vår civilisation trots allt?! Det verkar ofantligt svagbegåvat att applådera någon part vars primära syfte är att göra största möjliga vinst för minsta möjliga ansträngning och där du själv tillhör den grupp de försöker kapitalisera på.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Mörksuggan:

Så för dom som köpte ett 2060 Super för 399 usd för och får nu cirka 300% bättre prestanda som dessutom är strömsnålare för samma pris = DOA? I så fall kan jag bara anta att din princip även ska gälla alla mobiler nu för tiden eller en elbil också?

Intressant hur man sitter kvar och daltar med att inget får kosta mer samtidigt som man alltid kräver minst 2x bättre prestanda.

Om nu inget av dessa nyare produkter som är bättre i allt och dessutom kostar lika mycket är DOA, hur mycket ska produkten kosta för att det plötsligt ska vara applåder för produkten? Om det bara ska bli billigare och billigare samtidigt som det ska vara 2x bättre så kan dom börja behöva betala alla kunder för att dom ska välja deras produkter för ingenting duger numera.

750fps 0,1% lows i 8K i samtliga AAA-titlar de kommande 10 åren för 2500:-

Av Chris_Kadaver

DOA. För att de här modellerna skulle vara intressanta hade de behövt prestera bättre och samtidigt kostat mindre än 4070.

Av Chris_Kadaver

Köpte RTX 3070 för 6000:- när det krisade, men nästa uppgradering kommer inte kosta mer än 3000-4000:- och prestera minst det dubbla. Så omkring 4090-prestanda för under 4000:-

Av Chris_Kadaver

Jag hade köpt det billigaste guldagget över 600w som jag vet inte är skräp. Men just nu är priserna oskäligt höga på nätagg kan jag tycka. Det verkar inte finnas något i lager heller;
https://www.webhallen.com/se/product/306332-600W-80-Gold

Det jag länkade kostar nu lika mycket som 700-watts versionen brukade kosta. Och nu har de inte ens den 700wattsmodellen kvar. För 700-spänn bör man kunna få ett minst 650w agg av hög kvalitet och guldcertifigering. Gav 499:- för mitt 650w EVGA SuperNOVA G5 650W under en av inets "dubbelklick"-stream. Men köper du 650w så kommer du ändå ha god marginal ändå.

Av Chris_Kadaver

När kommer stabila bios som inte är beta och som löser det här?

Av Chris_Kadaver

Nästan det dubbla priset för vad Pixel 6a går för när den är på rea. Det är ett rätt duktigt prispåslag för "nyhetens behag". Men visst... Pixel 7a kommer väl också på rea om något år antagligen.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av oatp1b1:

Antar att man övervägt neuromyelitis optica?

Läste om det nu och det stämmer ju onekligen över med många av de symptom jag fått som gått i skov. Svårt att tömma blåsan, domningar/känselpåverkan, brännande känsla i de nedre regionerna, plötslig kraftig potensnedsättning, och just att synförändringarna kommit skovvis och lämnat kvarstående besvär även mellan perioder av skov. Har vid ett tillfälle även haft svälsvårigheter och min röst har ändrat karaktär. Rätt subtilt för andra kanske men jag som tidigare var sångare hör tydlig skillnad. Låter mer nasal och "vassare" röst. Gissar att de inte hittat tillräckligt med "objektiva fynd" vid undersökning varför jag i princip blir negligerad av vården nu när jag får återkommande skov. Men har aldrig fått totalförlamning av benen. Bara svaghet och blir som bortdomnad under fotsulorna. Har gjort en mätning av nervfunktion under fötterna men den visade ingenting. Men var då heller inte i skov. Neurologen sa då bara "idiopatisk polyneuropati", och sen dess har jag inte fått några insatser från vården alls när jag sökt, varför jag alltså slutat söka. Känner mig mest uppgiven i att få rätt diagnos.

Av Chris_Kadaver

Pixel 7a redan kanske?

Av Chris_Kadaver
Skrivet av FireFox:

Jag vet inte riktigt vart jag ska lägga den här tråden eller om den får vara på Sweclockers men det är som mitt andra hem och jag har hänt här dagligen sen 2004 så jag hoppas det.

Har känt mig krasslig senaste månaderna och det har varit svårt att fokusera, ett par veckor tillbaka fick jag dubbelseende och sökte först hjälp hos optikern då jag trodde att mina nya glasögon var boven men de visade sig vara i sin ordning. Ögonmottagningen som jag ringde för att konsultera bad mig hålla för ena ögat och sen andra ögat och då hade jag inget dubbelseende så de bad mig att omgående åka in till akuten vilket jag gjorde.

På akuten togs det blodprover och EKG som båda kom tillbaka utan anmärkning, förutom att glukosvärde var några punkter högre än referensvärdet.

Igår gjordes det en magnetkameraundersökning av huvudet och fick komma in direkt i morse till neurologen där man sa att man sett inflammation på hjärnans nerver och då bestämde doktorn att ta ett ryggmärgsprov då de misstänker Multipel Skleros (MS).

Jag är livrädd och hela min värld håller på att rämna samman. De viktigaste resultaten sa doktorn skulle komma någon gång nu under eftermiddagen.

Hej!
Jag är i en liknande sits, men eftersom inget syntes på MR så har jag i princip avfärdats som inbillningssjuk känns det som. Detta fastän jag har ME-diagnos sedan 2019. När jag plötsligt fick helt nya, förvärrade symptom misstänktes MS. Men sen dröjde det flera månader innan lumbalpunktion gjordes. Där syntes inga indikationer på något speciellt utan neurologen nämnde "ideopatisk polyneuropati". Jag får skov med dubbelseende. Men det är mest en oförmåga att ändra fokus på blicken, dubbelseendet får jag främst av sånt som är ljusstarkt. Exempelvis en vit bil som står parkerad om jag tittar på den när ljus ligger på etc. Det eller såklart ljuskällor. Vidare får jag andra neurologiska besvär, domningar etc, svårt att kissa och göra nr 2. Men det jag undrar lite är hur du upplever just dubbelseendet? Går det i skov för dig?
Det som blivit kvarstående i mitt fall även mellan skoven är dubbelseende av ljuskällor i mörker samt regnbågsfärgade halos runt ljuskällor och att jag ser typ tusentals strålar från strålkastare hos mötande trafik.

Sen undrar jag om du har nån bra husläkare i stockholmsområdet. Känner att det skurit sig rejält där jag går när de inte hittade något på MR. Men det utfärdades heller ingen kontrastvätska, vilket får mig att undra om de kan ha missat något viktigt.

Av Chris_Kadaver

Tycker nuvarande generations kort redan är passé... Hit med nästan generation för fän istället för att mjölka marknaden med gammal skåpmat.

Av Chris_Kadaver

Äckligaste gränssnittet någonsin. Installera bara om du behöver shadow play.

Av Chris_Kadaver

Hur lång livslängd kan man förvänta sig av organiskt material innan färger börjar urvattnas mm? Finns det någon som vet detta?

Av Chris_Kadaver
Nytt bud: 2 000 kr Hämtar. När avslutas budgivningen?
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Chris_Kadaver
Nytt bud: 1 000 kr Kan hämta.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Chris_Kadaver
Skrivet av Alphahanne:

Du är medveten om vad 125% faktiskt innebär?

Man ska alltid läsa källor väldigt kritiskt. 125% kan låta som mer än dubbla hastigheten när det de facto, i enlighet med matematiska regler, bara innebär 1.25 gånger originalhastigheten. Exakt vad källan egentligen menar blir därför väldigt tvetydigt och kan betyda något helt annat än det du vill det ska betyda.

Vad jag med det vill säga är: Det har ryktats om både det ena och det andra förut och verkligheten har visat sig vara något helt annat.

Ah nä, 1,25 gånger är 25% mer prestanda enligt "matematikens regler". 100% mer, är det dubbla, plus 25% mer ger förändringsfaktorn 2,25 (om jag inte missminner mig). Antagligen är det kanske path tracing-prestanda eller liknande om nu ryktet stämmer. Minns inte exakt. Men ändå. Det lär man vilja köra med när det väl kommer på bredare front. Men när det sker är ju svårt att säga. Å andra sidan, efter att ha sett vad framtiden har att komma med blir åtminstone inte jag sugen på att uppgradera till något av det som finns på marknaden i dagsläget.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Dinoman:

Det du beskriver har varit sant sedan datorns födelse. Det som skiljer idag är att priset tyvärr också skalar med prestandan, vilket inte var fallet förr i tiden. Att 5000-serien skulle vara 2x+ snabbare än 4000-serien är nog enbart sant för möjligen flaggskeppet och kommer kosta därefter.

Om 4000-seriens mellanklasskort (?!) är något att gå efter så är prestandavinsterna rätt marginella med tanke på prisökningen så jag tror inte alls att de som köper RX 6000-serien behöver vara särskilt ledsna. De korten blir ju inte sämre för att det kommer nyare kort som är snabbare.

Jag är inte säker på det den här gången. GTX 1080/TI har ju stått sig oförskämt bra under lång tid. Samma sak med RX 5700/X.
RX 6800 klarar sig säkert bra om du kan vara utan ray tracing etc. Men kommande spel som kommer förlita sig på path tracing är inte långt bort. Så att köpa en kort som antagligen inte kommer kunna driva ett sådant spel är ju lite att kasta pengarna i sjön kan jag tycka. För egen del dröjer det ofta flera år mellan grafikkortssköp. Bättre att hålla ut tills dess att det finns kort som man vet kommer stå sig bra i unreal engine 5.x. Och när flertalet spel kommer köras med den motorn så kommer det även finnas kort i konsumentklassen som kommer kunna driva dem.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av dagas:

Intel är fortfarande billigast på
16GB inte för VRAM är allt.

Nä de som köper RX 6000-serien nu och hoppas på att fine wine ska rädda dem känner sig nog rätt brända inom kort.
Det finns inget grafikkort ens i närheten av att vara värt pengarna. E-sport på datorn, AAA singel player på PS5an är det som gäller tillsvidare. Nu har jag ingen aning om det kommer stämma eller ej, men tidiga rykten talar ju om att RTX 5000-serien kommer vara 125% snabbare än dagens kort har jag för mig? Att köpa kort idag blir väl lite som att köpa kort som med nöd och näppe klarade av att ha tesselering påslaget, varpå kommande generationers kort knappt såg någon prestandahit överhuvudtaget oavsett om det var på eller avslaget.

Av Chris_Kadaver

Allt som inte är 4090 är väl typ obsolet redan med tanke på Unreal 5.1? Vram i all ära så är det oavsett pengarna i sjön om gpun inte fixar ray/path tracing mm?