Inlägg

Inlägg som Bakwetu har skrivit i forumet
Av Bakwetu

Jag såg att de hade 4 vid kl 3 men några kan ha hunnit försvinna redan då. Fast det finns ju flera andra modeller att välja på om man nu skulle vilja ha ett kort. Eller nä, nu jag refreshar så är de borta, det fanns iallafall 17 SuprimX, 30 TUF OC, 19 TUF gaming, 25 Gigabyte och 2+5 MSI kort på Inet då jag kollade först.

Av Bakwetu

Idag kl. 3 släpps de, åtminstone enligt vad som står på Inets sida om korten

Av Bakwetu

ja man vill ju inte att ens intel 2600K ska flaska, det vore ju synd och skam

Av Bakwetu
Skrivet av CFSsss:

Frågan är väl närmast om man ens ska recensera kort som inte är tillgängliga på den svenska marknaden?

Eller räcker det för Nvidia att sälja ett luftslott för att få PR och gratisplats på SweC framsida?

Märklig situation. Helt rätt att inte ge något betyg.

På ett sätt håller jag med, men dels så presenteras här en ny generation kort vars arkitektur är intressant och dels så skiljer sig inte korten inom samma generation så väldigt mycket prestandamässigt som de gjorde förr. Så även om FE inte säljs här är det förstås intressant hur det presterar.

Av Bakwetu

Fläskigt värre, dubbelt upp mot 3080 i 4K. Trevligt att det inte pressas hårdare vid normalanvändning så att effektuttagen fortfarande är hyfsade. Det drar förstås en hel del och elpriserna är ju inte roliga just nu.

Men det som slår mig är att 3080 för en tredjedel av priset fortfarande känns vettig för sin prestanda, men att 3090 och 3090ti känns rejält överprissatta när man ser hur 4090 presterar. Utvecklingen går framåt, men ändå..

Av Bakwetu

Nice price på AMD cpu:n

Av Bakwetu

Det kan jag visst förstå, värt att tänka på är dock att detta 12gb-versionen som är snabbare än den vanliga 10 gb-versionen

Av Bakwetu
Skrivet av Sarakin:

Ingen kod på Iglon?

Koden är Lagers för gasarmen står på https://www.komplett.se/kampanj/161357/komplett-swec-bonanza?...

Av Bakwetu

Moderkort har gått upp i pris, men det är inte bara ett problem om man ska ha AMD, Intels DDR5-kort är inte billiga de heller
https://www.inet.se/kategori/1223/socket-1700?filters=%7B%221...

Man får köra sig med DDR4-moderkort ifall man vill hålla ner kostnaderna, men de är ju inte heller roligt ifall man behöver plöja ner för mycket pengar i DDR4 eftersom de lär väl inte fortsätta utvecklas eller om man vill ha förbättringarna med de nya plattformarna.

Av Bakwetu

Kylarebakåtkompatibilitet är en positiv sak, men temperaturpriset för det verkar väl högt. Å andra sidan är inte en delid + flytande metall en realistisk situation för den vanliga användaren. AMD skulle knappast kunna sälja cpu:er utan värmespridare som de gjorde förr, skadeproblemen med kantstötta cpu:er hade blivit för stora. Frågan är hur mycket lägre temperaturen hade blivit med en mer vanlig värmespridare; en som inte böjer sig då förstås?

Av Bakwetu

Jag förstår inte varför ni spekulerar om priser när de redan är kända?
https://www.inet.se/kampanj/8032/intel-13th-generation-cpus

Av Bakwetu

Matigt eftersnack i videon, kanske inte säkert att alla ser att det är nytt innehåll i recensionen så ni kunde ju skriva nåt i rubriken om det "Uppdaterad med eftersnack" eller något liknande?

Av Bakwetu

Premiummoderkorten har gått och blivit dyra, men det började för flera år sedan och det gäller både AMD och Intel, så det är inget nytt med AMDs 7000-serie. Intels 1700-kort har funnits ett tag så där finns kort i mer överkomliga priser, men även deras DDR5 moderkort är rätt dyra.

Trots det var det trevligt att se vad nyare moderkort har att erbjuda, själv sitter jag på ett Asus z390-F som kostade ca 1800kr 2018.

Av Bakwetu

Finns ju utrymme i de lägre prisklasserna nu verkar det som så kom ihåg det gamla ordspråket: Det finns inga dåliga grafikkort, bara dåliga priser

Av Bakwetu

För 3000-serien var det väldigt svårt att få tag i FE eftersom de inte ville sälja här. Hur det blir denna lanseringen är osäkert.

Av Bakwetu

Priserna liknar de jag har sett från andra delar av Europa, så det stämmer nog skulle jag tro.

Av Bakwetu

Det är ju inte bara AMD, kolla vad det dyraste Intel Z690kortet går för.; 27900 kr. Priserna för de bättre moderkorten har gått upp ordentligt de senaste generationerna tyvärr, men det kommer väl billigare kort även till AM5 vad det lider

Av Bakwetu

KF är utan gpu, K versionen med kostar 300 spänn mer

Av Bakwetu

äntligen börjar han tala om processorerna

Wut, var det allt??????

Av Bakwetu

"Designen får max innehålla sex stycken solida färger "