Inlägg

Inlägg som Bakwetu har skrivit i forumet
Av Bakwetu

Hum, jag kollade lite på deras hemsida. Du har väl inte glömt att det tillkommer 17,5% engelsk moms och att gratis frakt bara gäller inom UK? Jag får priset att bli ca 3850 kr (£266 inkl. moms+ £5 frakt) och så är det inte så billigt längre.

Av Bakwetu

Jag har köpt minnen därifrån för lite över ett år sedan, det tog tre dagar innan jag hade dem i min hand dvs ungefär lika snabbt som att köpa inom Sverige. Ett av minnena blev kasst för några veckor sedan, det var inga problem med returen, utom att UPS inte klarar av att hitta hem till mig. Minnet skickades med expressleverans från England den 21:e, men har legat på Sturup sedan den 22:e och jag fick själv kontakta UPS-slöhögarna för att de skulle köra ut det. Det kommer iallafall imorgon bitti.

Det är inga tullproblem inom EU, däremot är ju pundet dyrt. Crucial går definitivt att lita på, de har mycket gott rykte.

Av Bakwetu

Själv har jag bara dragit sladden ut genom en ledig pci port. Jag har sen kopplad den, nätsladden till datorn och skärmsladden till en grenkontakt med strömbrytare på. På så sätt riskerar jag inte att sätta på datorn utan att pumpen är igång.

Av Bakwetu

Ska de vara billiga, men ändå med mycket hifi-känsla ska du ta Philips HP 800. De kostar ca 350 kr och är enligt tdiningen hifi&musik (och jag håller med) inget annat än ett jättefynd.

Av Bakwetu

Ska du köpa extra minne, så kolla noga upp var det är billigast, du kan lätt spara en tusenlapp på 512 mb

Av Bakwetu

pft, läs reglerna för forumet

Av Bakwetu

Låter som problem med raid-inställningarna, stäng av dem till att börja med och se om du får ordning på resten.

Av Bakwetu

Det är samma psu som Sirtec 340 W. Det är väl inte så dåligt men det ger inte mer effekt än en normalt 300 W psu.

Av Bakwetu

Har du inte betalt än? Ta och skriv till Marko.Kirveskari@Jimmspc-store.fi och fråga vad som är fel. Han förstår lite svenska men det är bäst att skriva på engelska

Av Bakwetu

Det går rätt snabbt (lite mer än en vecka) efter att de har fått betalningen, men banken tar ju minst tre dagar på sig att sätta in pengarna

Av Bakwetu

Jo, jag har gjort det, jag köpte ett utgående aluminiumblock (1/2") för cpu och ett till gpu (3/8"). Sedan gjorde jag en egen fästanordning till cpu-blocket eftersom "skruvtvingen" var så dyr (till gpun ingick fästanording).

Efter lite strul fungerade beställningen, det negativa är att frakten är dyr (160 kr) och att alla deras nuvarande block bara finns i 3/8"+ att man får betala en avgift till banken för att sätta in pengar på ett utländskt konto (de tar inte kort). Även om posten i Finland var snabba så låg posten i Sverige på paketet i flera dagar innan de skickade ut det. Dessutom hade de då ändrat det finska trackingnumret, så att jag inte kunde se var det var Deras kopparblock verkar bra, men mitt cpublock skulle ha haft en bättre polerad undersida. Marko Kirveskari som jag hade kontakt med på jimm's pc var dock mycket hjälpsam och trevlig.

Gtek har en del av deras grejor, du kan ju alltid beställa därifrån istället.

Av Bakwetu

och du ska ha en uppdaterad bios. Själv kör jag med en xp 1800+ med 8k7a- funkar fint

Av Bakwetu

Om datorn inte fungerar som den ska trots att du upprepade gånger har varit inne med den tror jag att du har rätt att häva köpet dvs få pengarna tillbaka.

Av Bakwetu

Sök på itbutikken under "news" i http://www.bugsoft.hik.se/buyer/default.asp En del har haft stora problem med returer.