Inlägg

Inlägg som Bakwetu har skrivit i forumet
Av Bakwetu

Köp 7800x3d och ett rimligt prissatt 650-moderkort, så får du låg strömförbrukning men ändå topprestanda i spel.

Av Bakwetu

Har du inte några specifika problem med windows 10 skulle jag inte installera 11

Av Bakwetu

Det är inte jättestora skillnader mellan grafikkorten i samma serie för 4000-serien. Eftersom de är rätt energieffektiva är de flesta kylare väl tilltagna och kyler tillräckligt och är tysta. Coilwhine är väl ett större problem men det vet man ju inte i förhand ifall man skulle få.

Av Bakwetu

whoa 4080 & Kingston 2 tb ser smarriga ut, pallar inte byta grafikkkort när jag har vattenkylt mitt 3080 dock

Av Bakwetu

Här är listan, man får skärskåda "Module P/N" för det finns en massa modeller: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B650-GAMING-X-AX-rev-10-...

Av Bakwetu

Jag antar att du har kollat så att minnena är med på Asus kompatibilitetslísta?
Jag har själv kört Asus-moderkort i flera generationer av datorer, men om jag ska uppgradera denna generation blir det något annat. Moderkort är så dyra att för mig blir det blir ett 650 (ev. någon -E varianten, annars en utan). Efter ha kollat på budgetmoderkort i hardwareunboxed test https://www.youtube.com/watch?v=DTFUa60ozKY ser Gigabyte ut att passa mig bäst pga bra minneskompatibilitet och boottider.
De allra billigaste Asuskorten som är med där verkar inte särskilt bra och många av dem på forumet som har minnesproblem kör just med Asus. Nu säljs väl fler Asusmoderkort än något annat så då är de fler som har problem också och de kan ju ha fixat många problem med biosuppdateringar, men trots det har jag lite grann tappat förtroendet för Asus åtminstone i det billigare segementet.

Av Bakwetu

Om jag inte missminner mig kan du landa med mav:en på t ex det högsta tornet i Firestorm och det räknas som du själv har landat där

Av Bakwetu

5200 inkl. frakt för två 860 pro

Av Bakwetu

Åh, en sida där jag kan mata in mina superhemliga passwords för att se hur säkra de är? Låter som en alldeles utmärkt idé.

Av Bakwetu

Han ska ha 7800x3d, men kan väl inte lägga den in varukorgen än antar jag?

Av Bakwetu

För AMDs x3d-processorer med extra cache spelar det mindre roll än för de utan cachen, men lite skillnad är det fortfarande. Åtminstone ddr5-6000 cl 36 hade jag köpt, sen är det bara några fåtal procent som det ger med snabbare minne.

https://www.youtube.com/watch?v=XW2rubC5oCY

Av Bakwetu

Det verkar som det är 650A kortet de säljer och inte 650E enligt en recensent "Vorsicht, falsche Artikelbezeichnung. Es ist ein B650 A und kein B650E"

Om man kollar hos netonnet som också har moderkortet för samma pris, så har även 650E varianten och den kostar 2000 kr extra
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/moderkort/amd-so...

Av Bakwetu

Nja, att testa CPU:er och GPU:er är inte helt lätt att göra exakt så det motsvarar hur vi använder dem. Själv kör jag i princip aldrig Ultra settings på grafiken vilket innebär att cpu:n spelar större roll än vad den visar i testdiagram med ultra settings. Alla kör med olika inställningar och för att man bara ska kunna se ren cpu-prestanda oavsett detta och oavsett grafikkort etc så kan man generalisera prestandan med att köra i 720/1080p.

Av Bakwetu

Hoppas recensionen kompletteras senare med lite mätningar av temperatur, energieffektivitet o dylikt? Det låga effektuttaget gör att man kan använda luftkylare utan problem med denna, vilket inte är en självklarhet längre bland andra modeller vilket jag ser som väldigt positivt.

Det finns en del 650 moderkort till någorlunda vettiga priser; de billigaste Asuskorten (Prime) verkar vara rätt dåliga men ASUS ROG STRIX B650-A GAMING för 2490 kr är intressantare. Nu har jag tappat lite förtroende för Asus, särskilt när det gäller minneskompatibiliteten så jag hade nog hellre kört med ett Gigabyte B650 Gaming X AX för samma pris eller ASRock B650M PG Riptide

Av Bakwetu

OSS är iofs fler länder än Ryssland; det grundades tillsammans med Ukraina och Vitryssland och sen anslöt sig de flesta gamla Sovjetstater förutom Baltikum https://sv.wikipedia.org/wiki/Oberoende_staters_samv%C3%A4lde

Av Bakwetu

13600-systemet blir nog bra, men vill du toppa just Battlefieldprestandan är AMDs nyaste x3d processorer de snabbaste. https://www.sweclockers.com/test/35796-amd-ryzen-9-7950x3d-me...

Nu vet vi ännu inte hur bra den mer prisvärda 7800x3d kommer vara eftersom den släpps i början 6:e april, men mycket talar för att den kommer prestera liknande som 7950x3d. Hur som helst blir ett sådant system lite dyrare än de du har valt nu eftersom 7800x3d kommer gå på ca 530 euro https://www.sweclockers.com/nyhet/35972-amd-ryzen-7-7800x3d-l...

Av Bakwetu

Hur mycket en musmatta tål och hur försiktig man bör bara beror på musmattan och kanske på hur höga krav man själv har på mattan. Har mattan ett ytskikt som en del har är det inte bra att köra den i maskin eller ens att böja den för mycket, men Sweclockersmattan är ju iofs inte en sådan. Sen är ju inte bara trycket som betyder något, glidet bör ju inte förändras efter tvätt heller, men det är nog mer viktigt för fps-spelare än för andra.

Av Bakwetu

Den är på HBO

Av Bakwetu

Som fragande sa bör man vara försiktig med musmattor för både ytskikt och gummi är känsliga för starka lösningsmedel, för mycket friktion och för höga temperaturer. Vrid inte ur den som den vore en trasa.
Jag tvättar av dem i duschen med ljummet vatten och använder diskmedel för att lösa upp smutsen, tvål kan ha återfettande ämnen i sig och det känns onödigt att ta det, men jag har använt det förr utan några problem .

Av Bakwetu

Inte ett ord om terrorister, pedofiler eller kinesisk övervakning, jag tycker HP har missat en hel del argument som borde ha använts tillsammans med de magiska orden Användarupplevelse och Säkerhet.